Kulttuuritoimi on nyt facebookissa, käy tutustumassa
Isonkyrön kulttuuritoimi

Isonkyrön eri toimijoiden järjestämät tapahtumat löytyvät kunnan tapahtumakalenterista, tervetuloa tutustumaan ja osallistumaan!

_____________________________________________________________________

KULTTUURITOIMEN KOHDEAVUSTUS

Sivistyslautakunta jätti jakamatta 1000 euroa kulttuuritoimen erityisesti Suomi 100 -juhlavuodelle 2017 tarkoitetusta kohdeavustuksesta. Hyvinvointilautakunta on päättänyt julistaa jakamatta jääneen erityisesti uusiin Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumiin tarkoitetun kulttuuritoimen kohdeavustuksen uudelleen haettavaksi.

Avustusten hakuaika päättyy pe 13.10.2017 klo 15.

Kulttuuritoimen avustushakemuksen voi tulostaa alla olevista linkeistä. Niitä on saatavilla myös kunnanvirastolta tai kirjastosta. Avustusohjeista löytyvät säännöt, joiden perusteella avustukset jaetaan sekä mm. lista vaadittavista liitteistä.

Kulttuuritoimen avustushakemus
Kulttuuritoimen avustusohje

___________________________________________________________________

Ehdotukset palkintojen saajiksi

Vuoden Viri, urheilija, valmentaja/vetäjä, ryhtinuoret ja kunnon kuntalainen valitaan joka vuosi joulukuussa.

Vuoden 2017 palkinnoista pyydetään ehdotuksia pe 27.10. mennessä

Ryhtimalja, Vuoden urheilija, Vuoden vetäjä/valmentaja, Kunnon kuntalainen ja Vuoden Viri:
säännöt
luettelot palkintoja saaneista ja ehdotuslomakkeet

Urheilustipendit:
henkilökohtaiset ja joukkueet
anomuslomake ja säännöt  

_____________________________________________________________________

SUOMI100 -JUHLAVUOSI ISOSSAKYRÖSSÄ!

Isonkyrön omat SUOMI100 -sivut löytyvät vasemmasta valikosta linkistä "Suomi100 -juhlavuosi Isossakyrössä" . Sieltä löytyy myös juhlavuoden ohjelma Isossakyrössä, joka täydentyy pikkuhiljaa.  Lisätietoja: kulttuuri(at)isokyro.fi tai p. 050 466 4120

_________________________________________________________________

Isokyrö on tunnettu kulttuurihistoriastaan, mutta nykyhetkeäkään ei ole unohdettu. Isonkyrön kulttuurielämä on aktiivista ja siihen ovat omalta osaltaan vaikuttamassa innostuneet ihmiset sekä omatoimiset kulttuurialan järjestöt ja yhteisöt.

___________________________________________________________________

Kulttuuritoimisto tarjoaa:

  • erilaisia kulttuuritapahtumia, joista kerrotaan lähemmin tapahtumakalenterissa
  • suunnittelu- ja neuvonta-apua kulttuuritapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa
  • tietoa rahoitusmahdollisuuksista ja yhteistyötahoista
  • tilaisuuksien järjestäjille maksutonta tiedotuskanavaa tapahtumakalenterin kautta

Voit myös esittää toiveita ja ehdotuksia tulevaan toimintaan ottamalla yhteyttä sähköpostiosoitteeseen kulttuuri(at)isokyro.fi.fi tai puh. 06 471 5725.

Kulttuuritapahtumat

Kulttuuritoimi järjestää vuosittain lukuisia erilaisia kulttuuritapahtumia yksin tai yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Vuosittain toistuvia ovat veteraanipäivän ja itsenäisyyspäivän juhlat, yhteislaulutilaisuudet eri teemoilla kesällä. Suurin vuosittainen tapahtuma on Lasten kulttuuriviikot marraskuussa. Viikoille on koottu erilaista toimintaa lapsille koko laajalta kulttuuritoiminnan kirjolta liikunnasta konsertteihin. Viikkojen järjestelyissä vuorottelevat mukana isokyröläiset yhdistykset. Tarkemmat tiedot ja ajankohdat tapahtumille löytyvät kulttuurikalenterista.

Kulttuuritoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia tarjoavat myös monet yhdistykset ja yhteisöt kuten eri kuorot, Kuula Opisto, Kyrönmaan Opisto, Isonkyrön seurakunta Nuorisoseurat, Teatteri Kyröö ja Villavintti ja sen Taitopaja. Kulttuuriyhdistysten yhteystiedot löytyvät järjestöluettelosta.  Matti Nummensalon rahasto tukee isokyröläisiä kynänkäyttäjiä ja muita taiteellisesti lahjakkaita.

Historialliset palvelut ja tapahtumat keskittyvät kesäaikaan Vanhan kirkon alueelle. Merkittävimpinä vuosittain toistuvat 1700-luvun markkinat, ja Vanhan kirkon kesäkonsertit. Vanha kirkko ja Kotiseutumuseo ovat avoinna kesäaikaan arkisin klo 11-18 ja la-su 12-16 (museo suljettu ma-ti). Samalla alueella myös vanhoissa makasiinirakennuksissa toimivat Karoliinikeskus ja Makasiinin kesänäyttelyt.

Ajantasaiset Isonkyrön tapahtumatiedot löytyvät Tapahtumakalenterista

Lasten kulttuuriviikot

Vuodesta 2002 lähtien on marraskuussa vietetty Lasten kulttuuriviikkoja. Ohjelma on koottu käsittäen kulttuurin koko kirjon ja tarjontaa on pyritty saamaan monen ikäisille lapsille. Paikalliset yhdistykset ja muut toimijat ovat olleet aktiivisesti mukana tapahtumien järjestelyissä. Samalla yhdistykset ovat voineet tehdä omaa harrastustaan tunnetuksi. Ohjelmat ensimmäisen vuosikymmenen ajalta voit katsoa tästä.

Voit lähettää toiveita ja ehdotuksia tulevien viikkojen ohjelmaan kulttuurisihteerille: kulttuuri(at)isokyro.fi 

Yhteislaulut

Kulttuuritoimen järjestämiä yhteislauluja eri teemoilla on nyt laulettu kymmenenä kesänä. Teemoittain aakkosellinen luettelo löytyy täältä yhteislaulut teemoittain 2005-2013 . Voitte myös toivoa jonkin aiemman teeman uusintaa tulevina vuosina.

Kotiseututyö ja museotoiminta

Kotiseututyöstä vastaa pääsääntöisesti Isonkyrön Kotiseutuyhdistys ry., jonka puheenjohtaja on Väinö Pollari. Kotiseutuyhdistys ylläpitää Kotiseutumuseota ja siihen liittyvää Karoliinikeskusta.

Pohjankyrön talossa sijaitsevaan Asemies- ja Lottamuseoon on tallennettu tietoa isokyröläisten sotahistoriasta aina Napuen taistelusta Jatkosotaan. Museon toiminnasta vastaa Asemiesmuseon hoitokunta.

Historiallisiin kohteisiin ja museoihin voit tutustua tarkemmin Isokyrö muinoin sivulla.

Yksi Isonkyrön uusista käyntikohteista on myös Isonkyrön meijerin tiloissa toimiva viskitislaamo Kyrö Distillery Company , joka jalostaa ruismaltaan viskiksi ainoana suomalaisena täysmallas (single malt) ruisviskin valmistajana. Napue Gin voitti vuonna 2015 maailman parhaan gin tonic- palkinnon. Tislaamolla järjestetään tislaamokierroksia sopimuksen mukaan ja siellä toimii myös anniskeluravintola.

Taiteen perusopetus ja muu kurssitoiminta aikuisille ja lapsille

Taiteen perusopetusta on saatavissa musiikissa ja kädentaidoissa. Musiikkia voi opiskella Kuula opistossa ja kädentaitojen koulutusta tarjoaa Villavintin Taitopaja. Tarkempia tietoja kurssitarjonnasta, taiteen perusopetuksesta, kesäkursseista ja näyttelyistä löydät oheisesta osoitteesta www.taitoep.net ja sieltä Villavintti/Taitovintti.

Avustukset

Sivistyslautakunta jakaa vuosittain kohdeavustusta Isossakyrössä toimiville kulttuuritoimintaa järjestäville yhdistyksille ja toimintaryhmille. Avustukset ovat yleensä haettavina maaliskuussa. Tarkempi ohje avustusta hakeville löytyy täältä, avustusohje samoin myös hakulomake.

Palkinnot

Sivistyslautakunta valitsee vuosittain Vuoden Virin. Valinta tehdään marras- joulukuun vaihteessa. Ehdotuksia Viristä voivat tehdä sekä järjestöt että yksityiset henkilöt. Palkinto voidaan antaa yksityiselle henkilölle, yhdistykselle tai toimintaryhmälle joka on toiminut edistyksellisesti Isonkyrön kulttuuri tai vapaa-aikapalvelujen hyväksi tai takana on merkittävä yksittäinen aikaansaannos.