Tapahtumat

Tapahtumat

Kirjan julkistamistilaisuus Seinäjoen pääkirjastossa

08.06.2024
KLO 13:00 - 15:00

 

.

Kirjajulkaisu tilaisuus on avoin ja ilmainen tilaisuus kaikille asiasta kiinnostuneille. Kirjan nimi: Käsikirja ihmisen matkasta tietoisuuteen – Taru Sormusten Herrasta -trilogian syvempi tarkoitus ja symboliikka. Kirjoittanut: Jussi Saksa.   

”Matka tietoisuuden polulla itseensä on elämän mittainen matka minuuteen.”  

Ihmismieltä ohjaa nykypäivänä usein ego ja sen tuottamat ajatukset, uskomukset ja mielentarinat. Kirjan tavoitteena on tuoda tiedostamaton alitajuntainen ymmärtäminen tietoiseksi ihmisille. Kirjassa lähestytään aihetta tunnetulla J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta trilogialla. Hän kokosi taitavasti kaikki ihmisen elämän osa-alueet ja mielen pyörteet, sekä ihmismielen suurimmat pelot ja niiden kohtaamiset tapahtumina trilogiaansa. Jokainen pystyy näkemään näissä elokuvissa yhtymäkohtia omaan elämäänsä ja mieleensä. Kirjan avulla ihmisen on helpompi päästä matkaan omassa tietoisuuden kasvussaan.   

Kirja perustuu elokuva trilogiaan ja sen perimmäinen tarkoitus on auttaa ihmisiä ja ihmiskuntaa todella katsomaan sisälle sisimpäänsä, eikä vain ulospäin. Tavoitteena on rohkaista kuulijaa aloittamaan matka kohti itseään ja elämään tässä hetkessä. Lähes kaikki elokuvan hahmot, esineet ja kohtaukset edustavat jotakin mitä ihmisen tulee ymmärtää elämässään ja itsessään, kun hän kulkee kohti itsensä sisimpää olemusta. Tolkienin trilogiasta löytyvät kaikki Carl Jungin kaksitoista arkkityyppiä, esimerkiksi Aragorn kuvastaa sankarin arkkityyppiä ja Arwen rakastajan arkkityyppiä. Frodon matka tuhoamaan sormusta kuvastaa ihmisen matkaa todelliseen itseensä. Tämä tarkoittaa matkaa läpi omien pelkojen, matkaa kohti omien arkkityyppien tiedostamista ja hyväksymistä. Pelkoja kohtaamalla ja arkkityyppejä tiedostamalla koko Frodon tarina kuvastaakin matkaa kohti egon kuolemaa ja ihmisen tietoisuuden kasvua. Oman mielen pelot ovat ihmisen suurin ja uuvuttavin haaste tietoisuuden polulla. Meidän täytyy matkata syvälle sisimpäämme, ymmärtää arkkityyppimme ja todella tuntea pelkomme ja tunteemme.    

”Viisautemme itsestämme voi todella kasvaa vain tässä hetkessä, ei menneisyydessä tai tulevaisuudessa.”

Awakenwithfrodo ja Seinäjoen pääkirjasto

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Paikka

Seinäjoen pääkirjasto Apila

Jaaksi-sali

 

Osoite

Alvar Aallon katu 14, 60100, Seinäjoki

 

Tapahtuman järjestäjä

Jussi Saksa

awakenwithfrodo@gmail.com

040-2216556