Isokyro
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Ajankohtaista
Kirjasto
Kirjasto
Kuulutukset
Tiedotteet
Työpaikat
Yleinen
Tarkennettu haku

Kuulutus 29/19 Nuohousta koskevat muutokset voimaan 1.1.2019

Takaisin artikkelilistaukseen

Kuulutus 29/19 Nuohousta koskevat muutokset voimaan 1.1.2019

Nuohousta koskevat muutokset

Nuohouspalvelujen järjestämistä koskevat pelastuslain muutokset tulivat voimaan 1.1.2019. Pelastuslaitoksilta poistui velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan. Käytännössä tämä tarkoittaa piirinuohousjärjestelmän loppumista. Nykyiset piirinuohoussopimukset päättyvät 31.1.2019. Kiinteistön omistaja tilaa lakisääteiset nuohouspalvelunsa suoraan ammattitaitoiselta nuohoojalta.

Rakennuksen omistajan ja haltijan velvoite huolehtia tulisijojen ja savuhormien säännöllisestä nuohouksesta säilyi entisenä, samoin nuohouksen määrävälit. Koko maassa siirrytään nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan. Nuohouspalveluja saa jatkossakin tarjota vain nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö.

Nuohousalan keskusliitto ylläpitää kotisivuillaan www.nuohoojat.fi kuntakohtaisesti yhteystietoja jäsenyrityksistään.

Lisätietoa Pohjanmaan pelastuslaitoksen sivuilta sekä Pohjanmaan pelastuslaitoksen tiedote 30.1.2019.