Ajankohtaista

Ajankohtaista

Hyvinvointipalvelut 1.6.2020 alkaen


26.05.2020

Hyvinvointipalveluiden asteittainen avaaminen 1.6.2020 alkaen.

 

Kirjasto avataan poikkeusjärjestelyin 1.6.2020 alkaen

 • Omatoimikirjasto on auki ma-su klo 7-21.
 • Virkailija palvelee tiskillä ma-pe klo 12-15. Kirjastoon tullaan sisään omatoimikirjaston lukijan kautta, jolloin jälkikäteen on tarvittaessa selvitettävissä, ketkä henkilöt mahdollisesti ovat altistuneet koronavirukselle, mikäli jollain kirjastossa olleella henkilöllä tauti todetaan. Tarvittaessa kirjastoon pääsee sisään soittamalla ovikelloa. Myös yhteispalvelupiste on tällöin auki.
 • Kirjasto jatkaa aikaisemmin esiteltyä uloslainaamista (ks. tarkemmat ohjeet alla) myös 1.6.2020 jälkeen, jolloin asiakkaiden on mahdollista tulla lainaamaan aineistoa ulko-ovelta astumatta sisään kirjastoon. Uloslainaamiseen liittyvä kirjakassien luovuttaminen pyritään järjestämään klo 9-11 välisenä aikana.
 • Kirjastossa on paikalla päivittäin (ma-pe) vain yksi kirjastovirkailija, jolla varmistetaan kirjaston toiminta myös työntekijän mahdollisesti sairastuessa.
 • Tämä poikkeusjärjestely on voimassa 1.6.-31.7.2020 välisen ajan.

 

Sisäliikuntatilat avataan 1.6.2020 alkaen, siten että

 • varaukset kesän osalta (kesä-heinäkuu) tehdään yksittäisvarauksina kunnan kotisivulta löytyvän varauskalenterin kautta. Varaajana tulee olla täysi-ikäinen, joka on tilaisuudessa itse läsnä.
 • Tilaisuuden järjestäjä vastaa että 50 henkilön enimmäismäärä ei ylity.
 • Tilaisuuden järjestäjän tulee pitää nimilistaa, josta selviää kuhunkin tilaisuuteen osallistuneet, jotta tartuntaketjujen selvittäminen tarvittaessa sujuisi helpommin. Tämä koskee myös esimerkiksi yhteisharjoituksiin osallistuvia. Varaajan tulee säilyttää osallistujalistaa 4 viikkoa, jonka jälkeen vastaa sen asianmukaisesta hävittämisestä.
 • Mikäli tilaisuuden järjestäjä aikoo järjestää sisä- tai ulkotiloissa yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön yleisötilaisuuden tai yleisen kokouksen, tulee tämän toimittaa hyvissä ajoin etukäteen kuntaan selvitys, miten yleisöturvallisuus tai yleinen kokous toteutetaan noudattaen voimassa olevia viranomaisten ohjeita. Kunnan viranomainen voi kieltää tilaisuuden järjestämisen, mikäli katsoo ettei erityistoimet osallistujien turvaamiseksi ole ohjeistukseen nähden riittävät.

 

Uimahalli Pärske avataan 1.6.2020 alkaen, siten että

 • tiloissa noudatetaan voimassa olevia viranomaisohjeita asiakkaiden ja henkilökunnan turvaamiseksi. Tämä tarkoittaa mm. turvavälejä ja rajoituksia yhtäaikaisiin oleskeluihin puku-, pesu-, allas- ja muissa asiakastiloissa.
 • Uimahallissa tulee noudattaa henkilökunnan antamia ja tiloista löytyviä tarkempia ohjeita.
 • Uimareita pyydetään ilmoittamaan kassalla nimensä, jotta tartuntaketjujen selvittäminen tarvittaessa sujuisi helpommin. Nimilistaa säilytetään 4 viikkoa, jonka jälkeen henkilökunta vastaa sen asianmukaisesta hävittämisestä.
 • Uimakoulut järjestetään normaalia pienemmille ryhmille 29.6-5.7.2020. Uimakouluun ilmoittautuminen 7.6.2020 mennessä tämän linkin kautta.

 

 

Nuorisopalvelut siirtyvät sähköisiltä alustoilta takaisin kentille, joskaan kokonaan ei unohdeta sähköisiä kanaviakaan. Kesällä suositaan ulkotoimintaa, katso tarkemmat tiedot ajankohtaisesta toiminnasta kotisivulta.

 

 


Takaisin uutisiin