Ajankohtaista

Ajankohtaista

Isonkyrön kunnan poikkeusolojen johtoryhmän tiedote koronarajoituksista 30.3.2021


30.03.2021

LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA VOI JATKUA

 

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki on 29.3.2021 merkinnyt tiedoksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 26.3.2021 antaman päätöksen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta enintään kahteenkymmeneen (20) henkilöön 1.4. – 30.4.2021 väliseksi ajaksi. Aluehallintovirasto edellyttää, että niissäkin turvallisuus voidaan varmistaa ohjeita noudattaen.

 

Nyrkki suosittelee noudattamaan samaa 20 henkilön enimmäismäärää uskonnollisissa tilaisuuksissa, mutta yksityistilaisuuksiin Nyrkki suosittelee kymmenen (10) henkilön enimmäismäärää. Suositus on voimassa 30.4.2021 saakka.

 

Nyrkki on muuttanut harrastustoimintaa koskevaa suositustaan. Uuden suosituksen mukaisesti alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Harrastustoimintaan voi osallistua samanaikaisesti enintään 20 henkilöä.

 

Kasvomaskin käyttöä suositellaan peruskouluissa yli 12-vuotiaille kuntakohtaisen harkinnan mukaisesti. Kasvomaskien käyttö voi vähentää altistumistilanteessa karanteeniin asetettujen määrää.

 

Nyrkin suositukset kokonaisuudessaan on luettavissa tästä.

 

Isonkyrön kunnan linjaukset palveluiden osalta 30.3.2021 lukien ovat seuraavat:

 

Liikuntapalvelut

 

Alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä.

 

Kunta kehottaa toimijoita edelleen noudattamaan aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauottamissuositusta 30.4.2021 asti.

 

Kunnan järjestämät ryhmäliikuntatunnit käynnistyvät uudelleen pääsiäisen jälkeen noudattaen 20 henkilön kokoontumisrajoitusta. Ilmoittautumiset nettiajanvarauskalenterin kautta.

 

Isonkyrön uimahalli Pärskeeseen otetaan kerrallaan enintään 20 asiakasta. Uintiaikaa ei tarvitse enää varata, mutta kävijöistä pidetään luetteloa.

 

Nuorisopalvelut

 

Nuorisotilassa noudatetaan 20 henkilön kokoontumisrajoitusta. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Kävijöistä pidetään luetteloa.

 

Kirjasto

 

Kirjasto tarjoaa edelleen rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten. Oleskelua kirjastossa tulee välttää, lehtienlukualue on suljettu ja yleisökoneet poistettu käytöstä. Asiointipisteessä asiakirjojen tulostaminen on kuitenkin mahdollista.

 

Sivistyspalvelut

 

Isonkyrön kunta jatkaa peruskouluissa yli 12-vuotiaiden kasvomaskisuositusta.

 

Asiointi kunnantalolle

 

Asiointi kunnantalolle toivotaan hoidettavan pääsääntöisesti etänä ja/tai puhelimitse.

 

Yksityiset kokoontumiset

 

Isonkyrön kunta kehottaa kuntalaisia noudattamaan Nyrkin suositusta, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestettäisi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään kasvomaskeja.

 

 

 

Isonkyrön kunnan poikkeusolojen johtoryhmä

 

Lisätietoja antaa tarvittaessa:

 

Tero Kankaanpää

044 297 0256

tero.kankaanpaa@isokyro.fi


Takaisin uutisiin