Ajankohtaista

Ajankohtaista

Perusturvan palvelualueen lehdistötiedote 14.4.2020


14.04.2020

TAKSIKORTTIPLUS OTETAAN KÄYTTÖÖN ISOSSAKYRÖSSÄ

 

TaksikorttiPlus on vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain (VPL ja SHL) mukaisten kuljetusten maksamiseen ja hallintaan tarkoitettu kortti. TaksikorttiPlus otetaan käyttöön Isossakyrössä toukokuussa 2020.

 

Vpl ja shl- mukaiset asiakkaat saavat TaksikorttiPlus-kortin, johon on ladattu matkat, joihin heillä on oikeus. Enää ei lähetetä kolmen kuukauden välein lipukkeita vaan siirrytään yhteen korttiin, joka pitää olla aina mukana matkustettaessa kuljetuspalvelumatkoilla. TaksikorttiPlus on voimassa toistaiseksi. Taksiin noustessaan asiakas esittää TaksikorttiPlus kortin autoilijalle, joka käyttää korttia kortinlukijassa ja tarkistaa matkustusoikeuden. Matkan jälkeen kortilta vähentyy aina matkakerta. TaksikorttiPlus on henkilökohtainen ja sitä ei saa luovuttaa toiselle henkilölle. Asiakkaan tulee varautua esittämään henkilöllisyystodistus autoilijalle.

 

Taksikuutio Oy vastaa autoilijasopimusten hallinnoinnista ja tilittää maksetut ajotapahtumat autoilijoille. Kunnasta lähetetään kortit asiakkaille huhtikuun aikana. Käytännössä sosiaalityöntekijä tai sosiaaliohjaaja lataa palvelimen kautta asiakkaan TaksikorttiPlus kulkemiseen liittyvät oikeudet: esim. onko vpl/shl, montako matkaa voi ajaa kuukaudessa. SHL-mukainen kuljetuspalvelu myönnetään asuinkunnan alueella tapahtuviin matkoihin ja VPL-mukainen kuljetuspalvelu kattaa asuinkunnan lisäksi lähikunnat. VPL ja SHL-mukaisiin matkoihin ei kuulu Kelan korvaavat matkat esim. lääkärissä, kuntoutuksessa tai tutkimuksissa käynnit. Omavastuu VPL-matkoista maksetaan autoilijalle kulloinkin voimassa olevan julkisen liikenteen maksua vastaava maksu ja SHL-matkoista matkan hinnan ja Isonkyrön kunnan myöntämän avustuksen erotuksen. 

 

ISONKYRÖN PERUSTURVAPALVELUT POIKKEUSOLOISSA

 

Isonkyrön sosiaalitoimi pyrkii toimimaan mahdollisimman normaalisti koronakriisin aikana. Sosiaali- ja perhetyö tekevät edelleen kotikäyntejä ja ottavat asiakkaita vastaan kunnantalolla. Toimeentulotukiasiakkaat voivat käydä tulostamassa hakemukseen liittyvät asiakirjat kunnantalolla ja postittaa hakemuksen kunnantalolta (saapunut leima kunnantalolla) tai uimahallilta käsin. Jos toimeentulotukipäätös viipyy Kelassa ja tulee taloudellisia haasteita niin poikkeusolojen aikana sosiaalitoimi voi auttaa taloudellisesti jo ennen perustoimeentulotukipäätöstä.

 

Kotipalvelussa kotikäynnit jatkuvat normaalisti. Kotipalvelun päivätoimintaa ei ole ja vain perustelluissa tilanteissa voi käydä saunapalvelussa palvelukeskuksessa. Palvelukeskuksessa asiakkaiden on mahdollista edelleen käydä intervallijaksoilla. Vierailut palvelukeskuksessa ovat valitettavasti kiellettyjä.  Kuntouttava työtoiminta on keskeytetty toistaiseksi.

Asiakasohjaus numero on avattu asiakkaita varten, josta voi kysyä tarvittaessa neuvoa sosiaalipalveluista. Koronakriisin jälkeen asiakasohjaus otetaan virallisemmin käyttöön. Psykososiaalista tukea saa tarvittaessa numerot löytyvät kunnan www.sivuilta sosiaali- ja terveyspalveluiden alta.

Tiedottaja:   perusturvajohtaja Merja Latvala, merja.latvala@isokyro.fi, 050 466 8486


Takaisin uutisiin