Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sivistyksen palvelualueen lehdistötiedote 30.10.2019


30.10.2019

SIVISTYKSEN PALVELUALUEEN LEHDISTÖTIEDOTE

 

Kyrönmaan lukio panostaa opiskelijoiden hyvinvointiin

 

Kyrönmaan lukiossa tuetaan niin opiskelijoiden fyysistä kuin psyykkistä hyvinvointia.

 

Fyysinen hyvinvointi

Kyrönmaan lukiossa toimii jo kuudetta vuotta urheilulinja tavoitteellisesti harjoitteleville urheilijoille. Urheilulinja tarjoaa mahdollisuuden harjoitteluun päiväsaikana. Urheilulinjalla opiskelevilla on joka viikko urheilulinjan opintoja viisi tuntia viikossa. Tällä hetkellä Isonkyrön kunta hankkii salibandyn lajitreenin ja voimaharjoittelun perusteet ulkopuolisilta lajiosaajilta, lisäksi tähän tarjontaan ovat kuuluneet lentopallon lajitreenit. Lajeja pystytään uuden Isokyrö Areenan valmistumisen jälkeen lisäämään opiskelijoiden tarpeiden mukaan.

Uutuutena syksyllä 2019 Kyrönmaan lukiolla on alkanut Liikkuva opiskelu –hanke nimeltään ”Kyrönmaan lukiolaiset liikkumaan”. Hanke lisää koulupäivän aikana tapahtuvaa liikkumista ja tukee jokaisen opiskelijan aluillaan olevaa liikuntaharrastusta. Liikkuva opiskelu -hankkeesta pystytään tukemaan liikuntaharrastuksen aloittavaa opiskelijaa tarjoamalla hänelle personal trainer Eero Hakalan henkilökohtaista ohjausta.

Lukuvuoden aikana lukion oppitunneille tulevat taukoliikuntatuokiot ja myös luokkien liikunnallista kalustamista jatketaan. Lisäksi kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää Isokyrö Areenan tiloja esim. vapaatunneillaan.

 

Psyykkinen hyvinvointi

 

Kyrönmaan lukiolla toimii aktiivinen opiskelijahuolto, joka pystyy reagoimaan nopeasti opiskelijoiden huoliin ja murheisiin. Opiskelijahuoltoryhmään kuuluvat koululla toimivat: koulupsykologi, kuraattori, terveydenhoitaja, erityisopettaja, opo ja rehtori.

 

Viime vuosina Kyrönmaan lukioon on hakeutunut entistä enemmän ulkopaikkakuntalaisia opiskelijoita ja on koettu, että lukiolaisten aloittaessa on hyvä panostaa ryhmäytymiseen. Opinto-ohjaaja Maarit Pouttu-Alangon johdolla on suunniteltu lukiolaisten juurruttamisohjelma yhteistyössä opiskeluterveydenhuollon, Isonkyrön hyvinvointipalvelujen ja seurakunnan kanssa.  Juurruttamisohjelma alkaa jo yhdeksännellä luokalla opiskelijoiden vasta miettiessä jatko-opintopaikkaa. Yhteishakuvalintojen jälkeen Kyrönmaan lukion valinneet opiskelijat kutsutaan toukokuussa lukiolle ja tutustutaan tiloihin ja käytännönasioihin syksyä varten, näin lukio-opintojen aloittaminen uudessa koulussa helpottuu. Juurruttamisohjelman kohokohtana lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat viettävät reilun vuorokauden ryhmäytymisleirillä yhdessä tutoreiden, ryhmänohjaajien, kuraattorin, opon, koulupsykologin ja muiden nuorisotyöntekijöiden kanssa. Juurruttamisohjelma on aloitettu vuonna 2019 ja todettu hyvin toimivaksi.

 

Lehdistötiedote jaetaan tiedotustilaisuudessa.

 

Lisätietoja:

kunnanjohtaja Tero Kankaanpää, tero.kankaanpaa@isokyro.fi, 044 297 0256

hallintojohtaja Jaana Järvi-Laturi, jaana.jarvi-laturi@isokyro.fi, 050 314 2358

johtava rehtori Susanna Pietikäinen, susanna.pietikainen@edu.isokyro.fi,

0500 560 363.


Takaisin uutisiin