Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sivistyksen palvelualueen tiedote 6.10.2020


06.10.2020

ISOKYRÖ – LAPSIYSTÄVÄLLINEN KUNTA

 

Isonkyrön varhaiskasvatuksessa on valittavana perheille monia erilaisia varhaiskasvatuksen toteutustapoja. ”Meillä on perhepäivähoitajia, ryhmiksiä, kunnan päiväkoti ja yksityinen päiväkoti eli jokaiselle perheelle löytyy ratkaisu”, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Sinikka Tapio.

 

Lisäväriä varhaiskasvatukseen tuo Opin liikkuen –hanke, jonka ansiosta arkiliikunta on lisääntynyt entisestään. Lisäksi hankkeen kautta on ostettu monipuolisia välineitä ja tapahtumia. Perheille ja henkilöstölle on tulossa ns. Hyvän mielen -liikuntapassi, johon kerätään leimoja liikuntatapahtumista ja passin palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja. Liikuntahanke on meneillään toista vuotta yhdessä Laihian kunnan varhaiskasvatuksen kanssa. Isonkyrön varhaiskasvatus on ollut myös mukana kielten varhentamisessa ja pieniä perusjuttuja tervehdyksiä yms. on jäänyt päivittäiseen käyttöön.

 

Isonkyrön kunta päätti syksyllä 2019 hakea Unicefin Lapsiystävälliseksi kunnaksi ja Isokyrö hyväksyttiin työhön mukaan. Unicefin järjestämä alkukoulutus on ollut ja varsinainen työ alkaa alkukartoituksella vielä syksyn 2020 aikana. Koordinaatioryhmään on nimetty edustajat kaikilta palvelualueilta, lisäksi ryhmään kuuluu edustajia kolmannelta sektorilta mm. Nuorisovaltuustosta, Kyrön Voimasta ja Mannerheimin lastensuojeluliitosta. Koordinaattorina toimii Terhi Kangas.

 

Kriteerit nimikkeen käyttöön ovat tiukat ja kehittämistä täytyy tehdä noin kaksi vuotta, että ns. sertifikaatti saadaan. Nimike saadaan vain kaikkien kunnan palvelualueiden yhteistyöllä ja viemällä lapsiystävällisyys kaikkeen päätöksentekoon ja toimintaan, mm. jokainen päätös tulee miettiä myös lasten oikeuksien kannalta.

https://www.unicef.fi/unicef/tyomme-suomessa/lapsiystavallinen-kunta/lapsiystavallinen-materiaalipankki/

 

Tiedottaja:

 

- johtava rehtori Susanna Pietikäinen, susanna.pietikainen@edu.isokyro.fi,  

   0500 560 363

 


Takaisin uutisiin