Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sivistyksen palvelualueen tiedote 9.6.2020


09.06.2020

PERUSOPETUKSEN HUOLTAJILLE TEETETYN ETÄOPETUSKYSELYN TULOKSET

 

Kysely etäopetuksen toteutumisesta teetettiin huhtikuun lopulla kaikille perusopetuksen oppilaiden huoltajille. Isonkyrön perusopetuksen opettajat saivat huoltajilta erittäin hyvät arviot. Kokonaisarviossa koulut saivat etäopetuksen toteutuksesta neljä tähteä viidestä, pienellä erolla parhaat arviot sai Kylkkälän koulu.

Isokyröläisissä kodeissa oli kouluilta lainassa yli 70 tietokonetta. Yli 70 % :ia huoltajista oli sitä mieltä, että koulut onnistuivat etäopetuksessa hyvin ja jopa yli 90%:n mielestä hyvin tai kohtuullisesti. Tulos oli hieno ottaen huomioon, miten nopealla aikataululla etäopetukseen siirryttiin. Onnistumista edes auttoi, että Isossakyrössä on jo useamman vuoden ajan kehitetty opettajien ja oppilaiden tieto- ja viestintätaitoja tutoropettaja -hankkeen johdolla.

 

Vastausten perusteella yhteydenpidossa koteihin käytettiin eniten Wilmaa, Office365:a, Pedanetia ja videokeskusteluja (teams ja zoom). Videokeskusteluja toivottiin vielä lisää. Huoltajien mukaan opettajat olivat aktiivisesti yhteydessä koteihin ja oppilaat saivat apua tarvitessaan. Laitteet olivat toimineet pääsääntöisesti hyvin. Odotetusti alaluokkien oppilaat tarvitsivat enemmän huoltajien apua koulutehtävissään kuin yläluokkien ja yläkoulun oppilaat. Muutamien huoltajien mukaan tehtäviä oli annettu liikaa.

 

Huoltajat antoivat paljon positiivista palautetta opettajille ja ymmärrystä heidän työtään kohtaan. Vastauksista kävi ilmi, myös opettajien havainnoima asia, että monella oppilaalla saattoivat tietotekniset perusasiat olla yllättävän hukassa. Tutoropettajat Jonna Laukkanen ja Jenni Jaatinen ovat päivittäneetkin perusopetuksen tvt –strategian, joka määrittää tavoitteet oppilaiden osaamistasolle vuosiluokan loppuessa. Sivistyslautakunta on hyväksynyt tavoitteet 4.6.2020.

 

Etäopetuksesta selvittiin hyvin, mutta jos etäopetustilanne toistuu syksyllä, niin erityisesti alakouluilla on suunniteltu videoyhteyksien käytön lisäämistä.

 

MUUTOKSIA LUKUVUODELLE 2020-2021

 

Yhtenäiskoulun apulaisrehtorin virka on ollut avoinna Eeva-Liisa Lepistön siirtyessä eläkkeelle. Virka on täytetty sivistyslautakunnassa 4.6.2020 ja virkaan on valittu KM Satu Ruhkala Kauhavalta. Satu Ruhkala on erityisluokanopettaja, jolla on kokemusta apulaisrehtorin tehtävistä. Satu Ruhkala aloittaa virassa 1.8.2020.

 

Isonkyrön perusopetuksen erityisopetus vahvistuu, kun sivistyslautakunta on perustanut uuden luokan elokuusta 2020 alkaen. Näin kaikkien isokyröläisten lasten opetus pystytään hoitamaan omassa kunnassa. Uusi erityisopetusluokka tulee Keskustan koulun hallinnoitavaksi. Luokka monipuolistaa ja tukee isokyröläisiä erityisopetusmahdollisuuksia.

 

Tiedottajat:


Takaisin uutisiin