Ajankohtaista

Ajankohtaista

Teknisen palvelualueen tiedote 25.8.2020


25.08.2020

Isonkyrön kunta rakentaa yritysaluetta Seinäjoki – Vaasa kehityskäytävälle,
VT 18 varteen

 

Isossakyrössä on käynnissä alueellisesti merkittävän yritysalueen rakentaminen. Valtatie 18 välittömään läheisyyteen on rakenteilla noin 20 ha:n yritysalue. Alueella on voimassa oleva asemakaava, jonka mukaan rakennusoikeutta yritysalueella on noin 70.000 m2. Yritysalue rajoittuu noin 600 metrin matkalta valtatiehen, joten hyvien liikenneyhteyksien lisäksi yrityksille on tarjolla myös näkyvyyttä. Alueen markkinointia ollaan käynnistämässä ja varsinaisten yrityskiinteistöjen rakentaminen pääsee käynnistymään vuoden 2021 aikana. Isonkyrön kunta satsaa alueen tiestön ja vesihuollon rakentamiseen liki 1,0 milj €. 

 

Yritysalueen rakentamisessa iso painoarvo on ympäristöystävällisellä rakennustavalla, rekkaralli on puristettu minimiin. Kaikki alueen infrastruktuurin rakentamisessa käytettävä kivimateriaali saadaan ja jalostetaan rakennettavalla alueella. Isonkyrön kunta on jo tarjouspyyntövaiheessa edellyttänyt urakoitsijoilta tällaista rakentamistapaa. Urakoitsija on tuonut alueelle siirrettävän murska-aseman, jolla kaikki rakentamisessa käytettävät murskelaadut saadaan valmistettua. Varmasti osin samaa menetelmää on mahdollisuus hyödyntää myös yritystonteilla. Ympäristövaikutuksia voi hahmottaa vaikka sillä, että kiviaineksen kuljettamiseen tarvittaisiin on 1.000 kasettiyhdistelmää, joiden muodostama jono ulottuisi noin 20 km:n pituiseksi.

 

”Kyröön Käräjillä oli Timo Aron esityksessä esillä Vaasan ja Seinäjoen työssäkäynti- ja talousalueen (sis. Uumaja) tunnuslukuja. 100 kilometrin vyöhykkeellä asuu 539.000 ihmistä ja alueella on 250.000 työpaikkaa. Juuri tämän alueen keskelle sijoittuu Isokyrö ja Lapinmäen yritysalue. Lapinmäki antaa uusille ja olemassa oleville yrityksille mahdollisuuden sijoittua keskelle kehitystä.”, kunnanjohtaja Tero Kankaanpää.

 

Tutustu myytäviin yritystontteihin

 

Tiedottajat:
Tekninen johtaja Petri Hänninen, petri.hanninen@isokyro.fi , 050 413 9439

Kunnanjohtaja Tero Kankaanpää, tero.kankaanpaa@isokyro.fi, 044 297 0256


Takaisin uutisiin