Ajankohtaista

Ajankohtaista

Valtioneuvosto hyväksyi Isonkyrön maakuntavaihdon – Isokyrö osaksi Etelä-Pohjanmaata 1.1.2021


29.08.2019

Valtioneuvosto on 29.8.2019 tehnyt päätöksen maakuntajaosta. Isonkyrön kunta siirtyy Pohjanmaan maakunnasta Etelä-Pohjanmaan maakuntaan 1.1.2021.

 

Jo edellisen hallituskauden aikana suunniteltu maakuntavaihdos lykkääntyi edellisen maakunta- sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen kaaduttua viime keväänä. Nyt valtioneuvoston käsiteltävänä ollut esitys perustui Isonkyrön kunnanhallituksen 27.8.2018 tekemään erilliseen esitykseen, jossa esitettiin, että siirto toteutettaisiin vuoden 2020 alusta.

 

Perusteluissaan valtioneuvosto totesi, että kriteerit eivät osoita voimakkaasti kumpaankaan suuntaan, mutta kunnan oma tahto osoittaa suuntautumista Etelä-Pohjanmaan maakuntaan. Kriteerien osoittaessa ristiriitaista tai heikkoa suuntautumista, tulee kunnan omalle näkemykselle antaa painoarvoa. Muutoksiin on syytä varata riittävä aika ja siksi siirto tulee voimaan 1.1.2021.

 

Kunnanjohtaja Tero Kankaanpää: ”Päätöksentekoprosessi on ollut pitkä ja monivaiheinen. Epävarmuus asian suhteen on osaltaan jarruttanut kunnan kehittämistyötä. Isonkyrön kunnan sijainti mahdollistaa toimivien yhteistyömuotojen harjoittamisen molempien maakuntien suuntaan. Koska sote-uudistuksessa on tarkoitus koota sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen itsehallinnollisille maakuntien kokoisille alueille, on Etelä-Pohjanmaan suunta meille luonteva. Tämä johtuu siitä, että Seinäjoen kaupunki tuottaa perusterveydenhuoltomme palvelut ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri erikoissairaanhoitomme palvelut. Tämän päätöksen myötä emme kuitenkaan käännä Pohjanmaalle ja Vaasan seudulle selkäämme, vaan yhteistyö jatkuu myös siihen suuntaan monella eri rintamalla.”

 

Lisätietoja antaa:

 

 

Tero Kankaanpää                                   

kunnanjohtaja                                                                

puh. 044-2970 256                                  

tero.kankaanpaa@isokyro.fi


Takaisin uutisiin