Ajankohtaista

Ajankohtaista

Varhaiskasvatuksen Opin liikkuen -hanke sai jatkorahoituksen


27.04.2021

Sivistyksen palvelualueen lehdistötiedote 27.4.2021

 

VARHAISKASVATUKSEN OPIN LIIKKUEN -HANKE SAI JATKORAHOITUKSEN

 

Opin liikkuen -hanke on saanut jatkorahoituksen ja kolmas hankekausi alkaa elokuussa. Liikuntakoordinaattori Maija Aulin koordinoi hanketta. Kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä on oma sparraaja, joka osallistuu yhteisiin suunnittelupalavereihin ja vie tiedon yksiköihin.

 

Hanke on yhteinen Laihian kanssa ja yhteinen ohjausryhmä kokoontuu säännöllisesti. Hanke edistää lasten ja perheiden liikkumisen lisäksi kuntiemme välistä yhteistyötä.

 

Isonkyrön varhaiskasvatukseen on laadittu yhteinen liikunnan vuosikello. Tällä hetkellä lajeina on esim. geokätköily, ja geokätköjä löytyykin ympäri kuntaa. Muita liikuntaan kannustavia muotoja on qr-koodi –suunnistus, Välimäen leikkikentän on liikuntakortit ja perheiden liikuntapassit, joita on jaettu varhaiskasvatusyksiköissä, neuvolassa ja Mll:n perhekahvilassa. Toimintaa ja lajeja on koko vuosi jouduttu kehittämään koronan ehdoilla.

 

Tavoitteena on lasten monipuolinen liikkuminen ja motoristen perustaitojen harjoittaminen. Ja tietysti liikkumisen ilo!

 

Hanke mahdollistaa jokaiselle lapselle tasavertainen mahdollisuus liikunnan iloon. ”Olemme esimerkiksi järjestäneet kaikille 5-vuotiaille uimakoulun”, kertoo Maija Aulin.

Lisäksi hän jatkaa, että ”Olemme vahvasti mukana Plu:n (Pohjanmaan liikunta ja urheilu) järjestämässä toiminnassa. Osallistumme alueen palavereihin ja jokainen kasvattaja on käynyt hankkeen aikana useamman liikuntakoulutuksen.”

 

Tulossa:

Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2021 SuperSamin vierailu perheille (jos korona sallii). SuperSamin liikuntahetki kaikille esikoululaisille.

 

Liikuntavälineiden lainausta perheille ja erilaisia liikuntakerhoja. Ja kesänuorten kanssa kesäkerhot ja seikkailusaari Pukkilansaareen perheille.

 

Kyrönmaan lukion kulttuurilinja käyntiin syksyllä 2021

 

Taustaa:

 

Kyrönmaan lukion henkilöstö on tehnyt lukion kehittämistyötä lukion opetussuunnitelmatyön ohessa. Ryhmät kävivät läpi mm. urheilulinjan kehittämisen ja ideoinnin mitä alueemme ja opiskelijamme tarvitsisivat. Opinto-ohjaajan, musiikin, äidinkielen ja kuvataiteen opettajien ryhmästä nousi idea kulttuurilinjasta. Sivistyslautakunta hyväksyi suunnitelman ja kulttuurilinja oli tarjolla kevään 2021 yhteisvalinnassa.

 

Kulttuurilinja käynnistyy

 

Valintoja kulttuurilinjalle on tullut yli 15 joten linja käynnistyy syksyllä 2021. Asiasta iloitsevat linjaa koordinoiva musiikinopettaja Susanna Poranen ja rehtori Susanna Pietikäinen. Linjalle on voinut hakea vapaamuotoisella hakemuksella ja omalla kiinnostuksella asiaa kohtaan. Linjalle onkin hakeutunut niin kirjoittamisesta, ilmaisutaidosta, kuvataiteista kuin musiikista kiinnostuneita nuoria.

 

Linjan opinnot koostuvat karkeasti kolmesta osa-alueesta, lukion äidinkielen ja taito- ja taideaineiden opinnoista, produktion valmistamisesta ja kulttuuritapahtumiin osallistumisesta. Linjalta voi saada yli 20 opintopistettä ja erillisen todistuksen.

 

Linjan tavoitteena on tarjota monipuolista, yhteisöllistä tekemistä lukio-opintojen ohessa.

 

 

Lisätietoja antaa: johtava rehtori Susanna Pietikäinen, susanna.pietikainen@edu.isokyro.fi,

0500 560 363.

 

 


Takaisin uutisiin