Harrasta ja virkisty

Hyvinvointi ja vapaa-aika » Matkailija » Harrasta ja virkisty

Urheilukalastus

Isonkyrön läpi virtaa kalaisa Kyrönjoki. Suosittuja vieheiden virittelypaikkoja ovat kahdeksan koskea, joista osassa on nuotiopaikat ja laavut.

 

Isonkyrön Kalastusseura  tekee vuosittain kirjolohi-istutuksia Kyrönjokeen Isonkyrön alueelle. Alueella on kahdeksan eri tyyppistä koskea, joissa voi kalastaa sekä erinomaisia rantoja esim. mato-ongintaan. Uistimella kalastaessa tarvitaan Isonkyrön Kalastusseuran lupa sekä 18-65 vuotias tarvitsee Valtion kalastonhoitomaksun. Mato-onginta on kiellettyä koskialueilla. Lohen kalastusmäärä on 2 lohikalaa/päivä.

 

Joessa viihtyvät niin meritaimen, kirjolohi, harjus, siika, säynävä, hauki, ahven, nahkiainen kuin madekin. Kalastusta on rajoitettu saaliskiintiöllä ja joillakin rajoituksilla.

 

Kalastuslupia myyvät; Grilli-kahvio Tarjantti, Grilli-Kahvio Karoliini, R-kioski, POP pankki ja Ylihärmän Säästöpankki.

 

Lohia voi narrata myös Kalliojärven virkistysalueella.

 

Tiedustelut:

 

Isonkyrön Kalastusseura pj. Erkki Hietanen puh. 0400 716 618

 

Linkki: kalastusluvat kätevästi netin kautta.

 

Isonkyrön kosket

 

Melonta

”Hiljaa virtaa Kyrönjoki uomassaan” lauletaan laulussakin. Joki tarjoaa, mitä parhaat mahdollisuudet melonnan harrastamiseen sekä vasta-alkajalle että rauhallisesta lipumisesta nautiskelevalle. Koskien kuohunta puolestaan takaa jännitystä kokeneemmallekin melojalle.

 

Kyrönjoen Koskihäjyt Ry

 

 

Metsästys, marjastus, eräretkeily

Lakeuden laidalla alkavat marjaisat metsät. Marjastus on jokamiehen oikeus, josta kannattaa pitää kiinni. Isonkyrön metsissä Sinua odottavat mustikat, puolukat ja karpalot. Puhumattakaan suoalueden keltaisista helmistä, suomuuraimista, joita isokyröläiset kutsuvat valokeiksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

 

Metsään mennessä on kuitenkin syytä pukeutua kirkkaisiin väreihin erottuakseen muista metsäneläimistä. Isossakyrössä toimii useita metsästysseuroja, jotka harrastavat mm. hirvenmetsästystä. Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura järjestää kesäiltaisin ammuntailtoja Lapinmäen ja Eräsalon harjoitusradoilla.

 

Luonnonhelmassa samoileminen on rauhoittavaa ja samalla aitoja elämyksiä tarjoavaa. Kalliojärven virkistysalue tarjoavat sinulle unohtumattomia kokemuksia.

 

Isonkyrön, Vähänkyrön ja Laihian patikkareitistöillä on n. 130 km opastein merkittyä reitistöä. Lisäksi infopisteillä ja laavuilla on reitistökartat. Reitistön varrella on 18 laavua/kotaa, joissa osassa on kuivakäymälä. Lisää tietoa patikkareiteistä sekä kartat löytyvät täältä.

 

Lavatanssit

Kirkas kesäyö, musiikin rytmi kiirii joen pintaa… Pukkilansaarella elää lossiromantiikka ja tanssin taika. Jalalla laitetaan koreasti kesälauantai-illoin.

 

Lue lisää Pukkilansaaren tapahtumista omilta sivuilta.

 

Muutaman kilometrin päässä yläjuoksulla musiikinsyke vahvistuu jälleen. Kalliojärven Viihdekeskuksen tanssiravintolan parketilla tanssitaan ympärivuoden huippuorkestereiden tahdissa.

 

Lue lisää Kalliojärven omilta sivuilta.

 

Yleiset uimarannat

- Pukkilansaaren ranta, Pohjankyröntie 109

- Orisberg, Åbergintie 36

- Ruusupuro, Ruusupurontie 769

- Kalliojärvi, Kortesluomantie 146

 

Ja paljon muuta…

Isossakyrössä voit virkistyä juuri siten kuin itse haluat. Mahdollisuudet ovat monet uimahallia, liikunta-alueita ja useita harrastoimintaa järjestäviä seuroja ja yhteisöjä unohtamatta.

 

Voit tutustua Isoonkyröön myös pyöräillen merkittyä reittiä pitkin. Reittikartan, johon on merkitty tutustumiskohteita saat kunnanvirastosta.

 

* Pyörävuokraamo Vellun Retket

 

Ylipään kuntoradalla (os. Valtaalantie 403) on paitsi eripituisia pururatoja, myös frisbeegolf -rata.

 

Isonkyrön kirjastosta löydät mm. matkailutietoa, ajankohtaiset sanomalehdet sekä tietokoneita ja langattoman internet-yhteyden.