Kylkkälä

Hyvinvointi ja vapaa-aika » Matkailija » Isonkyrön kylät » Kylkkälä

Kylkkälä

 

Kylkkälä on runsaan 800 asukkaan vireä kylä Isonkyrön länsilaidalla Vähänkyrön ja Laihian rajalla. Kylä muodostaa puolet Tervajoen taajamasta. Alueen historiasta löytyy teollista toimintaa tiilipruukista pyykkipoikatehtaaseen, mutta nykypäivänä Kylkkälä on luonteeltaan kaupankäynnin keskus ja tunnettu erityisesti autokauppakeskittymästä. Kylän palveluja täydentävät samassa Tervajoen taajamassa Vaasan puolella rajaa olevat palvelut. Kyläyhdistys pyrkii järjestämään kerran vuodessa jonkin yhteisen tapahtuman kyläläisille. 

 

Kylkkälän koulu ja kylätalo 

Tärkeimmät yhteiset kokoontumistilat ovat koulukompleksin kanssa samassa pihapiirissä oleva Kylätalo, jossa on kerhohuone ja liikuntahalli. Koulun yhteydessä on neuvola. Koulun pihasta löytyy lentopallokenttä ja jääkiekkokaukalo. Useana vuotena se on ollut kylätalolla järjestetty joulu-puurotilaisuus, jossa puuron lisäksi on ollut tarjolla jouluista musiikkia ja mukavaa yhdessäoloa.

Osoite: Kylkkälänraitti 51, Tervajoki

 

 

Tervajoen juna-asema 

Tervajoen rautatieasema on rautatieasema Suomen rataverkkoon kuuluvalla rataosalla Seinäjoki–Vaasa Isonkyrön Kylkkälän kylässä. Vuonna 2016 tapahtuneiden rautatieasemien lakkautusten jälkeen Tervajoen asema on ainoa väliasema Seinäjoki-Vaasa rataosuudella, jolla matkustajajunat pysähtyvät. Asemalla pysähtyvät rataosan kaikki henkilöjunat. 

 Osoite: Parkintie 7, Tervajoki

 

 

Peipposten kuntorata 

Kylkkälän Harvakylässä sijaitsee Peipposten asuntoalue ja valaistu kuntorata. 

Osoite: Peippoostentie 19, Tervajoki

 

 

Jalkapallokenttä 

Osoite: Kenttätie 4, Isokyrö  

 

 

Hengelliset kokoontumistilat 

Isonkyrön seurakunnan kokoontumistila Tervajoella on Ystävyydenkulma. Ystävyydenkulmassa kokoontuu eri ikäisiä ryhmiä. Siellä pidetään seuroja, muita tilaisuuksia ja sitä on mahdollista vuokrata perhejuhlien pitopaikaksi. Salissa on pöytiä ja tuoleja, myös lapsille, joihin mahtuu noin 30 - 40 henkeä. 
 Osoite: Asematie 5, Tervajoki 

 

 

Kirkollista toimintaa alueella edustaa myös Tervajoen adventtiseurakunta, joka kokoontuu lauantaisin adventtikirkolla. 

Osoite: Olkitie 2, Tervajoki