Napue

Hyvinvointi ja vapaa-aika » Matkailija » Isonkyrön kylät » Napue

Napue

 

Napuen kylä rajautuu Ventälän kylän kanssa ja tosiasiassa moni Napuen kylään yhdistetty seikka onkin vanhojen kylärajojen mukaan itse asiassa Ventälän kylässä. 

 

Kyrönmaan Maatalousmuseo 

Kyrönmaan Maatalousmuseo Osuuskunta on perustettu vuonna 2006. Maatalouskonemuseo on avoinna sopimuksen mukaan ja sijaitsee entisen Kyrönmaan osuusmeijerin sikalarakennuksessa, aivan Kyrö Distilleryn tiloja vastapäätä.

Osoite: Pohjankyröntie 40, Isokyrö

 

 

Kyrö Distillery Company 

Kyrö Distillery Company on Isossakyrössä toimiva ruistislaamo. Tislaamo aloitti toiminnan Kyrönmaan osuusmeijerin tiloissa vuonna 2014. Ginin ja viskin lisäksi se tekee myös mm. käsidesiä.

Osoite: Oltermannintie 6, Isokyrö

 

 

Napuen taistelun muistomerkki, Napuen patsas 

Napuen taistelun muistomerkki on vuonna 1920 pystytetty, Matti Visannin suunnittelema vaikuttava monumentti. Muistomerkki on paljastettu 10. heinäkuuta 1920. Maantieltä muistomerkille nouseva kivipylväin ja ketjuin reunustettu pitkä käytävä ja kiviportaat sen päässä luovat perspektiivin, joka korostaa muistomerkin jyhkeyttä.

Osoite: Pohjankyröntie 28, Isokyrö 

  

 

Perttilän silta 

Kyrönjoen Perttilän kosken yllä lepää Suomen vanhin liikenteelle avoinna oleva teräksinen riippusilta. Norjalaisen mallin mukaan suunnitellun sillan piirsi ja rakennutti tunnettu sillanrakentaja Valle Antila 1910-luvun taitteessa. 

Osoite: Perttilän siltatie, Isokyrö

 

 

Ylipään Nuorisoseura 

Ylipään Nuorisoseura on suosittu paikka pitää esimerkiksi häitä ja syntymäpäiviä. Nuorisoseuralta löytyy juhlasali (pinta-alan 186 m2), näyttämö, suurkeittiölaittein varustettu keittiö, alakerrassa takkahuone, 2 isoa saunaa pesu- ja pukuhuoneineen. Talon nurkalta alkaa valaistu kuntorata. Nuorisoseuralla järjestetään myös esimerkiksi ryhmäliikuntaa, teatteria, huutokauppoja ja hiihtokilpailuja. 

Osoite: Valtaalantie 403, Isokyrö

 

 

Grilli-kahvio Karoliini 

Grilli-kahvio Karoliinin rannassa on venelaituri ja siellä voi kalastaa, kalastuslupia myydään kioskissa. 

Osoite: Valtaalantie 410, Isokyrö