Palonkylä

Hyvinvointi ja vapaa-aika » Matkailija » Isonkyrön kylät » Palonkylä

Palonkylä

 

Palonkylä sijaitsee Isonkyrön keskustaajaman kohdalla Kyrönjoen pohjoispuolella ja se rajoittuu Laurolan ja Tuuralan kyliin. Kylä on vahvasti maatalouteen suuntautunut. Kylän vanhin asuttu talo on Luoman talo. Se on rakennettu ennen Isoavihaa. Talo säilyi, koska se toimi venäläisten sotasairaalana. Palonkylään kuuluu lähellä Untamalan kylää oleva Isonkyrön korkein paikka; Vakkilanvuori. Pieni osa kylän alueesta sijoittuu myös Kyrönjoen eteläpuolelle.  

 

Ruusupuron uimaranta

Ruusupuro sijaitsee Palonkylässä vähän ennen Lehmäjokea. Se on entinen hiekan- ja soranottopaikka. Louhoksen rannalla on Ruusupuron yleinen uimaranta.

Osoite: Ruusupurontie 769, Isokyrö

 

Isonkyrön kirkko 

Palonkylässä sijaitsevat Isonkyrön pääkirkko, siunauskappeli ja seurakuntatalo, sekä hautausmaat.

Osoite: Ruusupurontie 31, Isokyrö 

 

Pukkilansaari 

Keskellä Kyrönjokea on ainutlaatuinen 1948 valmistunut tanssilava, Pukkilansaari. Tasainen lossimatka poikki Kyrönjoen on jo elämys sinällään, jota leveän joen ylle laskeva aurinko korostaa entisestään. Tanssipaikkaa on laajennettu vuosien varrella, merkittävänä lisäyksenä ulkolava vuonna 1985. Tanssilava on urheiluseura Kyrön Voiman omistuksessa ja toimintaa pyöritetään kökkävoimin. Pukkilansaaressa on aikojen saatossa moni pari löytänyt toisensa ja edelleen saaressa juhlitaan muun muassa monia kesähäitä.  Parkkialueen vieressä sijaitsee Pukkilansaaren yleinen uimaranta.

 

 

Hangasmaja 

Hangasmaja on Palonkylän ja Tuuralan Metsästysseuran hirvimiesten aikaansaannos. Hangasmajan yhteyteen on hankittu metsästyssimulaattori, joka mahdollistaa edellytykset metsästyksen alkeiden opetteluun sekä harjoitusmahdollisuuden kokeneemmillekin metsästäjille valvotuissa ja ympäristöystävällisissä oloissa. Simulaattori antaa metsästäjille harjoituspaikan eri metsästyslajeille, rata-ammunnalle ja tilaisuuden kehittää metsästystekniikkaa ja vahvistaa yhteisöllisyyttä yhteisissä harjoitusilloissa. Simulaattori soveltuu niin koululaisten, eri harrastusryhmien kuin kilpa-ampujienkin harjoitusvälineeksi.  

 

 

Partiomaja 

Partiolippukunta Vainion Vesojen partiomaja sijaitsee Mustikkamäessä. Vainion Vesat järjestävät tällä hetkellä toimintaa Sudenpentu-, Seikkailija-, Tarpoja- ja Samoajaikäkausille sekä aikuisille.