Valtaala

Hyvinvointi ja vapaa-aika » Matkailija » Isonkyrön kylät » Valtaala

Valtaala

Valtaala sijaitsee keskeisellä paikalla valtatie 18:n varrella kauniilla Kyrönjoen rannalla.  

Kylässä toimii yksi Isonkyrön alakouluista. Valtaalan koulun pihalla on jääkiekkokaukalo sekä jalkapallokenttä sekä lasten leikkikenttä.  Yksi kylän tunnetuimmista palveluista on Kalliojärven viihdekeskus, josta löytyy yleinen uimaranta sekä maanlaajuisesti tunnettu karavaanialue Lukkuhaka.

 

Ylipään kuntorata ja frisbeegolf-rata 

Ylipään kuntoradalla on valaistut ja erinomaisesti hoidetut perinteisen- ja luistelutyylin hiihtoladut - reitit 1 km, 2 km, 3 km ja 5 km. Viiden kilometrin lenkiltä löytyy Marjamäen päältä näkötorni, josta voi ihailla lakeutta. Näkötornin vieressä on laavu ja tulipaikka. Kalliojärveltä näkötornille on noin 1 km opastus polkuja pitkin. Stadionilla on laavu pulkkamäen vieressä, johon on helppo mennä perheen pienempienkin kanssa. 

Kuntoradalta löytyy 18-väyläinen frisbeegolf-rata, joka myötäilee 1,2 km:n lenkkiä. Rata on vapaasti käytössä. Huoltokopin viereisellä polulla radalle on ilmoitustaulu, josta löytyy sääntöjä ja ohjeita pelaamisesta. Lisäksi ilmoitustaululla on postilaatikko, josta voit ottaa ratakarttoja ja tuloskortteja 

Osoite: Valtaalantie 403, Isokyrö 

  

Kalliojärvi  

Kalliojärven leirintä- ja tanssialue on rakennettu ikiaikaisten kallioiden lomaan, väljästi ja luonnon ehdoilla. Toimintaa ja tiloja on laajennettu jatkuvasti vuosien saatossa. Kalliojärven viihdekeskuksessa pidetään tansseja ja siellä on uimaranta ja minigolfrata. 

Vuonna 1995 kaivettiin ensimmäiset perustukset ja tekolampi hiekkarantoineen. Perustusten päälle rakennettiin grilli kahvio, jossa tarjoillaan pikkusuolaista purtavaa sekä makeisia, virvokkeita ja alkoholijuomia. 

Vuonna 1997 tanssilavaa laajennettiin ja samalla rakennettiin lavan jatkeeksi keittiö. Keväällä 2000 toiminta laajeni jälleen. Uuden ison tanssilavan myötä Kalliojärven tanssit nousivat suureen suosioon. Täysin varusteltuja hirsimökkejä rakennettiin kevään ja kesän 2002 aikana yhteensä kahdeksan kappaletta. Jylhien kallioiden syleilyyn valmistui kesäteatteri kesällä 2006 ja mökkitarjonta on laajentunut koko ajan. Kesällä 2012 rakennettiin alueelle minigolfrata kahden kylän yhteisenä EU-rahoitteisena hankkeena. 

Osoite: Kortesluomantie 146, Orismala

 

Lukkuhaka 

Lukkuhaka on karavaanarialue jonka alueelta löytyy lapsiystävällinen uimaranta, nuorisotila, jossa tietokone pelit, biljardi yms., pallokenttäleikkipuisto, petanque kenttä ja paviljonki, jossa on mahdollisuus järjestää erilaisia tilaisuuksia.  

Osoite: Kortesluomantie 148, Orismala