Ajankohtaista

 

SATUTUNNIT 

Joka toinen perjantai klo 10-10.30. Satutunnit on tarkoitettu alle kouluikäisille kotona hoidetuille ja päivähoidon lapsille yksin tai aikuisen seurassa.

Seuraavat satutunnit:

20.4.     4.5.      18.5.

 

Mitä mieltä olet kirjastostasi?
Vastaa ja voita lahjakortti kirjakauppaan

Koko Suomessa toteutetaan yleisten kirjastojen asiakkaille kysely, jossa pyydetään arvioimaan omaa kirjastoa. Kyselyn vastauksia käytetään arvioitaessa kirjastopalvelujen toteutumista ympäri maan sekä kehitettäessä kirjaston toimintaa omassa kunnassasi ja koko maassa.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa:
https://www.kirjastot.fi/kysely-enkat-survey . Voit myös täyttää lomakkeen omassa kirjastossasi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 6 lahjakorttia kirjakauppaan. Osallistuthan kyselyyn, mielipiteesi on tärkeä!

Yleisten kirjastojen valtakunnallisen käyttäjäkyselyn järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, aluehallintovirasto ja yleiset kirjastot. Käytännön toteutuksesta vastaa Taloustutkimus Oy.

 

NAISTEN AAMUPÄIVÄKAHVEILLA KE 18.4. klo 10-11.30 aiheena käsityöt:

Vieraana Miira Karhu Villavintiltä:  tehdään paperiruusuja ja jutellaan käsitöistä

Kahvitarjoilu, vapaa pääsy – tervetuloa!

 

NAISTEN AAMUPÄIVÄKAHVIT keväällä 2018:

Keskiviikkoisin  21.2., 21.3., 18.4. ja 16.5.

Isonkyrön kirjastossa klo 10-11.30

Vapaamuotoista jutustelua ja yhdessäoloa. Halutessaan voi ottaa mukaan esim. käsityön, kirjan tai muuta mukavaa tekemistä – tai tulla vain juttelemaan
Tervetuloa!  Järj. Isonkyrön vanhusneuvosto ja hyvinvointipalvelut

 

MAARET KALLIO: KOHTI INHIMILLISEMPÄÄ JA ARMOLLISEMPAA PERHEARKEA -LUENTO

Isonkyrön kirjastossa vieraana psykoterapeutti Maaret Kallio

ti 24.4.2018 klo 18

”Kohti inhimillisempää ja armollisempaa perhearkea”-luennolla aiheena yhdessäolon merkitys, tunteiden käsittelytaito ja  myös vanhemman oman voinnin pohdiskelua lapsen näkökulmaa unohtamatta.

Isonkyrön esitys pidetään koulukeskuksen ruokalassa, jonne kulku kirjaston kautta. Maaret Kallio esiintyy ke 25.4. klo 18 myös Laihian kirjastossa.

Vapaa pääsy!

Järj. Kirjasto ja ”Luetaan lapsille” -hanke (AVI)

 

EPRESS- JA EMAGZ-VERKKOLEHTIPALVELUT KIRJASTOSSA

Kirjaston lehtilukusalin vieressä oleva tietokone on varattu verkkolehtien lukemiseen. Valikoimassa on yli 200 sanomalehteä (mm. Pohjankyrö) ja 27 aikakauslehteä. Niiden uusin numero sekä edellisiä vuosikertoja on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen. Palvelut toimivat muillakin kirjaston asiakastietokoneilla osoitteissa www.emagz.fi ja www.epress.fi

Uusi Rockaway -e-palvelu musiikin soiton opettelemiseen!

Rockaway -palvelun avulla voi opetella musiikin soittamista. Palvelusta löytyy suomalaisia opetusvideoita kurssien/oppituntien muodossa. Asiakkaat voivat lainata kurssin itselleen ja opetella omaa haluamaansa tahtia. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla (jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole). Ensimmäisellä lainauskerralla asiakas joutuu vielä rekisteröitymään Rockway-palveluun. Tämän jälkeen kurssien lainaaminen on täysin ilmaista. Palvelu löytyy osoitteesta: http://kirjastot.rockway.fi/eepos/

 

 

NÄYTTELYT:

Näppi -käsityökerhon näyttely

9.4.-9.5.2018

 

Ruisleipä -näyttely

1.8.-31.8.2018