Ajankohtaista

 

SATUTUNNIT 

Joka toinen perjantai klo 10-10.30. Satutunnit on tarkoitettu alle kouluikäisille kotona hoidetuille ja päivähoidon lapsille yksin tai aikuisen seurassa.

Seuraavat satutunnit:

Satutunnit jatkuvat kesän jälkeen pe 31.8.!

 

 

KESÄKERHO KIRJASTOSSA 2009-2011 -SYNTYNEILLE

Kerhopäivät ovat ma-pe 30.7.-3.8. ja ma-ke 6.-8.8.2018 Kerhoa on päivittäin klo 9-14. Kerhoon voi osallistua niinä päivinä kuin haluaa ja sinne ilmoittaudutaan joka päivälle erikseen.

Kerhopäivissä on monenlaista toimintaa, mm. askartelua, pelaamista, lukemista, tehtäviä, leikkimistä ja ulkoilua. Kerhoa pidetään kirjaston tiloissa, mutta myös myös esim. liikuntahallissa ja ulkona ollaan. Kerhossa on kaksi ohjaajaa.

Kerhopäivänä tarjotaan lämmin ruoka. Kerhomaksu on 3 eur/päivä ja se maksetaan käteisellä kerhoon tullessa.

Mukaan voidaan ottaa max 20 lasta/päivä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen 29.6. mennessä lomakkeella, joka löytyy täältä. Lomake palautetaan kirjastoon. Ilmoittautuminen on ruokatilausten takia sitova.

 

 

Eepos-kirjastojen maksut voi hoitaa verkossa

Eepos-kirjastot eli Etelä-Pohjanmaan kaikki yleiset kirjastot sekä Laihia, Isokyrö, Kaskinen, Perho ja Veteli ovat ottaneet verkkomaksamisen käyttöön Eepos-verkkokirjastossa. Jatkossa asiakas voi verkkopankkitunnuksiaan käyttämällä maksaa velkasaldoltaan kirjaston myöhästymismaksut, kuljetusmaksut ja noutamattomat varaukset. Sen sijaan arvonlisäveroa sisältäviä maksuja (esim. kassit, kopiot) ei verkossa voi teknisistä syistä maksaa. Myöskään tuhoutunutta aineistoa ei voi korvata verkkomaksulla. Verkkomaksamisen alaraja on 0,65 euroa. Ylärajaa ei ole.

Eepos-verkkokirjastoon kirjaudutaan omalla kirjastokortin tunnuksella sekä salasanalla, jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole.

 

EPRESS- JA EMAGZ-VERKKOLEHTIPALVELUT KIRJASTOSSA

Kirjaston lehtilukusalin vieressä oleva tietokone on varattu verkkolehtien lukemiseen. Valikoimassa on yli 200 sanomalehteä (mm. Pohjankyrö) ja 27 aikakauslehteä. Niiden uusin numero sekä edellisiä vuosikertoja on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen. Palvelut toimivat muillakin kirjaston asiakastietokoneilla osoitteissa www.emagz.fi ja www.epress.fi

Uusi Rockaway -e-palvelu musiikin soiton opettelemiseen!

Rockaway -palvelun avulla voi opetella musiikin soittamista. Palvelusta löytyy suomalaisia opetusvideoita kurssien/oppituntien muodossa. Asiakkaat voivat lainata kurssin itselleen ja opetella omaa haluamaansa tahtia. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla (jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole). Ensimmäisellä lainauskerralla asiakas joutuu vielä rekisteröitymään Rockway-palveluun. Tämän jälkeen kurssien lainaaminen on täysin ilmaista. Palvelu löytyy osoitteesta: http://kirjastot.rockway.fi/eepos/

 

 

NÄYTTELYT:

 

Kesän aikana esillä lasten piirustuksia kesästä

 

Ruisleipä -näyttely

1.8.-31.8.2018

 

Aino Ristimäen näyttely

lokakuu 2018