Kulttuuripalvelut

 

Isonkyrön kunnan kulttuuripalvelut tarjoaa kuntalaisille vuosittain lukuisia erilaisia kulttuuritapahtumia yksin ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, neuvontaa kulttuuritapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa, sekä tilaisuuksien järjestäjille maksuttoman tiedotuskanavan Isonkyrön kunnan tapahtumakalenterin kautta. Isonkyrön kulttuuripalveluiden kautta voit myös tiedustella sopivia tiloja erilaisiin kulttuuritapahtumien tarpeisiin.

Isonkyrön kunnan kulttuuripalveluiden toimintaa täydentää kulttuuritoimintaa ja -harrastusmahdollisuuksia tarjoavat lukuisat yhdistykset ja yhteisöt. Kulttuuriharrastuksia mahdollistavat muun muassa erityyppiset kuorot, Kuula-opisto, Vaasa-opisto, Isonkyrön seurakunta, nuorisoseurat, Teatteri Kyröö, Villavintti ja erilaiset historian harrastajien yhdistykset. Kulttuuriyhdistysten yhteystiedot löytyvät järjestöluettelosta.

Avustukset

Hyvinvointilautakunta jakaa vuosittain kohdeavustusta Isossakyrössä toimiville kulttuuritoimintaa järjestäville yhdistyksille ja toimintaryhmille. Avustushaku on vuosittain keväällä, tarkempaa tietoa tulee ajankohtaista -sivulle. Ohjeet ja hakulomake avustusta hakeville:

Kulttuuripalveluiden kohdeavustusten avustusohje
Kulttuuripalveluiden kohdeavustusten hakulomake

Palkinnot

Hyvinvointilautakunta valitsee vuosittain Vuoden virin. Valinta tehdään marras- joulukuun vaihteessa. Ehdotuksia Vuoden viriksi voivat tehdä sekä järjestöt että yksityiset henkilöt. Palkinto voidaan antaa yksityiselle henkilölle, yhdistykselle tai toimintaryhmälle joka on toiminut edistyksellisesti Isonkyrön kulttuuri- tai vapaa-aikapalvelujen hyväksi tai takana on jokin merkittävä, yksittäinen aikaansaannos.