Ajankohtaista koronaviruksesta

Kunta ja hallinto » Ajankohtaista koronaviruksesta

Koronavirustiedote 13.5.2020

LÄHIOPETUS KÄYNNISTYY 14.5.2020

Isossakyrössä, niin kuin koko Suomessa, perusopetuksen lähiopetus käynnistyy 14.5.2020.  Myös esiopetus ja aamu- ja iltapäivätoiminta käynnistyvät. Kyrönmaan lukion opiskelu jatkuu koko kevään etäopetuksena.

Koulukyydit

Koulukyydit kulkevat normaaleja reittejä ja lukiolaisten puuttuminen tuo kyyteihin väljyyttä. Lisäksi alakoulujen ja yläkoulun loppumisajat on porrastettu. Toki kouluilla toivotaan mahdollisimman monen oppilaan kulkevan koulumatkansa esim. polkupyörällä.

Opiskelu, koulutilat ja ruokailu

Opiskelussa keskitytään kertaamiseen ja varmistetaan ettei opillisia aukkoja etäopetuksen takia jää. Oppilaille pidetään tarvittaessa lisäopetusta. Opetusta järjestetään mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Kylkkälän ja Valtaalan kouluilla hyödynnetään kaikki vapaat tilat jakamalla ryhmiä mahdollisuuksien mukaan. Koulukeskuksessa lukiolta vapautuvat tilat hyödynnetään Keskustan koulun väljentämiseen, kolme Keskustan koulun ryhmää opiskelevat Koulukeskuksessa. Ryhmät opiskelevat omissa ryhmissään, ja koulujen ja luokkien välisiä opettajasiirtymisiä alakouluilla ei ole.

Yläkoululaiset pysyttelevät omassa ryhmässään ja luokissaan ja opettajat kiertävät. Valinnaisaineissa ryhmät sekoittuvat, mikä on valtakunnallistenkin ohjeiden mukaan mahdollista. Yhteisiä välineitä ei kuitenkaan opiskelussa käytetä. Pienimpiä luokkatiloja ei käytetä muuta kuin lukion etäopetukseen.

Koulukeskuksen tiloissa opiskelevat ruokailevat luokissa, samoin Valtaalan koululaiset. Keskustan koululla opiskelevat oppilaat ja Kylkkälän koulun oppilaat ruokailevat väljästi siksak -tyyliin istuen ruokalassa. Ruokalan pöydät pyyhitään ryhmien välillä.

Ulko-ovet ja vessat on nimetty tietyille luokille. Välitunnit ja ruokailut on porrastettu ja ne tapahtuvat oman ryhmän opettajan johdolla.

Poissaolot

33 oppilaan huoltajat ovat (tilanne 12.5.2020) ilmoittaneet, ettei heidän lapsensa tule kouluun joko lapsen tai kotiväen riskiryhmään kuulumisen vuoksi. Tällöin opettajat lähettävät tehtävät kotiin ja vanhemmat vastaavat niiden tekemisestä.

Käsienpesu

Käsiä pestään kouluun tullessa, koulusta lähtiessä ja aina pihalta tullessa. Tukipalvelut vastaavat siivouksen ja ruokailun hoitamisesta.

Lomautuspäivät

Isonkyrön kunnan henkilökunta on taloudellisista syistä päätetty lomauttaa kolmeksi päiväksi. Nämä päivät ovat kaikilla opettajilla 22.5 ja 29.5, lisäksi puolet opettajista on lomautettuna 27.5 ja puolet 28.5.

Lomautuspäivät ja niiden ohjelma järjestetään siten, että turvallisuus pystytään takaamaan ja haittaa oppilaille ja opiskelijoille olisi mahdollisimman vähän.

Tarkemmat ohjeet

Johtava rehtori, apulaisrehtori ja koulujen johtajat sekä opettajat ovat antaneet tarkempia ohjeita lähiopetuksen järjestämisestä vanhemmille ja oppilaille.

Lisätietoja antaa tarvittaessa:

Susanna Pietikäinen

susanna.pietikainen@edu.isokyro.fi

Riskiryhmäläisten asiointiapu

Asiointiapua varten on avattu puhelin 050 575 2484 ja sähköposti asiointiapu@isokyro.fi, johon voi ilmoittaa avun tarpeesta tai ilmoittautua itse vapaaehtoiseksi avustajaksi.

SAIRAANHOITOPIIRIN PUHELINPALVELU KORONASTA HUOLESTUNEILLE

Huolipuhelimeen voit soittaa, jos koronatilanne huolestuttaa ja koet ahdistusta tilanteen takia. Huolipuhelimeen vastataan ma-pe klo 9.00 - 15.00 numerossa 050 474 2854.

Huolipuhelimeen vastaavat henkisen tuen ammattilaiset maanantaista perjantaihin kello 9–15.

Huolipuhelimessa ei anneta neuvoja infektioepäilyjen tai hoidon suhteen. Silloin soitetaan päivystysapunumeroon 116117.

Aikaisemmat tiedotteet:

Koronavirustiedote 6.5.2020