Toimeentulotuki

Sosiaali- ja terveyspalvelut » Aikuissosiaalityö » Toimeentulotuki

HUOM!

Puhelinaika sosiaalityöntekijälle/sosiaaliohjaajalle ma-pe klo 10-11.00. Puhelinaikojen ulkopuolella mahdolliset puhelut ohjautuvat kunnan keskukseen. Kiireellisissä asioissa yhteydenotto sosiaalipäivystykseen 044 4700 444.

 

Toimeentulotuki

Perustoimeentulotuki on siirtynyt Kelalle

 

Perustoimeentulotuki on Kelan myöntämä etuus 1.1.2017 alkaen. Isonkyrön yhteispalvelupisteessä kirjastossa on mahdollista saada teknistä neuvoa toimeentulotukihakemuksen lähettämisessä Kelaan. Voit samalla hakemuksella hakea myös täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea. Kela siirtää tarvittaessa hakemuksen kuntaan. Kelan laskurilla voit arvioida toimeentulotukesi määrän.

 

Kunta myöntää edelleen täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen. Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakeminen edellyttää, että perustoimeentulotuki on ratkaistu Kelassa.

 

Linkki sähköiseen lomakkeeseen: Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi - www.hyvis.fi

 

 

Toimeentulotuki on tarkoitettu tilapäiseksi avuksi ja on viimesijainen etuus. Viimesijaisuus edellyttää hakijan selvitystä siitä, ettei hän voi saada toimeentuloaan  esimerkiksi ansiotyöllä, yritystoiminnalla tai muista tuloista tai varoista.