Päivätoiminta

Sosiaali- ja terveyspalvelut » Iäkkäiden palvelut » Päivätoiminta

Päivätoiminta

Kenelle päivätoiminta on tarkoitettu?

 

Päivätoiminta on tarkoitettu kaikille isokyröläisille ikäihmisille. Näin tuetaan kotona asumista mahdollisimman pitkään ja piristetään arjen päiviä. Päivätoiminnassa käy  kotona asuvat ikäihmiset. Täällä tutustutaan uudelleen lapsuuden naapureihin ja rippikoulukavereihin. Torstaisin päivätoiminnassa on saunapäivä, jonne voi myös tulla.

 

Miten päivätoimintaan voi tulla

 

Soita edellisenä päivänä numeroon 06-470 1306.

 

Päivätoimintaan on mahdollista tulla kokopäiväksi, puoleksi päiväksi tai vaikka vain käymään. Päivätoiminta on Laurilan palvelukeskuksessa ja se on avoinna arkipäivisin klo 8.00-15.00.  Päivätoiminnassa työskentelee kaksi kotipalvelun työntekijää.

 

Päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan vapaapäivän hoitoavun päiväaikaan. Säännöllisten omaishoidon vapaiden käyttäminen tukee omaishoitajien jaksamista omassa hoitotyössään. Läheisen voi tuoda lyhyeksikin aikaa päivähoitoon, jos on omien asioiden hoitoa arkena esim. lääkärireissut, parturikäynnit ja jne.

 

Asiakas tuo mukanaan päivän aikana tarvittavat lääkkeet, hygieniatarvikkeet sekä itse järjestää kuljetuksen. Sosiaaliohjaaja Tiina Hakalalta voi kysyä, onko asiakas oikeutettu sosiaalihuoltolain mukaiseen kuljetuspalveluun.

 

Mitä päivätoiminnassa tehdään?

Esimerkiksi

  • Erilaisia peliä, visailuja, arvoituksia, juttupiiriä
  • Liikuntaa jumppaa, tanssia
  • Järjestetään juhlia, joita suunnitellaan yhdessä
  • Makkaranpaistoa, leivontaa ja puutarhanhoitoa

PÄIVÄTOIMINNASSA TAPAHTUU;

 

Kevään 2020  palvelupäivät:

12.2.

11.3.

15.4.

13.5.

 

 

Mitä päivätoiminta maksaa?

 

Päivämaksu asiakkaalta on 14e/päivä ja omaishoidettavalta 7e/päivä

Maksu sisältää lisäksi aamupalan, lounaan ja päiväkahvit.

 

Päivä- ja yöhoito

Ikäihminen voi tulla päivähoitoon hoivaosastolle. Jos hoidollisesta syistä on tarkoituksenmukaista, että henkilö on terveyskeskuksessa, sairaalassa tai sen toimintayksikössä taikka sosiaalihuollon laitoksessa tai muussa toimintayksikössä hoidettavana vain joko päivällä (päivähoito) tai yöllä (yöhoito).

 

Ole yhteydessä suoraan hoivaosastolle asiassa.

 

Päivä-ja yöhoidon maksu on 22,50e/vrk