Päivätoiminta

Sosiaali- ja terveyspalvelut » Iäkkäiden palvelut » Päivätoiminta

Päivätoiminta

 

Palvelukeskuksen alakerrassa, Härkäkivientie 36.

 

Meidän on arvioitava jatkuvasti turvallista ryhmän kokoa mm. huomioiden asiakkaiden turvavälit ja hygienian toteutumisen.

Suosittelemme, ottakaa yhteyttä ensin päivätoimintaan p. 050 364 4451 ja sovitaan yhdessä päivätoimintapäivästä ja palvelun säännöllisyydestä.

 

Toivomme, että mahdollisuuksien mukaan saamme sovittua säännölliset päivätoimintapäivät, että ryhmien turvallisuutta pystytään toteuttamaan.

 

 

 

Kenelle päivätoiminta on tarkoitettu?

 

Päivätoiminta on tarkoitettu kaikille isokyröläisille ikäihmisille. Näin tuetaan kotona asumista mahdollisimman pitkään ja piristetään arjen päiviä. Päivätoiminnassa käy  kotona asuvat ikäihmiset. Täällä tutustutaan uudelleen lapsuuden naapureihin ja rippikoulukavereihin. Torstaisin päivätoiminnassa on saunapäivä, jonne voi myös tulla.

 

Miten päivätoimintaan voi tulla

 

Soita edellisenä päivänä numeroon 06-470 1306.

 

Päivätoimintaan on mahdollista tulla kokopäiväksi, puoleksi päiväksi tai vaikka vain käymään. Päivätoiminta on Laurilan palvelukeskuksessa ja se on avoinna arkipäivisin klo 8.00-15.00.  Päivätoiminnassa työskentelee kaksi kotipalvelun työntekijää.

 

Päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan vapaapäivän hoitoavun päiväaikaan. Säännöllisten omaishoidon vapaiden käyttäminen tukee omaishoitajien jaksamista omassa hoitotyössään. Läheisen voi tuoda lyhyeksikin aikaa päivähoitoon, jos on omien asioiden hoitoa arkena esim. lääkärireissut, parturikäynnit ja jne.

 

Asiakas tuo mukanaan päivän aikana tarvittavat lääkkeet, hygieniatarvikkeet sekä itse järjestää kuljetuksen. Sosiaaliohjaaja Johanna Junttilalta  voi kysyä, onko asiakas oikeutettu sosiaalihuoltolain mukaiseen kuljetuspalveluun.

 

Mitä päivätoiminnassa tehdään?

Esimerkiksi;

* erillaisia pelejä, visailuja, arvoituksia, juttupiiriä

* Liikuntaa, jumpaa, tanssia

* Järjestetään juhlia, joita suunnitellaan yhdessä

* Makkaranpaistoa, leivontaa ja puutarhanhoitoa

 

Mitä päivätoiminta maksaa?

 

Päivämaksu asiakkaalta on 14e/päivä ja omaishoidettavalta 7e/päivä

Maksu sisältää lisäksi aamupalan, lounaan ja päiväkahvit.

 

Päivä- ja yöhoito

Ikäihminen voi tulla päivähoitoon hoivaosastolle. Jos hoidollisesta syistä on tarkoituksenmukaista, että henkilö on terveyskeskuksessa, sairaalassa tai sen toimintayksikössä taikka sosiaalihuollon laitoksessa tai muussa toimintayksikössä hoidettavana vain joko päivällä (päivähoito) tai yöllä (yöhoito).

 

Ole yhteydessä suoraan hoivaosastolle asiassa.

 

Päivä-ja yöhoidon maksu on 22,50e/vrk

 

Kotipalvelun päivätoiminta facebookissa