Päivätoiminta

Sosiaali- ja terveyspalvelut » Iäkkäiden palvelut » Päivätoiminta

Tietoa Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastuslaitoksen palveluista ja ajantasaiset yhteystiedot löydät hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaep.fi.

 

Näitä sisältöjä ei enää päivitetä ja ne tulevat poistumaan vuoden 2023 aikana.


 

Päivätoiminta

 

HUOM!!!

Ikäihmisten päivätoiminta on suljettu toistaiseksi 13.5. 2022 alkaen palvelukeskuksen/päivätoiminnan remontin vuoksi. Tarvittaessa omaisen hoitopäivän varaaminen suoraan hoivaosastolta                  puh. 470 1610. Pahoittelumme toiminnan keskeytymisestä. Ilmoitamme remontin valmistumisesta heti, kun ajankohta tarkentuu. Hyvää jatkoa kaikille ja tapaamisiin!! 

 

 

 

 

 

 

Kenelle päivätoiminta on tarkoitettu?

 

Päivätoiminta on tarkoitettu kaikille isokyröläisille ikäihmisille. Näin tuetaan kotona asumista mahdollisimman pitkään ja piristetään arjen päiviä. 

 

Miten päivätoimintaan voi tulla

 

Meidän on arvioitava jatkuvasti turvallista ryhmän kokoa mm. huomioiden asiakkaiden turvavälit ja hygienian toteutumisen.

Suosittelemme, ottakaa yhteyttä ensin päivätoimintaan p. 050 364 4451 ja sovitaan yhdessä päivätoimintapäivästä ja palvelun säännöllisyydestä.

 

Päivätoimintaan on mahdollista tulla kokopäiväksi, puoleksi päiväksi tai vaikka vain käymään. Päivätoiminta on Laurilan palvelukeskuksessa ja se on avoinna arkipäivisin klo 8.00-14.00.

 

Päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan vapaapäivän hoitoavun päiväaikaan. Säännöllisten omaishoidon vapaiden käyttäminen tukee omaishoitajien jaksamista omassa hoitotyössään. Läheisen voi tuoda lyhyeksikin aikaa päivähoitoon, jos on omien asioiden hoitoa arkena esim. lääkärireissut, parturikäynnit ja jne.

 

Asiakas tuo mukanaan päivän aikana tarvittavat lääkkeet, hygieniatarvikkeet sekä itse järjestää kuljetuksen. Sosiaaliohjaaja Johanna Junttilalta  voi kysyä, onko asiakas oikeutettu sosiaalihuoltolain mukaiseen kuljetuspalveluun.

 

Mitä päivätoiminnassa tehdään?

Esimerkiksi;

* erillaisia pelejä, visailuja, arvoituksia, juttupiiriä

* Liikuntaa, jumpaa, tanssia

* Järjestetään juhlia, joita suunnitellaan yhdessä

* Makkaranpaistoa, leivontaa ja puutarhanhoitoa

 

Mitä päivätoiminta maksaa?

 

Päivämaksu asiakkaalta on 15e/päivä ja omaishoidettavalta 7,5e/päivä

Maksu sisältää lisäksi aamupalan, lounaan ja päiväkahvit.

 

 

Päivä- ja yöhoito

Ikäihminen voi tulla päivähoitoon hoivaosastolle. Jos hoidollisesta syistä on tarkoituksenmukaista, että henkilö on terveyskeskuksessa, sairaalassa tai sen toimintayksikössä taikka sosiaalihuollon laitoksessa tai muussa toimintayksikössä hoidettavana vain joko päivällä (päivähoito) tai yöllä (yöhoito).

 

Ole yhteydessä suoraan hoivaosastolle asiassa.

 

Päivä-ja yöhoidon maksu on 22,50e/vrk

 

Kotipalvelun päivätoiminta facebookissa