Ilmoita huolesi

Sosiaali- ja terveyspalvelut » Ilmoita huolesi

Tietoa Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastuslaitoksen palveluista ja ajantasaiset yhteystiedot löydät hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaep.fi.

 

Näitä sisältöjä ei enää päivitetä ja ne tulevat poistumaan vuoden 2023 aikana.

 

Ilmoita huolesi

Voit ilmaista huolesi isokyröläisestä lapsesta, vanhuksesta tai muusta kuntalaisesta tältä sivulta löytyvillä lomakkeilla.

 

Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä, jos sinulla on herännyt huoli lapsen hyvinvoinnista. Huolta voi herättää esimerkiksi lapsen tai nuoren hoitoon ja kasvatukseen liittyvät vaikeudet, perheen päihteiden käyttö tai väkivalta. Tee lastensuojeluilmoitus tästä tai sähköisesti linkin kautta.

 

Huolen herätessä kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen myös muista kuin lapsista. Huoli aikuisesta voi syntyä esimerkiksi silloin, kun ihminen näyttää kykenemättömältä huolehtimaan itsestään ja turvallisuudestaan. Tee Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta  tästä tai sähköisesti linkin kautta.

 

Yhteydenoton sosiaalipalveluihin palveluiden tarpeen arvioimiseksi voi myös tehdä itsestään tai perheestään. Parasta olisi, jos huolen kohteena olevalta henkilöltä olisi suostumus ottaa yhteyttä sosiaalipalveluihin. Ota yhteyttä sosiaalipalveluihin tuen tarpeen arvioimiseksi. Yhteystiedot löydät vireisestä palkista.

 

Jos suostumusta ei asiasta tai ihmisestä riippuen voi saada, saa yksityishenkilö tehdä nimettömän ilmoituksen sosiaalipalveluihin. Kun olet ilmoittanut huolesi, voit jättää ammattilaisen vastuulle hoidon- ja avuntarpeen arvioinnin.

Varhaisella avuntarpeen tunnistamisella pyritään tukemaan kaikenikäisten hyvinvointia ja auttamaan arjessa selviytymistä. Me kaikki voimme osoittaa, että välitämme