Tapahtumat

Tapahtumat
Lapsen oikeudet todeksi -valokuvanäyttely (Plan International)
Isonkyrön kunnankirjasto
1.-27.10.2021 klo mat-to 12-19, pe 12-17, la 10-14

Planin Lapsen oikeudet todeksi -valokuvanäyttely Isonkyrön kirjastossa 

 

Lastenoikeusjärjestö Plan International tavoittelee maailmaa, jossa kaikkien lasten oikeudet toteutuvat. Vielä näin ei ole. Erityisesti maailman köyhimmissä maissa ja konfliktien keskellä elävät tytöt jäävät usein vaille perusoikeuksiaan, kuten koulutusta, suojelua, terveyttä ja leikkiä.

Valokuvaaja Mikko Toivosen koskettava näyttely Lapsen oikeudet todeksi kuvaa lasten, erityisesti tyttöjen, tilannetta Guatemalassa, Intiassa, Jordaniassa ja Ugandassa. Näyttelyn tekstit kertovat paitsi lasten tarinoista myös työstä, jota Plan International tekee lasten aseman parantamiseksi.

Lapsen oikeudet ovat ihmisoikeuksia, jotka kuuluvat kaikkien maiden lapsille. YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen ovat ratifioineet kaikki maailman maat Yhdysvaltoja lukuun ottamatta. Suomessa sopimus astui voimaan vuonna 1991. Sopimuksen mukaan lapsilla on oikeus kasvaa pelkäämättä väkivaltaa, syrjintää tai riistoa.

Näyttely koostuu 16 taulusta, ja sen tekstitys on suomeksi ja englanniksi.

 

Lapsen oikeudet todeksi -näyttely on esillä Isonkyrön kirjaston Tietotorilla (Kyrööntie 15) 27. lokakuuta saakka. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina maanantaista torstaihin kello 12-19, perjantaisin kello 12-17 ja lauantaisin kello 10-14. Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

 

Lisätietoja: Näyttelyn yhteyshenkilö kirjasto- ja kulttuurisihteeri Elina Kupari (elina.kupari@isokyro.fi p. 050 3142352). 

Lisätietoja Planista ja Planin vapaaehtoistyöstä: Plan Suomen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Maiju Tuomainen, p. 050 476 5411, maiju.tuomainen@plan.fi  

 

Lastenoikeusjärjestö Plan International haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Siksi Plan parantaa erityisesti kehitysmaiden tyttöjen elämää ja suojelua. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin vuonna 1937, ja Suomessa toiminta alkoi vuonna 1998. Työskentelemme yli 70 maassa. 

  «Takaisin

Ohjeet tapahtumailmoituksen tekoon. Tapahtumailmoituksia voi jättää suoraan tällä lomakkeella tai lähettää ohjeen mukaan osoitteeseen isokyro@isokyro.fi tai kulttuuri@isokyro.fi.