Tapahtumat

Tapahtumat
Taikalattia ja robotit kirjastolla
Isonkyrön kunnankirjasto
16.1.-11.2.2023

Taikalattia ja robotit ovat kirjaston asiakkaiden käytössä 16.1.-11.2.2023.

 

Taikalattia on interaktiivinen laite, joka herättää lattiasi eloon! Järjestelmä koostuu tietokoneesta ja videoprojektorista, joka heijastaa kuvaa suoraan lattialle vaalealle alustalle. Taikalattia aktivoi ja innostaa liikkumaan sekä ratkaisemaan erilaisia tehtäviä, ja sopii kaiken ikäisille. Koko kuva-ala reagoi käyttäjän liikeisiin ja eleisiin. Laitteen ohjelmavalikosta voi valita sopivia tehtäviä ja pelejä, valittavana on 500 peliä. Pelit heijastetaan suoraan lattialle. Peliala on n. 2 metriä kertaa 3. Taikalattialla voi tulla pelaamaan kirjaston aukioloaikoina. (Jos Tietotorilla on muita tapahtumia, Taikalattia on pois käytöstä.)

 

Dash ja Dot ovat pieniä robotteja, joita ohjataan Ipadin avulla. Ohjelmoinnin alkeita voi harjoitella, vaikka esi- ja alakoululaisten kanssa. Dash, eli isompi robotti, osaa liikkua ja tehdä paljon hauskoja asioita. Dot, pienempi robotti, ei pysty liikkumaan, mutta osaa tehdä paljon muuta. Roboteissa on sisäänrakennettu kaiutin, ohjattavat ledit, jotka vaihtavat väriä, anturit, jotka saavat robotin väistämään esteitä jne. Lisäksi robotit kommunikoivat keskenään. Robotit ovat asiakkaidemme käytettävissä kirjaston tiloissa aukioloaikoina.

  «Takaisin

Tapahtumailmoitukset tehdään suoraan tällä lomakkeella. Julkaisuun tulee sisällyttää myös kuva. Kulttuuritapahtumaan liittyvän kuvan voi lähettää osoitteeseen kulttuuri(at)isokyro.fi, liikunta- ja nuorisotapahtumaan liittyvän kuvan osoitteeseen vapaa-aika(at)isokyro.fi ja muihin tapahtumiin liittyvän kuvan osoitteeseen isokyro@isokyro.fi.