Kirja-Kengu -hankkeet

Vapaa-aika ja matkailu » Kirjasto » Kirja-Kengu -hankkeet

Kirja-Kengu -hankkeet

Tietoa Kirja-Kengu -hankkeista.

Ensimmäinen Kirja-Kengu -hanke toteutettiin Isonkyrön ja Laihian kunnissa
lukuvuonna 2013-2014 sekä syksyllä 2014. Toinen ’Kirja-Kengun matka jatkuu’ -hanke jatkaa Kirja-Kengun matkaa Isossakyrössä ja Laihialla syksystä 2015 syksyyn 2016. ’Kirja-Kengun matka jatkuu’ -hankkeella on toteutettu kirjavinkkaustunnit kaikille koululaisille lukuvuotena 2015-2016 , myös yläkoululaisille ja osalle lukiolaisista. Lisäksi kouluilla kävi kirjailijavieraita ja syksylle 2016 järjestettiin mediakasvatusluennot sekä alakouluille että yläkoululle. Kirja-Kengu -hankkeet ovat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston rahoittamia hankkeita.

 

Kirja-Kengun matka -hankkeen kautta luotu alakoululaisten Lukudiplomi on tullut oppilaiden ja opettajien käyttöön jäädäkseen.  Kirja-Kengu -hankkeen myötä luodut kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetukset sekä kirjavinkkaustunnit tietyille luokille ovat löytäneet paikkansa myös uudesta kulttuuriopetussuunnitelmasta Isossakyrössä syksystä 2016 eteenpäin. Mahdollisuuksien mukaan pyritään vuosittain järjestämään myös lisää kirjavinkkausta, mediakasvatusta, vierailijoita ja sanataidetta koululaisille.

Syksyllä 2019 julkistettiin Eepos-kirjastojen yhteinen lukudiplomi, Lukuliekki, mikä korvaa jatkossa Kirja-Kengun lukudiplomin. Lukudiplomista lisätietoa "Lukudiplomi"-sivulta.

 

Lukemisen iloa!
 

 

 

Lukuvuoden 2019-2020 suunnitelma

 

Kirjastonkäytön opetus: 

esikoululaiset
2. luokat

Kirjavinkkaus:

1.-6.lk marraskuu 2019

 

Tiedonhaun opetus:

4. luokka syksy
7. luokka kevät

Sanataide:

mahdollisuuksien mukaan

Mediakasvatus:

mahdollisuuksien mukaan