Lukudiplomi

Lukudiplomi

Kirja-Kengun lukudiplomi

Syksystä 2013 alkaen Isossakyrössä ja Laihialla
on voinut suorittaa Kirja-Kengun
lukudiplomia. Keväällä 2017 saatiin ensimmäiset kirjallisuusdiplomin, eli kaikkien 1.-6. -luokkien lukudiplomit suorittaneet oppilaat. Lukudiplomi on tarkoitettu 1.-6. -luokkalaisille.

 

Lukudiplomin tarkoituksena on houkutella mahdollisimman moni koululainen kirjojen pariin ja tukea äidinkielen opetusta. Lukudiplomia suoritetaan pääsääntöisesti koulussa opettajan johdolla, mutta myös itsenäisesti suorittaminen on mahdollista.

 

Alla lisätietoa lukudiplomin suorittamisesta sekä oppilaille että opettajille. Klikkaa linkeistä lisätietoa.

 

Lukudiplomin suorittaminen 

 • Ohjeista löytyy tärkeää tietoa lukudiplomin suorittamista varten, mm. eri luokka-asteilla luettavien kirjojen määrät.
 • Lue ohjeet huolellisesti!

Kirjalistat:

1. luokka
2. luokka
3. luokka
4. luokka
5. luokka
6. luokka
Selkokirjat
 

Lukupäiväkirja 

 • Tästä voit tulostaa itsellesi lukupäiväkirjan. Lukupäiväkirja on uudistunut siten, että kaikki samaan lukudiplomiin luettavat kirjat merkataan tähän yhteen lukupäiväkirjaan.Jos suoritat lukumestari- tai supermestaridiplomia, täytä niistä omat lukupäiväkirjat.
   

Lisätehtäviä

 • Voit halutessasi tehdä myös lisätehtäviä. Niiden suorittaminen on vapaaehtoista, eikä niitä tarvitse palauttaa.
   

Vinkkejä lukudiplomin suorittamiseen

 • Vinkkejä lukudiplomin sujuvaan suorittamiseen
   

Palkinnot

 • Lukudiplomin suorittamisesta saa aina lukudiplomin, joko Kirja-Kengun lukudiplomin, lukumestarin diplomin tai supermestarin diplomin. Kaikki 1.-6. -luokkien diplomi suorittanut saa Kirja-Kengun kirjallisuusdiplomin.
 • Lukudiplomeiden suorittaneet pyritään vuosittain palkitsemaan pienillä palkinnoilla. 1-3-luokkalaiset palkitaan  keväällä. 4-6 -luokkalaiset saavat jokaisesta suoritetusta diplomista kaakao/kahvilahjakortin -> perusdiplomista, lukumestarin diplomista ja supermestarin diplomista jokaisesta siis erikseen. Oppilas voi tulla kirjastoon opettajan kuittaaman lukupäiväkirjan kanssa heti suorittamisen jälkeen ja saa lahjakorttinsa heti, tai viimeistään keväällä opettajan ilmoittamien suoritusten mukaan.
   

Opettajan ohjeet

 • Ohjeita opettajille lukudiplomin suorittamisesta.
   

Oheislukemistosarjat

 • Kirjastosta voi lainata luokille ohjeislukemistosarjoja, jolloin kaikilla oppilailla on luettavana sama kirja. Kaikki 1.-6. -luokkien sarjat löytyvät lukudiplomilistoilta.  Myös yläasteelle on kirjastosta lainattavana oheislukemistosarja. Isonkyrön kirjastossa lainattavissa olevat oheislukemistosarjat löytyvät ym. linkistä. Myös muista kirjastoista voidaan tilata tarvittaessa oheislukemistosarjoja. Luettelon muiden Eepos-kirjastojen sarjoista saa kirjastosta.
   

 

 

 

(Päivitetty 01/2018)