Nuoret

Vapaa-aika ja matkailu » Kirjasto » Nuoret

Kirjastovinkkejä nuorisolle

 

Eepos-kirjastot

 

Eepos-kirjastojen verkkokirjasto toimii sivulla eepos.finna.fi

Kirjautuminen verkkokirjastoon tapahtuu kirjastokortin tunnuksella ja 4-numeroisella PIN-koodilla, jonka saat omasta kirjastostasi.

 

Verkkokirjastossa voit:

  • hakea kirjaston aineistoa ja tarkistaa saatavuuden
  • tarkistella omia asiakastietojasi ja ilmoittaa muutoksista
  • tarkistaa lainojesi eräpäivän ja uusia lainoja
  • tehdä varauksia
  • luoda omia suosikkilistoja

 

Katso ohjeet tiedonhakuun verkkokirjastossa:

 

 

Tiedonhaun ohjeita: https://eepos.finna.fi/Content/help

 

E-aineistot

Lue ja kuuntele: Ellibs - äänikirjat ja e-kirjat

 

Oletko jo tutustunut e-kirjoihin ja digitaalisiin äänikirjoihin? E-aineistojen käyttöä varten tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin (4-numeroinen tunnusluku). Jos et ole vielä saanut pin-koodia omaan kirjastokorttiisi, saat sen kirjaston henkilökunnalta.

 

E-kirjat ja äänikirjat löydät osoitteesta ellibslibrary.com. Valitse kirjastoksi Eepos, ja kirjoita kirjastokorttisi takaa löytyvä numerokoodi sekä PIN-koodi. E-aineistoja voit käyttää tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen selaimella. Voit jatkaa lukemista tai kuuntelua siitä mihin jäit, kun kirjaudut seuraavan kerran sisään palveluun. E-kirjojen lukeminen tai kuuntelu on helppoa myös Ellibs-sovelluksella, jonka voit ladata App Storesta tai Google Playsta. Tarkemmat ohjeet e-kirjojen käyttöön löydät täältä: https://www.ellibslibrary.com/fi/instructions

 

Kirja pysyy käytössäsi koko laina-ajan riippumatta siitä, luetko kirjaa selaimessa, sovelluksessa vai lataatko kirjan omalle koneelle luettavaksi. E-kirjoja tai äänikirjoja ei tarvitse erikseen palauttaa, sillä laina-ajan päätyttyä kirja palautuu automaattisesti kirjaston valikoimiin uudelleen lainattavaksi. Halutessasi voit palauttaa lainaamasi teoksen jo ennen laina-ajan päättymistä, jolloin se palautuu kiertoon nopeammin muiden lainattavaksi.

 

 

Mitä lukisin?

 

Tutustu kirjaston kokoelmiin ja uutuuksiin:

uusimmat romaanit

uusimmat sarjakuvat

uusimmat lasten ja nuorten tietokirjat

 

nuorten aikuisten kirjat

 

fantasiakirjallisuus

huumori

jännityskirjallisuus

kauhukirjallisuus

tieteiskirjallisuus

 

novellit

 

 

Netti ja some ovat pullollaan kirjavinkkejä, kunhan vain tiedät mistä etsiä... Aloita vaikka näistä:

 

Lukemo

 

Lukemo on Lastenkirjainstituutin ylläpitämä sivusto, joka esittelee uusimmat lasten- ja nuortenkirjat tietokirjoista kaunokirjallisuuteen. Lukemo on tarkoitettu kaikille lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostuneille. Sopivaa luettavaa voi etsiä hakutoimintojen, kirjalistojen ja vinkkien avuilla. Työkaluja lukemiseen -sivulla on tehtäviä ja monenlaisia muita väyliä lukemisen maailmaan.

 

 

Kirjakopla

Lastenkirjainstituutissa toimiva Kirjakopla tekee kirjavinkkivideoita nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista. 

Vinkkivideot: Kirjakopla YouTube

Podcast: Kirjakopla SoundCloud

Bookstagram: Kirjakopla Instagramissa

 

Sivupiiri

 

Sivupiiri on Kirjasammon lasten- ja nuortenkirjallisuutta esittelevä osio. Siellä julkaistaan omaa toimitettua sisältöä, kuten vinkkejä, kirjatrailereita, lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyviä uutisia ja kirjalistoja.
 
 

Lukufiilis

 
Lukufiilis on nuortenkirjallisuuteen keskittyvä verkkolehti, joka esittelee ajankohtaisimmat kirjat, kirjailijat ja ilmiöt. Lehteä tekevät 13–19-vuotiaat ympäri Suomea.
 

Lanu!-festarit

 
Virtuaalinen lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuusfestivaali Lanu! 4.-6.5.2022: https://www.lanufestarit.fi/
 

Risingshadow

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.

 

Tokio.fi

Sivusto tarjoaa tietoa anime- ja mangajulkaisuista Suomessa: https://tokio.fi/

 

 

Pelit

Täällä voit selata Eepos-kirjastoista löytyviä konsolipelejä: eepos.finna.fi (konsolipelihaku).

 

Kun haet verkkokirjastosta pelejä, voit rajata haun pelkästään oman konsolisi peleihin tai Isonkyrön kirjastosta löytyviin peleihin. Myös pelejä voi tilata seutulainaksi myös muista Eepos-kirjastoista (seutukuljetusmaksu 2 €/laina).

 

Elokuvat

 

Täältä löydät uusimmat Eepos-kirjastoihin hankitut DVD- ja BluRay-levyt: eepos.finna.fi (uutuushaku 12 kk DVD ja BluRay). Voit rajata haun vain Isonkyrön kirjaston kokoelmaan. Myös elokuvia voi tilata seutulainaksi muista Eepos-kirjastoista (seutukuljetusmaksu 2 €/laina).

 

Katso leffoja Kirjastokinosta!
 

Katsele elokuvia, sarjoja ja dokumentteja. Kirjaudu palveluun kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla. Palvelun löydät osoitteesta: kirjastokino.fi.