Nuoret

Vapaa-aika ja matkailu » Kirjasto » Nuoret

Kirjastovinkkejä nuorisolle

Eepos-kirjastot

 

Eepos-kirjastojen verkkokirjasto toimii sivulla eepos.finna.fi

Kirjautuminen verkkokirjastoon tapahtuu kirjastokortin tunnuksella ja 4-numeroisella PIN-koodilla, jonka saat omasta kirjastostasi.

 

Verkkokirjastossa voit:

  • hakea kirjaston aineistoa ja tarkistaa saatavuuden
  • tarkistella omia asiakastietojasi ja ilmoittaa muutoksista
  • tarkistaa lainojesi eräpäivän ja uusia lainoja
  • tehdä varauksia
  • luoda omia suosikkilistoja

 

Katso ohjeet tiedonhakuun verkkokirjastossa:

 

 

Tiedonhaun ohjeita: https://eepos.finna.fi/Content/help

 

E-aineistot

Lue ja kuuntele: Ellibs - äänikirjat ja e-kirjat

 

Oletko jo tutustunut e-kirjoihin ja digitaalisiin äänikirjoihin? E-aineistojen käyttöä varten tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin (4-numeroinen tunnusluku). Jos et ole vielä saanut pin-koodia omaan kirjastokorttiisi, saat sen kirjaston henkilökunnalta.

 

E-kirjat ja äänikirjat löydät osoitteesta ellibslibrary.com. Valitse kirjastoksi Eepos, ja kirjoita kirjastokorttisi takaa löytyvä numerokoodi sekä PIN-koodi. E-aineistoja voit käyttää tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen selaimella. Voit jatkaa lukemista tai kuuntelua siitä mihin jäit, kun kirjaudut seuraavan kerran sisään palveluun. E-kirjojen lukeminen tai kuuntelu on helppoa myös Ellibs-sovelluksella, jonka voit ladata App Storesta tai Google Playsta. Tarkemmat ohjeet e-kirjojen käyttöön löydät täältä: https://www.ellibslibrary.com/fi/instructions

 

Kirja pysyy käytössäsi koko laina-ajan riippumatta siitä, luetko kirjaa selaimessa, sovelluksessa vai lataatko kirjan omalle koneelle luettavaksi. E-kirjoja tai äänikirjoja ei tarvitse erikseen palauttaa, sillä laina-ajan päätyttyä kirja palautuu automaattisesti kirjaston valikoimiin uudelleen lainattavaksi. Halutessasi voit palauttaa lainaamasi teoksen jo ennen laina-ajan päättymistä, jolloin se palautuu kiertoon nopeammin muiden lainattavaksi.

 

 

Mitä lukisin?

 

Tutustu kirjaston kokoelmiin ja uutuuksiin:

uusimmat romaanit

uusimmat sarjakuvat

uusimmat lasten ja nuorten tietokirjat

 

varhaisnuorten kirjat (n. 9-12-vuotiaille suunnatut kirjat) 

nuorten aikuisten kirjat (n. 14-20-vuotiaille suunnatut kirjat)

 

fantasiakirjallisuus

huumori

jännityskirjallisuus

kauhukirjallisuus

tieteiskirjallisuus

 

novellit

 

 

Netti ja some ovat pullollaan kirjavinkkejä, kunhan vain tiedät mistä etsiä... Aloita vaikka näistä:

 

Lukemo

 

Lukemo on Lastenkirjainstituutin ylläpitämä sivusto, joka esittelee uusimmat lasten- ja nuortenkirjat tietokirjoista kaunokirjallisuuteen. Lukemo on tarkoitettu kaikille lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostuneille. Sopivaa luettavaa voi etsiä hakutoimintojen, kirjalistojen ja vinkkien avuilla. Työkaluja lukemiseen -sivulla on tehtäviä ja monenlaisia muita väyliä lukemisen maailmaan.

 

 

Kirjakopla

Lastenkirjainstituutissa toimiva Kirjakopla tekee kirjavinkkivideoita nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista. 

Vinkkivideot: Kirjakopla YouTube

Podcast: Kirjakopla SoundCloud

Bookstagram: Kirjakopla Instagramissa

 

Sivupiiri

 

Sivupiiri on Kirjasammon lasten- ja nuortenkirjallisuutta esittelevä osio. Siellä julkaistaan omaa toimitettua sisältöä, kuten vinkkejä, kirjatrailereita, lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyviä uutisia ja kirjalistoja.
 
 

Lukufiilis

 
Lukufiilis on nuortenkirjallisuuteen keskittyvä verkkolehti, joka esittelee ajankohtaisimmat kirjat, kirjailijat ja ilmiöt. Lehteä tekevät 13–19-vuotiaat ympäri Suomea.
 

Risingshadow

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.

 

Tokio.fi

Sivusto tarjoaa tietoa anime- ja mangajulkaisuista Suomessa: https://tokio.fi/

 

 

Pelit

Täällä voit selata Eepos-kirjastoista löytyviä konsolipelejä: eepos.finna.fi (konsolipelihaku).

 

Kun haet verkkokirjastosta pelejä, voit rajata haun pelkästään oman konsolisi peleihin tai Isonkyrön kirjastosta löytyviin peleihin. Myös pelejä voi tilata seutulainaksi myös muista Eepos-kirjastoista (seutukuljetusmaksu 2 €/laina).

 

Elokuvat

 

Täältä löydät uusimmat Eepos-kirjastoihin hankitut DVD- ja BluRay-levyt: eepos.finna.fi (uutuushaku 12 kk DVD ja BluRay). Voit rajata haun vain Isonkyrön kirjaston kokoelmaan. Myös elokuvia voi tilata seutulainaksi muista Eepos-kirjastoista (seutukuljetusmaksu 2 €/laina).

 

Katso leffoja Kirjastokinosta!
 

Katsele elokuvia, sarjoja ja dokumentteja. Kirjaudu palveluun kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla. Palvelun löydät osoitteesta: kirjastokino.fi.