Metsästys, marjastus, eräretkeily

Vapaa-aika ja matkailu » Matkailija » Oppaat » Harrasta ja virkisty » Metsästys, marjastus, eräretkeily

Metsästys, marjastus, eräretkeily

Lakeuden laidalla alkavat marjaisat metsät. Marjastus on jokamiehen oikeus, josta kannattaa pitää kiinni. Isonkyrön metsissä Sinua odottavat mustikat, puolukat ja karpalot. Puhumattakaan suoalueden keltaisista helmistä, suomuuraimista, joita isokyröläiset kutsuvat valokeiksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

 

Metsään mennessä on kuitenkin syytä pukeutua kirkkaisiin väreihin erottuakseen muista metsäneläimistä. Isossakyrössä toimii useita metsästysseuroja, jotka harrastavat mm. hirvenmetsästystä. Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura järjestää kesäiltaisin ammuntailtoja Lapinmäen ja Eräsalon harjoitusradoilla.

 

Luonnonhelmassa samoileminen on rauhoittavaa ja samalla aitoja elämyksiä tarjoavaa. Kalliojärven virkistysalue tarjoavat sinulle unohtumattomia kokemuksia.

 

Isonkyrön, Vähänkyrön ja Laihian ja patikkareitistöillä on n. 130 km opastein merkittyä reitistöä. Lisäksi infopisteillä ja laavuilla on reitistökartat. Reitistön varrella on 18 laavua/kotaa, joissa osassa on kuivakäymälä. Lisää tietoa patikkareiteistä sekä kartat löytyvät täältä