Ajankohtaista

Varhaiskasvatus ja koulutus » Lukio-opetus » Ajankohtaista

 

Ajankohtaista

 

Kyrönmaan lukion lukuvuoden 2022 - 2023 syyslukukausi päättyy                  torstaina 22.12.2022.

Kevätlukukausi alkaa maanantaina 9.1.2023  klo 8.45 .

         

 

Isokyrö ja Kyrönmaan lukio ovat mukana juuri julkaistussa podcastissa!

 

Linkki podcast jaksoon: https://open.spotify.com/episode/3hMTrRoNvwvpAFgJrrEyEd?si=GQ2ikP2tQ22EvS6_6MMWhg

 

Ohessa linkki myös "tekstiversioon"

 

https://docs.google.com/document/d/1k8pNXWdpmlSxxnpRIcTk7mNfd1GWiCb0AtJdCv7YqA0/edit?usp=sharing

 

 

 

Kulttuurilinja alkoi syksyllä 2021

 

Kyrönmaan lukiossa aloitti syksyllä 2021 Kulttuurilinja, Jos olet kiinnostunut kuvataiteesta tai musiikista tai kirjoittamisesta tai vaikka kaikista niin tämä on linjasi. Lue asiasta tarkemmin "Opiskelu lukiossa" -osiosta.

 

 

Jatkuva haku

 

Yhteishaun ulkopuolella voit myös hakea jatkuvassa haussa lukioon opiskelemaan. Haku tapahtuu lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla osoitteeseen koulukeskus(at)edu.isokyro.fi. Lisää liitteeksi perusopetuksen päättötodistuksesi kopio.

 

Lukion aloittaville opiskelijoille:

 

Lukion syksyllä 2021 tai myöhemmin aloittavat opiskelijat kuuluvat maksuttoman toisen asteen piiriin. Oppivelvollisuuden laajentuessa opetuksen edellyttämät oppimateriaalit, työvälineet ja lukion päätteeksi suoritettavan ylioppilastutkinnon suorittamiseksi edellytettävät kokeet ovat oppivelvolliselle opiskelijalle jatkossa maksuttomia.

 

Myös vähintään seitsemän kilometrin pituiset koulumatkat ovat jatkossa opiskelijalle maksuttomia. Koulumatkojen maksuttomuus toteutetaan koulumatkatukijärjestelmän puitteissa. Tarkoituksena on, että jokainen perusopetuksen päättävä nuori voi suorittaa toisen asteen tutkinnon täysin maksuttomasti.

 

Isonkyrön kunta lainaa lukion kolmannen vuoden opiskelijoille reaaliaineiden pakollisten kurssien kirjat. Muistakaa hyödyntää myös muilla kursseilla lukiolla olevaa oppikirjalainaamoa. Kysy lisää kirjojen lainaamisesta opolta.

 

Kuljetusreitit löytyvät tästä linkistä.
Klo 16 kuljetuksia ei ajeta lukion koeviikon aikana.

 

 

Kyrönmaan lukiolaiset liikkumaan -hanke

 

Kyrönmaan lukion opiskelijana voit käyttää Isokyrö Areenan mahdollisuuksia vapaatunneillasi. Kansliasta saat avaimen lainaksi vapaatunnin ajaksi.