Kansainvälisyys

Varhaiskasvatus ja koulutus » Lukio-opetus » Opiskelu lukiossa » Kansainvälisyys

Kansainvälisyys

Kyrönmaan lukiossa on tehty jo yli kymmenen vuoden ajan vuosittaisia matkoja ulkomaille. On ollut leirikouluja, joihin rahoitusta on hankittu yhdessä. Lisäksi on ollut EU:n osittain rahoittamia hankkeita esim. Comenius ja Erasmus+.

 

Tällä hetkellä meneillään on kaksi koko lukiota koskevaa Erasmus+ -hanketta.

Lopuillaan on hanke johon kuuluu Suomesta Kyrönmaan lukio ja kolme koulua, seuraavista maista: Portugali, Italia ja Saksa. Hanke on kaksivuotinen ja ensimmäinen vierailu tehdään Portugaliin huhtikuussa 2018. Vierailut toteutetaan kaikkiin maihin ja Suomessa kokoonnuttiin tammikuussa 2019. Hankkeen aiheena on liikunta.

Meneillään on myös Erasmus+ -hanke Kyrönmaan lukion ja belgialaisen, latvialaisen, italialaisen ja espanjalaisen koulun välillä. Hankkeen aiheena on erilaiset opetusmenetelmät ja teknologia. Vierailut ovat venyneet koronaviruksen takia vielä vuodelle 2021.

 

Lukion kakkosilla on lisäksi vuosittain oma leirikouluprojektinsa. Rahankeräys ja matkan suunnittelu aloitetaan lukion ensimmäisellä luokalla. Koronan aiheuttaman leirikoulujen siirtymisen vuoksi sekä lukion kakkoset että abit suuntaavat toukokuussa 2021 Roomaan.kuva nuoretkuva rauniot rooma

 

 

kuva matkalta

 

Voit seurata Kyrönmaan lukiota myös facebookissa.