Opiskeluhuolto

Varhaiskasvatus ja koulutus » Lukio-opetus » Opiskelu lukiossa » Opiskeluhuolto

Opiskeluhuolto

Terveydenhoito
Terveydenhoitaja on tavattavissa koululla kaikkina muina päivinä paitsi keskiviikkoisin. Vastaanotto ilman ajanvarausta klo 10.30 – 12.00. Hänet  tavoittaa puhelimitse numerosta puh:044-754 1718.Voit myös soittaa ja varata itsellesi ajan ellei vastaanottoaika sovi sinulle. Viestiä voit lähettää myös sähköpostilla: essi.saarenpaa(at)seinajoki.fi.
 
Terveydenhoitaja suorittaa määräaikaistarkastukset lääkintöhallituksen ohjeiden mukaan. Opiskelijahuollosta vastaava lääkäri suorittaa lääkärintarkastuksen uuden ohjeen mukaisesti lukion 2. luokkalaisille. Samalla kertaa lääkäri tekee ns ARMEIJAN KUTSUNTATARKASTUKSEEN liittyvän tutkimuksen.OBS! KUTSUNTATARKASTUS tehdään Isossakyrössä myös ulkopaikkakunnalta oleville opiskelijoille.  Opiskelijoiden tulee huolehtia itse heille määrätyistä lääkkeistä. Vain terveydenhoitajalta on saatavissa ensiapuluonteisesti esim. särkylääkettä koulupäivän aikana.
 

Mikäli haluat syksyllä influenssarokotuksen tai olet keväällä lähdössä lukion 2. luokalla järjestettävälle ulkomaille suuntautuvalle luokkaretkelle ja haluaisit ottaa joko A-hepatiitti tai A+B- hepatiittirokotuksen – ota yhteys terveydenhoitajaan, mielellään jo syksyn aikana – niin saamme rokotussuojasi kuntoon.

 

Psykologi
Koulupsykologi tukee ja kehittää koulun opetus- ja kasvastustyötä ja pyrkii ehkäisemään ja korjaamaan kouluongelmia yhteistyössä koulun henkilökunnan, oppilaiden ja heidän vanhempiensa kanssa. Keskeisiä työalueita ovat lasten ja nuorten kehitykseen, oppimiseen ja mielenterveyteen liittyvät kysymykset. Käynnit ovat luottamuksellisia ja vapaaehtoisia.

 

Koulupsykologin tehtävät:

  • oppilaiden koulunkäyntiin ja hyvinvointiin liityvät psykologiset tutkimukset ja arviot
  • opettajien ja oppilashuollon muun henkilöstön konsultointi
  • vanhempien ohjaus ja neuvonta/tukikäynnit
  • oppilasryhmien ja luokkayhteisön toiminnan selvittely
  • koulun toiminnan suunnitteluun osallistuminen yhdessä rehtorien ja
  • oppilashuollon kanssa

Tällä hetkellä ei ole virkaa tekevää koulupsykologia, jonka rekrytointi on kesken.

 
Nuorisokuraattori
Kuraattorin tehtävänä on auttaa ja tukea opiskelijaa hänen erilaisissa elämäntilanteissa. Kuraattorin kanssa voi käsitellä esim. omaan kasvuun, elämänhallintaan, itsenäistymiseen tai sosiaalisiin suhteisiin liittyviä asioita. Pääsääntöisenä työmuotona on keskustelu ja ratkaisujen etsiminen yhdessä opiskelijan kanssa. Tapaamiset ovat luottamuksellisia. Tarvittaessa kuraattori tekee yhteistyötä opiskelijan vanhempien, lukion henkilökunnan, eri viranomaisten sekä muiden avun tarjoajien kanssa opiskelijan tarvitseman tuen turvaamiseksi.  Kuraattori on koulun sosiaalityöntekijä ja opiskelijahuoltoryhmän jäsen.

 

Huoltajana voit ottaa kuraattoriin yhteyttä, jos sinulla on huoli lapsesi asioista esimerkiksi koulussa, vapaa-ajalla, kaverisuhteissa tai kotona on pulmallisia tilanteita. Kun otat yhteyttä, lähdemme yhdessä miettimään asiaa ja etsimään keinoja tilanteeseen. Myös koulun ulkopuolisten palvelujen tarpeellisuutta voimme tarvittaessa pohtia yhdessä.

 

Tule juttelemaan, soita tai laita sähköpostia pienissä tai isommissa asioissa!

 

Ystävällisin terveisin kuraattori puh. 050-4444081