Liikkuva varhaiskasvatus -Opin liikkuen hanke

Varhaiskasvatus ja koulutus » Varhaiskasvatus » Liikkuva varhaiskasvatus -Opin liikkuen hanke

Liikkuva varhaiskasvatus - Opin liikkuen 

Liikkuva varhaiskasvatus, Opin liikkuen - hanke oli Isonkyrön ja Laihian kunnan yhteinen varhaiskasvatuksen hanke, vuosina 01/2019 - 06/2022.

Kunnat kehittivät yhdessä varhaiskasvatuksen liikunnallista elämäntapaa. Tavoitteena oli mahdollistaa liikunnan eri muotojen kokeilu, perheiden osallisuuden lisääminen sekä varhaiskasvattajien liikunnallisen toimintatavan juurruttaminen lasten kanssa tehtäviin arjen käytänteisiin.


Hanke oli suunnattu kaikille varhaiskasvatusikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Hankkeen tavoitteena oli ensisijaisesti varhaiskasvatussuunnitelman mukaisen fyysisen aktiivisuuden lisääminen.

 

Isonkyrön varhaiskasvatus jatkaa edelleen Liikkuvan varhaiskasvatuksen - Opin liikkuen teemalla.


Touhua ja toimintaa järjestetään pääasiassa lapselle aktiivisimpaan aikaan varhaiskasvatuksen toiminnan sisällä, mutta perheille ja isommille sisaruksille sekä muille lapselle tärkeille henkilöille suunnattuja koko perheen tapahtumia on myös ilta- ja viikonlopputapahtumina. Perheliikuntatilaisuudet tarjoavat aktiivista tekemistä koko perheelle. Perheille järjestäviin tapahtumiin osallistuminen on maksutonta, eikä edellytä sitoutumista tai aiempaa kokemusta liikunnasta.

 

Hankkeessa toiminut liikuntakoordinaattori jatkaa edelleen ja toimii myös yhdyshenkilönä seurojen, järjestöjen ja yhdistysten toimijoiden kanssa.

 

Opin liikkuen instagramissa


Lisätietoja:

Maija Aulin

liikuntakoordinaattori

puh. 050 467 0012

email: etunimi.sukunimi@isokyro.fi