Villimetsä Välimäki

Varhaiskasvatus ja koulutus » Varhaiskasvatus » Perhepäiväkodit » Villimetsä Välimäki

Villimetsä Välimäen perhepäiväkoti (vuorohoito)

Välimäen perhepäiväkoti toimii paritalossa, josta toinen puoli on Avoimen perhetuvan käytössä.

Tarjoamme vuorohoitoa perheiden tarpeiden mukaan eri vuorokauden aikoina, huoltajien työ- ja tai opiskeluaikojen mukaan. Vuorohoitoon ei ole subjektiivista oikeutta.

 

Yksikössämme touhuaa 12 lasta. Tarjoamme lapsille turvallisen ja kodinomaisen ja kiireettömän ilmapiirin yhteistyössä perheiden kanssa. Tuemme lasten kehitystä ja kasvua leikkien, laulaen, liikkuen ja ympäristöä tutkien. Kädentaitoja harjoittelemme viikoittain askarrellen ja kynätehtäviä tehden. Ohjattua toimintaa järjestämme päivittäin, jonka lisäksi lapsille jää aikaa myös leikkiä vapaasti.

 

Ulkoilemme pääasiassa yksikkömme omalla pihalla, jossa lapsille tarjotaan monenlaisia virikkeitä. Pihapiirissämme on leikkimökki, iso hiekkalaatikko, erilaisia keinuja sekä hyvät mahdollisuudet leikkiä monia ulkoleikkejä kuten hippaa tai piilosta. Takapihallamme on pieni metsäalue, jossa toisinaan käymme leikkimässä. Lisäksi sijaintimme mahdollistaa tekemään pieniä metsäretkiä Välimäen hienoon metsään, jossa lapset saavat rakentaa majoja, tutkia luontoa ja harjoitella liikkumista erilaisessa maastossa.

 

Perhepäiväkodissamme on kodinomainen tunnelma. Ruokamme kuljetaan koulukeskuksen keittiöltä. Huomioimme lapset yksilöinä ja ikätason mukaisesti. Läheisyys, turvallisuus, kiireettömyys ja tasapuolisuus ovat meille tärkeitä asioita.

 

Teemme yhteistyötä seurakunnan päiväkerhon ja kirjaston kanssa.