Touhutalo Tuurala

Varhaiskasvatus ja koulutus » Varhaiskasvatus » Varhaiskasvatusyksiköt » Touhutalo Tuurala

Tuuralan ryhmis

 

 

 

Tuuralan perhepäiväkoti toimii vanhassa idyllisessä kyläkoulussa Tuuralan kylässä. Yksikössämme on paikat 8 lapselle, joista huolehtii 2 kasvattajaa. Aukioloaikamme on klo 6.00–17.00 välisen ajan.

 

Meille tärkeimpiä asioita ovat kiireettömyys, kodinomaisuus ja turvallinen oppimisen ympäristö. Toimintamme perustuu lasten omiin vahvuuksiin ja yhteistyöhön perheiden kanssa. Tuemme yksilöllisesti jokaisen lapsen omaa kehityksen tahtia. Olemme yhdessä lasten kanssa laatineet yhteiset säännöt yksikköömme, joiden avulla opettelemme hyviä tapoja ja toisen huomioon ottamista.

 

Vietämme oman lelun päivää aina tiistaisin, jolloin jokainen lapsi voi halutessaan tuoda kotoaan lempi lelunsa hoitoon. Käden taitoja harjoittelemme aina mahdollisuuksien mukaan askarrellen ja kynätehtäviä tehden.  Päivittäin on myös muuta ohjattua toimintaa, jolloin leikitään, lauletaan ja lorutellaan sekä luetaan paljon satuja. Myös lasten omille leikeille jätetään riittävästi aikaa.

 

Tutkimme paljon ympäristöä ja teemme retkiä myös lähimetsiin. Vanhan koulun liikuntasali antaa mahdollisuuden aktiivisiin liikuntatuokioihin joka päivälle säästä riippumatta. Lounas kuljetetaan meille koulukeskuksen keittiöltä. Usein myös leivomme ja kokkaamme yhdessä lasten kanssa.