Ajankohtaista

Ajankohtaista

Hyvinvointipalveluiden mediatiedote 14.5.2024


14.05.2024

HYVINVOINTIPALVELUJEN MEDIATIEDOTE 14.5.2024

 

Hyvinvointilautakunnan avustukset yhdistyksille 2024

                                                         

Hyvinvointilautakunta päätti kokouksessaan 7.5.2024 tämän vuoden yhdistyksille myönnettävistä kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoavustuksista.

 

Avustushakemuksia tuli yhteensä 72 994 € edestä, kun avustuksia oli jaettavissa vain 46 500 €. Lautakunta otti avustusten myöntämisessä tiukan linjan ja kiinnitti huomiota eritoten avustussääntöjen noudattamiseen.

 

Ensi vuoden osalta talouden tasapainottamistoimenpiteiden takia kaikkien avustusten summa pienenee 10 %.

 

Osallistuva budjetointi - Osbu

                                                         

Osallistuvaa budjetointia kokeiltiin Isossakyrössä ensimmäisen kerran teemalla ”lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen”. Osallistuvaan budjetointiin oli varattu 10 000 €, ja ehdotuksia toivottiin eritoten lapsilta ja nuorilta.

 

Ehdotuksia tuli yhteensä 44, joista vajaa puolet lapsilta ja nuorilta. Ehdotuksista valittiin lautakunnan päätettäväksi neljä, jotka parhaiten vastasivat teemaa ja olivat osallistuvaan budjetointiin varatulla määrärahalla toteutettavissa.

 

Hyvinvointilautakunta valitsi useamman äänen saaneen ehdotuksen lasten leikkipuistojen kehittämisestä. Lautakunta ehdotti, että saadakseen lasten äänen vielä paremmin kuuluvaksi, lapset saavat äänestää kolmen erilaisen laitteen väliltä parhaimman, joka toteutetaan loppuvuoden aikana.

 

Osallistuvan budjetoinnin ensi vuoden teema valitaan syksyllä.

 

Yhteisötaidetta nuorten kanssa

 

Isonkyrön kunta sai vuonna 2017 Laurolan kyläyhdistykseltä lahjoituksen, joka oli tarkoitettu kohdennettavaksi nuorisoon ja jota ei vielä tähän päivään mennessä ole käytetty.

 

Tänä kesänä Isonkyrön kunta, Kyrönmaan 4H yhdistys ja NoTrouble ry tekevät tämän lahjoituksen avulla yhdessä isokyröläisten nuorten kanssa graffititaidetta, joka sijoitetaan yleisurheilukentän katsomon sisäseinään. Teos tulee esittämään nuorten mielikuvaa Isostakyröstä ja sen valmistaminen alkaa lauantaina 18.5. klo 12 urheilukentällä.

 

 

Lisätietoja antaa:

 

Nina Herd                                    

hyvinvointijohtaja                                                 

p. 050 300 4628

nina.herd(at)isokyro.fi


Takaisin uutisiin