Saavutettavuusseloste

Kunta ja hallinto » Asiointi » Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://isokyro.fi/ ja on laadittu 22.12.2020 ja päivitetty 18.12.2023 sekä 5.4.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

 

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

 

 

Ei-saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • verkkosisältöön, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

 

2. Kohtuuton rasite

1.3.1 Informaatio ja suhteet
Verkkopalvelussa on muista järjestelmistä tuotuja sisältöjä (Chat palvelutoiminto sekä Facebook upotus) , joiden saavutettavuuspuutteet syntyvät alkuperäisessä järjestelmässä.


Isonkyrön kunta ei voi ilman kohtuutonta rasitetta suoraan vaikuttaa näiden järjestelmien saavutettavuuteen. Näissä palveluissa kontrasti saattaa olla suosituksia pienempi tai palveluiden kautta tuleva kuvasisältö ei ole lukulaitteiden saavutettavissa.

 

Järjestelmän toiminnoissa on käytössä kuvasovellus mitä käytetään kuvan näyttämiseen päätelaitteella, tässä sovelluksessa on tyhjiä linkkejä, mutta niillä ei ole suoraa vaikutusta palvelun käyttöön esim. lukulaitteilla.

 

1.3.1 Informaatio ja suhteet

Sisällön muotoilemiseen on yksittäistapauksissa käytetty CSS:n sijaan HTML-koodia. Yksittäisissä taulukoissa on käytetty muotoiluun HTML koodia. Koodirunkoon pääsy näiden elementtien kohdalla ei mahdollista ilman kohtuutonta rasitetta. Nämä saattavat näkyä lukulaitteilla asettelultaan poikkeavasti. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty (1.3.1.)

 

2.4.4. Linkitykset

Joissain linkeissä saattaa olla toisteisuutta. Sivulla saattaa olla samaan sivuun viittaava linkki ns. murupolussa, päävalikossa sekä alavalikossa. Näitä ei ole mahdollista korjata ilman kohtuutonta rasitetta tai että sillä olisi vaikutusta sivuston yleiseen käyttettävyyteen tai tiedon löytymiseen.

 

 

3. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Havaitut puutteet pyritään korjamaan aina kun niitä havainnoidaan.

 

Havaittava: Tekstivastineet

Joistain sivuston kuvista puuttuu kuvan tekstivastine (ALT teksti). Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty (1.1.1.)

 

Havaittava: Kontrastimääritys

Osa otsikoista sekä linkeistä ei täytä tarvittavia kontrastivaatimuksia. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty (1.4.1, 1.4.3.)

 

Havaittava: Otsikointi

Sivujen otsikkotasojen järjestys html-koodissa on osin virheellinen. Tämä voi hankaloittaa sivun selaamista ruudunlukijalla. Sivun html-koodissa saattaa olla ylimääräisiä otsikkotasoja, joissa ei ole tekstiä. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty (1.3.1.)

 

Toimintavarma: Merkinnät koodissa

Kaikkia nimilappuja ei ole merkitty ohjelmallisesti. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty (4.1.2.). Osasta valintalistoja puuttuu tarvittava nimilapputunniste. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty (3.3.2.)

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Anna palautetta verkkolomakkeella. Verkkolomakkeeseen voi siirtyä alla olevasta painikkeesta.

Anna saavutettavuuspalautetta  verkkolomakkeella ›

 

 

 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle em. verkkolomakkeella. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000