E-aineistot

Hyvinvointi ja vapaa-aika » Vapaa-aika » Kirjasto » Palvelut ja aineistot » E-aineistot

E-aineistot

 

E-kirjasto

 

Kuntien yhteinen E-kirjasto tarjoaa e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Lataa sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta 29.4.2024 alkaen.

 

iOS-sovelluksen lataus

 

Android-sovelluksen lataus

 

 

Sovellukseen rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen avulla.

 

E-kirjastoon tulee aineistoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä jonkin verran muilla kielillä. Englannin- ja muunkieliset (pois lukien ruotsi) aineistot ovat käytettävissä viimeistään heinäkuussa. E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.

 

Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi jonottaa varaamalla niitä. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.

Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa.

 

Lue lisää:

E-kirjasto

 

Lataa E-kirjastosovellus

 

Ellibs

 

Eepos-kirjastoilla on yhteinen e-kirjakokoelma osoitteessa www.ellibslibrary.com/eepos. 

 

Uuden aineiston hankkiminen Ellibs-palveluun on lopetettu uuteen E-kirjastoon siirtymisen myötä. Vanha aineisto käytettävissä niin kauan kuin kirjojen lisenssit ovat voimassa. Ellibsin varaukset eivät tule siirtymään E-kirjaston puolelle.

 

Palvelusta löytyy kauno- ja tietokirjallisuutta sekä äänikirjoja. Käytettävissä selaimessa tai Ellibs-mobiilisovelluksessa. E-kirjan lainaamiseen tarvitset kirjastokortin tunnuksen (kortin numerosarja) sekä PIN-koodin, jonka saat kirjastosta jos sinulla ei sitä vielä ole. Tarkemmat ohjeet e-kirjojen lukemiseen löytyy täältä.

 

E-lehdet

eMagz ja ePress


Kotimaisten sanoma- ja aikakauslehtien näköisversioita. Käytettävissä joko kirjaston tietokoneilla tai kirjaston verkossa omalla laitteellasi osoitteessa epress.fi. Ei vaadi kirjautumista. Yhtäaikaisten käyttäjien määrää on rajoitettu.

 

ePress-palvelussa on yli 230 kotimaista sanomalehteä. Palvelussa on monipuolinen valikoima sanomalehtiä mm. Ilkka-Pohjalainen, Helsingin sanomat (myös Kuukausiliite ja Nyt), Aamulehti, Kaleva ja Turun sanomat.

Palvelussa on kahden vuoden arkisto.

 

eMagz-palvelussa kotimaisten sanoma- ja aikakauslehtien näköisversioita osoitteessa emagz.fi. Kirjastossa luettavana on tällä hetkellä 19 lehteä:

Auto Bild Suomi
Episodi
Fit
Hevosurheilu
Hifimaailma
Iltalehti
Ilta-Sanomat
Juoksija
Kauppalehti
Kauppalehti-liitteet
KotiOpas
Kuntalehti
Mikrobitti
Pelit
Retki
Seiska
Seiska TV-liite
Soundi
Voima

 

Etäkäyttöinen eMagz

 

Etäluettavat e-lehdet: etäluettava ePress poistui käytöstä 30.4.2024. Jatkossa etäluettavat lehdet löytyvät E-kirjastosovelluksesta.

 

Elokuvat

Cineast

 

Katso elokuvia Cineast-suoratoistopalvelussa. Valitse ensin elokuva. Vahvista laina syöttämällä kirjastokortin numero ja PIN-koodi. Lainauksen jälkeen elokuva on katsottavissa 48 tuntia. Laina palautuu automaattisesti. Voit lainata palvelusta enintään neljä elokuvaa kuukaudessa. Cineast

Cineast. Lainaa elokuvia kirjastosta.