Yrityspalvelut

Työ ja yrittäminen » Yrityspalvelut

Yrityspalvelut

 

Kyrönmaan matkailuhanke lue lisää tämän linkin takaa.

 

Isokyrö nousi Yrittäjien kuntabarometrissa maakunnan neljänneksi

 

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät julkaisi tänään vuoden 2020 Yrittäjien kuntabarometrin maakunnalliset ja kuntakohtaiset tulokset. Isokyrö nousi elinkeinopolitiikan kokonaisarvosanoissa Etelä-Pohjanmaan 4. parhaaksi kunnaksi arvosanalla 3,44/5. Edellisessä barometrissa vuonna 2018 Isokyrö oli sijalla 6. Pienistä, alle 10 000 asukkaan kunnista Isokyrö oli maakunnan toiseksi paras. Parhaat arvosanat isokyröläiset yrittäjät antoivat kunnalle infrastruktuurista (3,69), yrityspalveluista (3,53) ja elinkeinopolitiikan asemasta kunnassa (3,53).

 

Kunnanjohtaja Tero Kankaanpää: ”On ilo huomata, että isokyröläiset yrittäjät ovat havainneet isot satsauksemme esimerkiksi Lapinmäen yritysalueen infrastruktuurin rakentumisen myötä. Lapinmäen yritysalue luo erinomaiset edellytykset uusien yritysten sijoittumiselle kuntaan sekä olemassa olevien yritystemme uusille investoinneille valtatien varteen. Pienten ja keskisuurten kuntien yrittäjät näyttäisivät kokonaisuutena arvostavan kuntansa elinkeinopolitiikkaa suurten kuntien yrittäjiä enemmän. Kokonaisarvosanaltaan suurten kuntien sarjassa valtakunnan kärkeä olleet Seinäjoki (3,42) ja Vaasa (3,11) jäivät taaksemme. Meille jäi kuitenkin edelleen parannettavaa sillä kuntastrategiamme vision 2025 mukaan Elämää suuremmassa Isossakyrössä eläminen ja yrittäminen on Suomen parasta.”

 

Kuntakohtainen raportti on luettavissa: https://www.yrittajat.fi/sites/default/files/kuntabarometri2020_etelapohjanmaa.pdf

 

 

****************************************

 

VASEKIN ja STARTIAN tapahtumat

 

Päivittyvä seuranta; Koronatilanne ja yritykset -hyödyllistä tietoa

 

 

Uusyrityskeskus Neuvoa Antavan

 

* Tapahtumat linkki tapahtumat sivulle

 

 

****************************************

 

Yritystoiminta sijoittuu sinne, missä sillä on parhaimmat edellytykset menestyä. Isonkyrön kunta Pohjanmaan ytimessä, kahden maakuntakeskuksen puolivälissä, voi parhaimmillaan luoda yrityksille toimintaympäristön, jossa on todelliset edellytykset kilpailukykyiseen toimintaan.

 

Isossakyrössä uskotaan yrittämiseen ja sitä tuetaan resurssien mukaan. Isollakyröllä on tarjolla osaamista mm. metalli-, alumiini- ja muovialan alihankintaan. Tunnetuimpia Isossakyrössä toimivia yrityksiä lienevät  Rinta-Joupin Autoliike OyArton Auto OyJ V Nortech Metal OyPyroll Oy , T-Drill Oy sekä Kyrö Distillery Company.

 

Etenkin Tervajoen taajama tunnetaan maanlaajuisesti merkittävänä autokaupan keskuksena. Lisäksi maatalousvaltaisessa pitäjässä on runsaasti pieniä palveluyrittäjiä.

 

Alueellinen yhteistyö ja verkostoituminen on tulevaisuuden voimavara ja Isokyrökin on mukana seudullisessa yhteistyössä Vaasanseudun Kehitys Oy:ssa, jonka sivuilta löydät myös Isossakyrössä toimivat yritykset ja niiden yhteystiedot.

 

Mikäli Sinä tarvitset teollista tilaa laajentamista varten tai yritykselläsi on tarvetta ulkoistaa toimintojaan alihankkijoille, suuntaa Isoonkyröön!