Yrityspalvelut

Työ ja yrittäminen » Yrityspalvelut

Yrityspalvelut

 

Isokyröläinen yrittäjä, käy vastaamassa kyselyyn työvoiman saatavuudesta. Vastausaikaa vuoden loppuun. Kyselyyn pääsee tästä linkistä.

 

Isokyrö nousi Yrittäjien kuntabarometrissa maakunnan neljänneksi

 

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät julkaisi tänään vuoden 2020 Yrittäjien kuntabarometrin maakunnalliset ja kuntakohtaiset tulokset. Isokyrö nousi elinkeinopolitiikan kokonaisarvosanoissa Etelä-Pohjanmaan 4. parhaaksi kunnaksi arvosanalla 3,44/5. Edellisessä barometrissa vuonna 2018 Isokyrö oli sijalla 6. Pienistä, alle 10 000 asukkaan kunnista Isokyrö oli maakunnan toiseksi paras. Parhaat arvosanat isokyröläiset yrittäjät antoivat kunnalle infrastruktuurista (3,69), yrityspalveluista (3,53) ja elinkeinopolitiikan asemasta kunnassa (3,53).

 

Kunnanjohtaja Tero Kankaanpää: ”On ilo huomata, että isokyröläiset yrittäjät ovat havainneet isot satsauksemme esimerkiksi Lapinmäen yritysalueen infrastruktuurin rakentumisen myötä. Lapinmäen yritysalue luo erinomaiset edellytykset uusien yritysten sijoittumiselle kuntaan sekä olemassa olevien yritystemme uusille investoinneille valtatien varteen. Pienten ja keskisuurten kuntien yrittäjät näyttäisivät kokonaisuutena arvostavan kuntansa elinkeinopolitiikkaa suurten kuntien yrittäjiä enemmän. Kokonaisarvosanaltaan suurten kuntien sarjassa valtakunnan kärkeä olleet Seinäjoki (3,42) ja Vaasa (3,11) jäivät taaksemme. Meille jäi kuitenkin edelleen parannettavaa sillä kuntastrategiamme vision 2025 mukaan Elämää suuremmassa Isossakyrössä eläminen ja yrittäminen on Suomen parasta.”

 

Kuntakohtainen raportti on luettavissa: https://www.yrittajat.fi/sites/default/files/kuntabarometri2020_etelapohjanmaa.pdf

 

 

****************************************

 

VASEKIN ja STARTIAN tapahtumat

 

30.11.  Yrityssaneeraus ja konkurssimenettely, tallenne ja materiaalit |webinaari tallenteita

1.12. Kassan pohja häämöttää, miten korjata tilanne ?

 

 

VASEK-tiedottaa 15.9.2020

Yksinyrittäjätune viimeiset hakuviikot, viimeinen hakupäivä on 30.9. Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä.

 

VASEK -tiedottaa 11.8.2020

Olemme tänään lähettäneet medialle tiedotteen, jossa kannustetaan ja muistutetaan hakemaan yksinyrittäjätukea, jonka viimeinen hakupäivä on 30.9.

Tiedote suomeksi: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/94-prosenttia-hakijoista-saanut-yksinyrittajatuen-hakuaikaa-viela-30-9-asti

 

VASEK -tiedottaa 1.6.2020
Muistathan hakea yritystukea

https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/tukirahat-seudun-yritysten-hyvaksi

 

VASEK -tiedottaa 4.5.2020

Yksinyrittäjien tuki mahdollinen myös eläketuloja saaville:

https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/uuden-ohjeistuksen-myota-yksinyrittajatuki-mahdollinen-myos-elaketuloja-saaville

 

VASEK -tiedottaa 27.4.2020

Yksinyrittäjätukea haettu vilkkaasti – puutteelliset hakemukset hidastavat käsittelyä https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/yksinyrittajatukea-haettu-vilkkaasti-puutteelliset-hakemukset-hidastavat-kasittelya

 

 

VASEK -tiedottaa 17.3.2020

 

VASEK ja Startia palvelevat sähköisesti

Koronatilanne vaikuttaa suuresti yrittäjiin. Meidän tehtävämme on auttaa - ota yhteyttä, jos yrityksesi on avun tarpeessa. Olemme koonneet sivuillemme muutamia hyödyllisiä linkkejä, jotka voivat olla yrittäjälle suureksi hyödyksi. Sivua päivitetään jatkuvasti uusilla tiedoilla.

Lue lisää: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/paivittyva-seuranta-koronatilanne-ja-yritykset-hyodyllista-tietoa

 

Uusyrityskeskus Startian ja VASEKin yrityspalveluiden yritysneuvonta jatkuu edelleen normaalien aukioloaikojemme puitteissa, mutta käytämme ainoastaan sähköisiä välineitä asiakaspalvelussa. Tavoitat meidät sähköpostitse, puhelimitse ja lähettämällä sähköisen ajanvarauslomakkeen. WhatsAppin välityksellä voit myös hoitaa ajanvaraukset ja tiedustelut.

 

Yritysneuvojien kanssa voit neuvotella puhelimitse, ja myös tapaaminen videoneuvotteluna onnistuu. Moni yritysneuvonta-asia hoituu myös sähköpostitse. Tai näiden eri keinojen yhdistelmällä.

Yhteystiedot ja ajanvaraus: https://www.vasek.fi/henkilokunta/varaa-aika-yritysneuvojalle/

 

Keskiviikkoiset Startian aamukahvit yrityksen perustamista suunnitteleville järjestetään etätapaamisina. Lue lisää: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/startian-aamukahvit-uusille-yrittajille-2

 

Liiketoimintasuunnitelmien työstäminen Lissu-ohjelmalla onnistuu mainiosti etänä. Myös yritysneuvoja voi kommentoida suunnitelmaasi verkossa. Ota yhteyttä, jos sinulla ei vielä ole Lissu-tunnuksia.

****************************************

 

Yritystoiminta sijoittuu sinne, missä sillä on parhaimmat edellytykset menestyä. Isonkyrön kunta Pohjanmaan ytimessä, kahden maakuntakeskuksen puolivälissä, voi parhaimmillaan luoda yrityksille toimintaympäristön, jossa on todelliset edellytykset kilpailukykyiseen toimintaan.

 

Isossakyrössä uskotaan yrittämiseen ja sitä tuetaan resurssien mukaan. Isollakyröllä on tarjolla osaamista mm. metalli-, alumiini- ja muovialan alihankintaan. Tunnetuimpia Isossakyrössä toimivia yrityksiä lienevät  Rinta-Joupin Autoliike OyArton Auto OyJ V Nortech Metal OyPyroll Oy , T-Drill Oy sekä Kyrö Distillery Company.

 

Etenkin Tervajoen taajama tunnetaan maanlaajuisesti merkittävänä autokaupan keskuksena. Lisäksi maatalousvaltaisessa pitäjässä on runsaasti pieniä palveluyrittäjiä.

 

Alueellinen yhteistyö ja verkostoituminen on tulevaisuuden voimavara ja Isokyrökin on mukana seudullisessa yhteistyössä Vaasanseudun Kehitys Oy:ssa, jonka sivuilta löydät myös Isossakyrössä toimivat yritykset ja niiden yhteystiedot.

 

Mikäli Sinä tarvitset teollista tilaa laajentamista varten tai yritykselläsi on tarvetta ulkoistaa toimintojaan alihankkijoille, suuntaa Isoonkyröön!

 

Vaasanseudun Kehitys Oy:stä Antti Alasaaren neuvontapäivät Isossakyrössä.

 

Uutena lisäpalkkatukihakemus yrityksille, järjestöille ja yhdistyksille. Lue lisää tästä.

 

Nuorten työllistämistuki yrityksille  -säännöt sekä hakulomake työllistämistuelle. Työllistä isokyröläinen nuori.