Yrityspalvelut

Työ ja yrittäminen » Yrityspalvelut

Yrityspalvelut

 

VASEKIN järjestämiä Startti-infoja - lue lisää tämän linkin takaa.

 

 

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK Vasaregionens Utveckling Ab
Alatori 1 A - Nedre torget 1 A

65100 Vaasa - Vasa
vaihde / växel +358 6 317 7600
info@vasek.fi 

www.vasek.fi

 

 

Yritystoiminta sijoittuu sinne, missä sillä on parhaimmat edellytykset menestyä. Isonkyrön kunta Pohjanmaan ytimessä, kahden maakuntakeskuksen puolivälissä, voi parhaimmillaan luoda yrityksille toimintaympäristön, jossa on todelliset edellytykset kilpailukykyiseen toimintaan.

 

Isossakyrössä uskotaan yrittämiseen ja sitä tuetaan resurssien mukaan. Isollakyröllä on tarjolla osaamista mm. metalli-, alumiini- ja muovialan alihankintaan. Tunnetuimpia Isossakyrössä toimivia yrityksiä lienevät  Rinta-Joupin Autoliike Oy,  Arton Auto Oy,  J V Nortech Metal Oy,  Pyroll Oy , T-Drill Oy sekä Kyrö Distillery Company.

 

Etenkin Tervajoen taajama tunnetaan maanlaajuisesti merkittävänä autokaupan keskuksena. Lisäksi maatalousvaltaisessa pitäjässä on runsaasti pieniä palveluyrittäjiä.

 

Alueellinen yhteistyö ja verkostoituminen on tulevaisuuden voimavara ja Isokyrökin on mukana seudullisessa yhteistyössä Vaasanseudun Kehitys Oy:ssa, jonka sivuilta löydät myös Isossakyrössä toimivat yritykset ja niiden yhteystiedot.

 

Mikäli Sinä tarvitset teollista tilaa laajentamista varten tai yritykselläsi on tarvetta ulkoistaa toimintojaan alihankkijoille, suuntaa Isoonkyröön!

 

*****************************

 

Isokyrö nousi Suomen Yrittäjien kuntabarometrissa maakunnan kakkoseksi!

 

Suomen Yrittäjien 10. Kuntabarometri-kysely toteutettiin 1.2.-4.4.2022. Kyselyyn vastasi valtakunnallisesti 9 564 yrittäjää. Valtakunnallisiin ja alueellisiin tuloksiin on mahdollista tutustua tästä: https://www.yrittajat.fi/tutkimukset/kuntabarometri-2022/

 

Vuoden 2022 kuntabarometrissä Isonkyrön elinkeinopolitiikan kokonaisarvosana oli 4,08/5, millä Isokyrö oli Etelä-Pohjanmaan kuntien toiseksi paras (edellisessä kyselyssä vuonna 2020 neljänneksi paras).

 

Barometrin tuloksia vertaillaan kolmessa kuntakokoluokassa Isonkyrön kuuluessa alle 10000 asukkaan kuntakokoluokkaan.

 

Ensimmäistä kertaa Isokyrö sijoittui valtakunnallisessa vertailussa TOP10-joukkoon kuntakokoluokassaan useilla barometrin osa-alueilla:


- elinkeinopolitiikan kokonaisarvosana (1-5): 4,08 (Etelä-Pohjanmaan 2. ja alle 10000 asukkaan kuntien koko maan 8.)
- kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys 4,08 (Etelä-Pohjanmaan 2. ja alle 10000 asukkaan kuntien koko maan 9.)
- kunnan hankintapolitiikka 3,73 (Etelä-Pohjanmaan 3. ja alle 10000 asukkaan kuntien koko maan 10.)- yrityspalvelut 3,83 (Etelä-Pohjanmaan 2.)
- elinkeinopolitiikan asema kunnassa 4,08 (Etelä-Pohjanmaan 2.)
- infrastruktuuri 4,25 (alle 10000 asukkaan kuntien koko maan 2.)
- koulutus ja osaaminen 3,55 (Etelä-Pohjanmaan 3.)

 

Kunnanjohtaja Tero Kankaanpää: ”On ilo huomata, että isokyröläiset yrittäjät ovat havainneet isot satsauksemme esimerkiksi Lapinmäen yritysalueen infrastruktuurin rakentumisen myötä. Lapinmäen yritysalue luo erinomaiset edellytykset uusien yritysten sijoittumiselle kuntaan sekä olemassa olevien yritystemme uusille investoinneille valtatien varteen. Pienten ja keskisuurten kuntien yrittäjät näyttäisivät kokonaisuutena arvostavan kuntansa elinkeinopolitiikkaa suurten kuntien yrittäjiä enemmän.”

 

Kuntakohtainen raportti on luettavissa: https://www.yrittajat.fi/wp-content/uploads/2022/05/Kuntabarometri2022_etelapohjanmaa_isokyro-1.pdf

 

**************************************

 

Uusyrityskeskus Neuvoa Antavan

 

* Tapahtumat linkki tapahtumat sivulle