Ajankohtaista

Hyvinvointi ja vapaa-aika » Vapaa-aika » Kulttuuri » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Poikkitaiteellinen kuntalaiskilpailu

- Ilmoittaudu nyt!

Elementit

 

Tuli, vesi, maa ja ilma usein mielletään neljäksi peruselementiksi, joista kaikki maailmassa pohjimmiltaan koostuu. Tämä perustuu kreikkalaisten filosofien oppeihin. Tuli on kuiva ja kuuma, ilma on märkä ja kuuma, vesi on märkä ja kylmä, sekä maa on kuiva ja kylmä.

 

Peruselementtien lista myös vaihtelee eri teorioiden mukaan. Kiinalaisessa filosofiassa elementtejä on viisi: vesi, tuli, maa, puu ja metalli. Näiden uskotaan olevan vaiheita, joiden läpi asiat energioineen kulkevat.

 

Mitkä sinä tulkitset peruselementeiksi ja miten huomioit ne taiteessasi? Saatko valokuvattua tulisen hetken vai onko vesielementti inspiroinut videoteostasi? Tuo oma tulkintasi esiin Elementit –kuntalaiskilpailussa ja -näyttelyssä kirjaston näyttelytilassa.

 

 

Osallistuminen

 

Kilpailuun osallistuvan teos saa olla kuvataidetta (esim. valokuva, piirros, maalaus), videoteos, veistos, käsityö (esim. lanka-, ompelu-, tuftaustyö yms.), ääniteos, askarteluprojekti, rakennelma, sanataidetta (esim. runo, kirjoitus, runonlausunta videoituna), muu esitys videoituna tai vaikka jokin muu teos, joka on mahdollista tuoda näytille tilaan.

 

Mukaan pääset ilmoittautumislomakkeella ja teoksen toimittamisella. Ilmoittautumislomakkeen pääset avaamaan alla olevasta linkistä tai kunnan sivuilta kohdasta kulttuuri ja ajankohtaista. Lomake on mahdollista täyttää myös Isonkyrön kirjastolla paperisena versiona. Ilmoittautuminen ja esiteltävä työ on toimitettava 26.7. mennessä.

 

Kilpailu on tarkoitettu kaikenikäisille Isonkyrön kuntalaisille. Mukaan voi osallistua esim. taidetta aktiivisesti harrastava tai vasta aloittelija. Kaikki osallistujat saavat teoksensa esille näyttelytilaan elokuun ajaksi. Teosäänestyksen voittanut saa itselleen Isonkyrön kulttuuripalveluiden tarjoaman palkinnon.

 

Osallistu rohkeasti mukaan ja tuo työsi osaksi kyröläästen näköistä näyttelyä!

 

 

Ilmoittautumiseen: https://forms.gle/S6KasShb5xGp7Lkb9

 

 

Kysymysten yllättäessä ota yhteyttä:

 

emma.killinen@isokyro.fi

050 479 0997

Isonkyrön kulttuuripalvelut

 

 

 

 

Isonkyrön uudistunut tapahtumakalenteri

 

Isonkyrön tapahtumakalenteri on uudistunut! Voitte ilmoittaa Isonkyrön tulevia tapahtumia nyt Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenterin kautta. Isonkyrön tapahtumia voit seurata Etelä-Pohjanmaan sekä Isonkyrön kunnan nettisivujen tapahtumakalenterista.

 

Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteriin

 

Isonkyrön legendat liikuttavat turisteja
 

Isonkyrön kunta julkaisi heinäkuun alussa liikunnallisen sovelluksen, joka houkuttelee ihmisiä liikkumaan paikallisten tarinoiden avulla. Pelillisen sovelluksen tarinoiden taustalta löytyy oikeita  paikallisia tapahtumia.

 

Idea pelistä syntyi ulkoilureitistöjen kehittämisen yhteydessä, kun hyvinvointijohtaja Antti Iivari mietti miten reitistöille voisi houkutella lisää käyttäjiä. Isokyröläiset maisemat kätkevät uumeniin lukemattoman määrän tarinoita ja kulttuurihistoriaa, joissa riittää kerrottavaa niin paikkakuntalaisille kuin vieraileville kävijöille. Iivari otti yhteyttä Platonic Partnershipin toimitusjohtajaan nähtyään jutun heidän toteuttamastaan pelistä Vaasan vanhoihin paikkoihin liittyen ja tiedusteli, onnistuisiko perimätiedon siirtäminen pelin avulla ja lopputulos on nyt kaikkien ladattavissa.

 

“Oli hienoa päästä toteuttamaan tämä Tarinapolku-projekti Platonic Partnershipin poikien kanssa! Lähdemateriaalia kerätessä oppi itsekin monta uutta asiaa omasta kunnasta, joihin muillakin on nyt erilainen mahdollisuus päästä tutustumaan originaaleissa ympäristöissä pelin kautta. Toivottavasti pelille saadaan paljon latauksia”, toivoo Isonkyrön hyvinvointijohtaja Antti Iivari. “Tarinoiden kehittäminen oli iso, mutta antoisa työ. Kävimme läpi valtavan määrän vanhoja lehtileikkeitä, kirjoja ja muuta aineistoa mitä Antti meille toimitti. Toivottavasti yleisö löytää näiden tarinoiden kautta uusia puolia lähiympäristöstään sekä sen historiasta”, sanoo Platonic Partnershipin toimitusjohtaja Jussi Loukiainen.

 

Isonkyrön Tarinapolku julkaistiin heinäkuussa 2021 ja se on ladattavissa Android-käyttöjärjestelmille. Myös iOS -versio pelistä samoin kuin englanninkielinen käännös on nyt julkaistu.

 

Platonic Partnership on palkittu vaasalainen pelistudio. Pelistudion vahvuuksia ovat opetuspelit, pelilliset sovellukset sekä tarinapelit.

 

Lisätietoja:

Nina Herd

Hyvinvointijohtaja, Isonkyrön kunta

+358 50 300 4628

nina.herd@isokyro.fi 

 

Jussi Loukiainen

Toimitusjohtaja, Platonic Partnership

+358 50 343 3331

jussi@platonicpartneship.com

 

Voit ladata pelin ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta: Tarinapolku

tai

tai App Storesta: Tarinapolku App Storessa (apple.com)

 

 

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurikartta

Tiedätkö mistä kunnasta löytyy Tove Janssonin ainoa alttaritaulu? Entä oletko kuullut nuoresta tytöstä nimeltä Kyllikki Saari, jonka kohtalo toi koko Suomen yhteen? Miltä mahtaa näyttää Suomen pienin taidetila?


Etelä-Pohjanmaa on täynnä tutkittavaa, ihmeteltävää ja ihasteltavaa.


Etelä-Pohjanmaan liiton koordinoima Kulttuurikartta ohjaa asukkaita alueen kuntien kauniiden ja omaleimaisten kulttuurikohteiden äärelle. Kohteet tutustuttavat paikalliseen arkkitehtuuriin, historiaan, perinteeseen ja taiteeseen. Mukana Kulttuurikartan kohteiden valikoinnissa ovat olleet Etelä-Pohjanmaan kuntien kulttuurivastaavat.

 


Kulttuuripäällikkö Hanna Hangasluoma Etelä-Pohjanmaan liitosta korostaa kuntarajat ylittävän yhteistyön ja kulttuurikokemusten merkitystä erityisesti haastavina aikoina.

Kulttuurikartan avulla halusimme nostaa esiin maakuntamme kulttuurin helmiä ja samalla myös konkretisoida alueen kuntien kulttuurivastaavien yhteistyötä, kertoo Hangasluoma. Karttaan on pyritty ottamaan mukaan myös ulko- ja luontokohteita, joita ihmiset pystyvät kokemaan turvallisesti koronapandemian aiheuttamat rajoitukset ja sulut huomioiden, jatkaa Hangasluoma.


Kulttuurikartan sisältöihin voi törmätä myös Etelä-Pohjanmaan kuntien ja @Kulttuurinpaikka -tilin sosiaalisessa mediassa. Alueen asukkaita kannustetaan myös jakamaan omat alueen kulttuurin helmet #Kulttuurikartta -merkinnällä.

Kartta löytyy sähköisenä osoitteesta http://epliitto.fi/kulttuurikartta

Kulttuurikartta on osa kuntien kulttuuritoimintalain 166/2019 6 §:n mukaista alueellista Kulttuurin paikka -kehittämistehtävää. Kehittämistehtävällä pyritään varmistamaan, että Etelä-Pohjanmaalla voidaan tulevaisuudessakin elää kulttuurisesti rikasta ja hyvinvoivaa elämää!

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan liitto
Hanna Hangasluoma, 040 7515 610, hanna.hangasluoma(a)etela-pohjanmaa.fi

Seinäjoen kaupunki / Kulttuuripalvelut
Päivi Alaniska, 040 505 3284, paivi.alaniska(a)seinajoki.

 

 

Muuta ajankohtaista

 

Isonkyrön kulttuuripalvelut sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/isokyrokulttuuri

https://www.instagram.com/isokyrokulttuuri

 

Isonkyrön tapahtumat: isokyro.fi/tapahtumat

Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteri: https://www.epkalenteri.fi/