Luontoreitit

Hyvinvointi ja vapaa-aika » Vapaa-aika » Liikuntapalvelut » Luontoreitit

Luontoreitit

Teemareitit

Isonkyrön alueelta löytyy niin patikointi-, pyöräily- kuin melontareittejä. Patikkareiteillä ei ole talvikunnossapitoa, mutta osa reiteistä pysyy auki runsaiden kävijämäärien johdosta talvellakin. Laduilla kävely on kielletty.

 

Koirien ulkoiluttaminen luontoreiteillä ja kuntopoluilla on sallittua kytkettynä (Järjestyslaki 14 §; Koirakuri). Koska reiteillä on kaikenikäisiä käyttäjiä, toivomme, että omistajat keräävät koirien jätökset pois reittien varsilta.

 

Reittien varrella ei ylläpidetä roskakoreja. Jokainen kulkija huolehtii, että vie mennessään sen minkä mukanaan tuo.

 

Reittikartat löytyvät omista osioistaan:

Patikkareitistö

Pyöräilyreitistö

Melontareitistö

 

Patikointireittejä löytyy ympäri kuntaa 9 kappaletta, joissa patikoitavaa on yhteensä reilu 35 km. Reitit ovat merkitty maastoon yhtenäisellä oranssilla maalimerkinnällä, sekä reittiviitoilla. 

 

Pyöräilyreitistöjen keskuspisteenä toimii Napuen muistomerkin parkkipaikka, josta lähtee neljä erilaista lenkkiä, joiden yhteispituus on reilu 100 km. Pyöräreitit kulkevat eritasoisia teitä ja polkuja pitkin, eivätkä ne sisällä teknisesti kovin vaativia osuuksia.

 

Melontareitistön osalta on huomioitu Kyrönjoen varrelta rantautumispaikkoja, joihin rantautuminen onnistuu helposti. Isonkyrön alueella Kyrönjoki on melottavissa kokonaisuudessaan sopivalla vedenkorkeudella.

 

TARINAPOLKU-mobiilipeli

Reitistöjen yhteyteen on tehty Tarinapolku-mobiilipeli, jossa tutustutaan paikalliseen kulttuurihistoriaan paikkojen, tapahtumien ja henkilöiden kautta. Isonkyrön maisemat kätkevät uumeniinsa lukemattoman määrän tarinoita, ja pelaajalle halutaan tarjota mahdollisuus kokea perimätietonakin siirtyneitä asioita pelin kautta.

Tarina polki logo

Tarinapolku reitit

 

 

Pelin mobiilisovellus on ladattavissa Google Play – kaupasta ja Appstoresta android- ja iOS-käyttöjärjestelmille, suomeksi ja englanniksi.

Google Play

Appstore

 

Tarinapolun yhteistyökumppanit