Palkitut

Hyvinvointi ja vapaa-aika » Hyvinvointi » Avustukset ja stipendit » Palkitut

Hyvinvointilautakunnan palkitut 

 

2023

Ryhtinuori

Jesse Riihimäki

"Harrastaa ammuntaa aktiivisesti ja osallistuu kilpailuihin. Lisäksi muut liikuntamuodot ja ahkeruus kesätöissä osoittavat esimerkillistä toimintaa, kun kilpaillaan nuorten ajankäytöstä."

 

Sanni Korpi

"Iloinen ja aktiivinen Isonkyrön yläkoulun 9. luokkalainen. Harrastanut monipuolisesti liikuntaa pienestä pitäen. Tutuksi ovat tulleet mm. lentopallo, salibandy, yleisurheilu, hiihto ja suunnistus kaikissa muodoissa. Sanni on toiminut myös ohjaajana hiihto- ja yu-koulussa pienemmille sekä nyt kouluttautuu isoseksi ja tavoitteena päästä ensi kesänä urheiluriparille Kuortaneelle töihin. Koulunkäynnin ohella Sanni on mukana kolmatta vuotta olympiakomitean organisoimassa yläkoululeirityksessä Norrvallassa, hiihtoryhmässä."

 

 

Kunnon kuntalainen

Jari Hietaharju

"Shakkikerhon vetäminen; saanut harrastajamäärät nousuun ja kerhossa pelaavat sulassa sovussa kaiken ikäiset. Myös menestystä kisoissa on tullut tänä vuonna."

 

Vuoden kuntoilija

Jussi Räsänen

"Hän tekee hienosti työtä kuntourheilun puolesta eri somekanavilla ja on tehnyt hienon elämäntapamuutoksen viime vuosina."

 

 

Vuoden kulttuuriteko/kultturipersoona

Eeva ja Antti Niemi-Korpi

"Kyrönpellon aikaisemman, Maija Kitinojan pitämän kauppamuseon pelastaminen nykypolvien ihailtavaksi ja museon ovien avaaminen vierailijoille.

Melkoista rohkeutta ja työtä vaatinut teko, joka näkyi myöskin ihmisten käynnissä tutustumassa tiloihin ja tavaroihin. Todellista historiaa nykypolville ja Kitinojan kaupan perinteen vaalimista."

 

 

Vuoden viri

Sami Saari

"Erittäin ansiokas museoperinteen vaalija; oli primus moottorina maatalousmuseolle siirretyn Knutmanin verstaan hankinnassa, siirrossa, korjaamisessa ja museoksi varustamisessa. Materiaalia jo olemassa olleen lisäksi hankki ympäri maatamme perheen kanssa hankintamatkoja tehden. Museo-osuudesta tuli erittäin korkealaatuinen! Sami toimii lisäksi aktiivisena jalkapallojoukkueen vetäjänä ja on itsekin erittäin liikunnallinen tyyppi ja aina positiivinen- sellainen kuin Vuoden Virin tuleekin olla!"

 

 

Vuoden tulokas

Joonas Karhu

"Joonas Karhu aloitti amerikkalaisen jalkapallon syksyllä 2021 Wasa Royalsissa U20 joukkueessa, joka kauden päätteeksi saavutti SM-pronssia. Kaudella 2022 Joonas jatkoi U20 joukkueessa, sekä Wasa Royals miesten 1.divisioona joukkueen mukana. Kaudella 2022 U20 joukkue saavutti SM-hopeaa sekä Wasa Royals miehet voittivat 1. divisioonan ja päättivät ottaa vastaan paikan seuraavalle kaudelle Vaahteraliigasta (amerikkalaisen jalkapallon korkein sarjataso). Kaudella 2023 U20 joukkueen menestys jatkui ja joukkue saavutti keväällä 2023 SM-kultaa. Joonas pelasi kaudella 2023 myös miesten Vaahteraliiga joukkueessa.
Joonas on aktiivisesti kulkenut Vaasassa treeneissä 3-5 kertaa viikossa. Treeniajat ovat osuneet todella myöhäiseen aikaan ja monesti harjoitukset ovat loppuneet vasta klo. 23 jälkeen. Aktiivisen harrastuksen lisäksi Joonas on suorittanut ammattiopinnot hyvin arvosanoin."

 

 

Vuoden nuori urheilija

Ella Mäntylä

"Ellan urheilu-ura oli kaudella 2023 sekä tuloksellisesti että saavutuksellisesti erinomainen. Talvella Ella saavutti kaksi Suomenmestaruutta. Mestaruudet tuli kuulantyönnössä sekä penkkipunnerruksessa. Penkkipunnerruskisoissa Ella nosti myös Suomenennätyksen omassa sarjassa. Suomen ennätys kirjataan lukemin 95 kg.
Kesäkaudella Ella saavutti Suomenmestaruuden kuulantyössä, joka oli neljäs peräkkäinen.  Kesällä 2023 Ella sai jälleen pukea Suomen edustusasun ylleen kahteen kertaan. Heinäkuussa Ella saavutti ensimmäisen ’arvokisamitalin’ sijoittuessaan Nuorten olympiafestivaaleilla kolmanneksi (EYOF). Kisat pidettiin Sloveniassa. Toinen edustustehtävä oli nuorten Ruotsi-ottelu Tukholmassa, jonka Ella voitti toistamiseen.
Ella on reipas tyttö ja hoitaa opiskelunsa lukiossa mallikkaasti."

 

 

Vuoden urheilija

Marianne Palo

"Näytöt piisaa vuoden urheilijaksi pienoiskiväärin MM-hopeamitalilla. Sen lisäksi hän on saavuttanut SM-mitaleita tämän vuoden aikana. Ehdottomasti paikkakunnan ykkösurheilija!"

 

 

Vuoden valmentaja/vetäjä

Jarkko Karhu

"Valmentajana Jarkko on rauhallinen, tasapuolinen ja sovitteleva. Joukkuelajista huolimatta jaksaa keskittyä yksilö valmentamiseen sekä opastaa ja neuvoo jokaista. Jarkolla on aito halu viedä seuratasolla lentopalloa eteenpäin ja pitää yllä lentopalloharrastusta Isossakyrössä. Jarkko on aktiivisesti etsinyt lajin pariin uusia harrastajia ja mukaan on päässyt aina; oli lähtötaso ollut mikä tahansa."

 

 

 

2022

Ryhtinuori

Juuso Försti

"Juuso toimii sekä Isonkyrön nuorisovaltuuston puheenjohtajana että ensimmäisenä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuuston puheenjohtajana (tämä on kova saavutus pienen kunnan nuorelta). Juuso on aktiivisella toiminnallaan tuonut nuorisovaltuuston toiminnan näkyväksi niin kunnallisessa päätöksenteossa kuin suurelle yleisöllekin. Juuso on hyväkäytöksinen ja aktiivinen nuori, joka ei pelkää tarttua toimiin parantaakseen lasten ja nuorten asemaa. Juuso on myös tuonut Isoakyröä positiivisesti esille esiintyessään E-P Nuvan toiminnassa. Juuso on ollut mukana myös kunnan videokuvausprojekteissa harrastustoimintasa puolesta."

 

Henna Mäki

"Aktiivinen yleisurheilussa ja salibandyssä. Nykyisin naisten salibandyn edustusjoukkueen kapteeni. Henna omaa hyvät käytöstavat ja hän on tiimipelaaja."

 

Kunnon kuntalainen

Timo Kauppila

"Timo Kauppila on jo vuosia tehnyt ladut Peippoosen pururadalle ja pelloille, Kyrönjoen jäälle ja Kylkkälän koululaisille. Hän on osallistunut myös Ylipäässä lumen tykittämiseen/ajoon.  Lisäksi Timo on käynnistänyt FBC Remixin P13 poikien joukkueen toiminnan ollen päävalmentajana useita vuosia ja on edelleen aktiivisesti mukana joukkueen toiminnan pyörittämisessä."

 

Liikuttavin työpaikka

Fysio X

"Fysio X liikuttaa paitsi monen kunnan asukkaita myös koko henkilökuntaa. Jotta jumppia pystyy vetämään, on oma kunto oltava kohdillaan. Jumpan vetäjien tunnilla onkin usein myös joku henkilökunnan jäsen. Tyky-päivät on niin ikään liikunnallisia, liikuntakoulutuksissa rampataan työn kehittämiseksi. Kuntoa vaatii myös hierontapalvelut ja nämä naiset ovat tuttuja myös kuntosalin puolella. Liikunnan ja muun elämän tasapainoa toteutetaan vahvan yhteishengen kautta kokonaisvaltaisesti esimerkkiä näyttäen ja kaikkia tsempaten."

 

Vuoden Viri

Eläkeliitto Isonkyrön yhdistys ry

"Aktiivista toimintaa vuodesta toiseen. Järjestävät suosittuja päivätansseja kesäisin Pukkilansaaressa, järjestävät äijä virtaa- jumppaa ja ovat olleet aktiivisesti mukana kuntoporras hankkeessa Välimäelle."

 

Vuoden nuori urheilija

Ella Mäntylä

"Ella Mäntylä on harrastanut yleisurheilua kahdeksanvuotiaasta asti. Useampana vuonna peräkkäin Ella on rikkonut ikäluokkansa Suomenennätyksiä. Ykköslajiksi viime vuosina on valikoitunut kuulantyöntö. Tänä vuonna Ella valittiin kahdesti edustaan Suomea. Euroopan mestaruuskisoissa heinäkuussa Ella sijoittui kuudenneksi kilpailun nuorimpana osanottajana.  Ja syyskuun alussa Nuorten Ruotsiottelussa Ella voitti lajinsa. Oman ikäluokkansa Suomen mestaruuden Ella voitti kolmannen kerran peräkkäin. (T14/2020, T15/2021 ja N16/2022) Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa Ella edusti Isonkyrön Yläkoulua ja voitti mestaruuden toista kertaa.  Ellan tämän kauden tuloksella (16.15m) ollaan Suomen tilastoykkönen sekä omassa että vuotta vanhempien sarjassa. Euroopan tiloissa tuloksella ollaan toisena omassa sarjassa(N16) ja yhdeksäntenä vuotta vanhemmissa (N17).  Maailman tilastoissa tuloksenalla ollaan sijoilla 7. (N16) ja 18. (N17). Ella on reipas tyttö ja hoitaa opiskelunsa lukiossa mallikkaasti."

 

Vuoden urheilija

Johannes Vuorela

"Maastohiihto. Nuorten SM-hiihdot Kuopio (23-v sarja) 10 km Vapaa hiihtotapa sija 1., 30 km perinteinen hiihtotapa sija 2. Nuorten SM Keuruu 12 km vapaa hiihtotapa sija 4. MC-edustus Lahti Salpausselän kisat."

 

Vuoden valmentaja / vetäjä

Maija Rinta

"Maija on valmentanut aktiivisesti yli 15 vuotta. Hän palasi Isoonkyröön 6 vuotta sitten, ja on siitä lähtien valmentanut taas kotiseurassaan Kyrön Voimassa telinevoimistelijoita. Maija vastaa seuran harraste- ja kilpatoiminnan pyörittämisestä yhdessä Leena Ervingin kanssa. Hän on mukana myös Kyrön Voiman johtokunnassa sihteerinä ja voimistelujaostossa. Voimistelujaosto on kasvanut paljon uusien olosuhteiden myötä, ja nykyään telinevoimistelijoita on harrastepuolella jo 150 ja kilpapuolella voimistelijoita on lisäksi 50. Maija hoitaa valmennuksensa vapaaehtoistyönään ja tällä hetkellä Maija valmentaa 6-8 vuotiaita kilpavoimistelijoita. Hän on kilpailuissa mukana valmentajan ja tuomarin roolissa."

 

 

2021

Ryhtinuori

Aapeli Rinta-Koski

"Hän on aktiivinen kahden lajin harrastaja, sekä pistoolin että kiväärin. Hän saavutti henkilökohtaisen Suomenmestaruuden ilmaolympiapistoolissa vuonna 2021 ja täydensi mitalitiliään vielä kiväärin henkilökohtaisella SM-pronssilla ja joukkuehopealla. Aapeli on myös mukana seuran talkoissa ja kisoissa."

Maija Kangas

"Maija on harrastanut telinevoimistelua noin 12 vuoden ajan ja päässyt palkintosijoille useissa kilpailuissa. On lisäksi toiminut jo noin kolmen vuoden ajan valmentajana telinevoimistelun harrasteryhmissä."

 

Kunnon kuntalainen

Juha Savinainen

"Juha Savinainen on todellinen aktiiviliikkuja. Juha pitää peruskuntoa yllä talvella hiihtämällä. Kesäisin hän harjoittelee kilpakävelyä, jota hän harrasti nuoruusvuosinaan ja oli jopa maaotteluedustajana. Vuonna 2019 Juha osallistui kilpakävelyn 3000m piirinmestaruuskisoihin ja sijoittui hopealle miehet 65-70 sarjassa."

 

Liikuttavin työpaikka

Pohjanmaan pelastuslaitos Isonkyrön paloasema

 

 

Vuoden viri

Ylipään latujen lumetustyöryhmä

 

 

Vuoden nuori urheilija

Matias Onnenlehto

"Monipuolinen nuori urheilija. Painissa tältä vuodelta 3 sm-mitalia: kr SM1 U15 44kg, kr SM3 U17 45kg, vapaa SM3 U15 48kg, sekä kr KLL 1 47kg, pm ja aluemestaruudet. Yleisurheilussa PM-mitaleja useassa lajissa. Seipäässä PM1 sekä A-luokan tulos. B-luokan tulos kiekossa, kuulassa ja korkeudessa. Pelaa Remixin 08-09 joukkueessa silloin kun ehtiin. Valittiin vapaapainin nuorten maajoukkueleiritykseen tammikuussa nuorimpana jäsenenä."

 

Vuoden urheilija

Marianne Palo

"Marianne on Suomen Ampumaurheiluliiton A-valmennusryhmässä ammattimaisesti harjoitteleva nuori nainen. Hän edusti Suomea kuluvana vuonna niin 10m kuin 50m EM kilpailuissa ja oli menestyksekkäin naisampujamme. Hän sijoittui parinsa Aleksi Lepän kansssa parikilpailussa (pienoiskivääri) neljänneksi, häviten vai täpärästi pronssia voittaneelle Norjalle , lisäksi hän voitti useita SM mitalleja mm. naisten pienoiskiväärin SM- kultaa 3*40 ls."

 

Vuoden valmentaja / vetäjä

Arto Harjula

"Arto toimii Tuuli Raunion valmentajana. Tuulin ura on tähän asti ollut erittäin nousujohteista. Uran huipentumana tällä hetkellä nuorten MM-kisoihin valinta sprintin katsastuskisojen ykkösenä. Epäonninen välinerikko kuitenkin esti MM suorituksen jo kisojen sprinttikisan alkumetreillä. Kuluneelta kaudelta on kuitenkin saavutuksena SM-mitaleita niin lumilta kuin kesän rullahiihdoista. Pariskunta Harjulat elävät koko sydämestään hiihdolle. Tuulin osalta tämä ei rajoitu vain valmennukseen, vaan huolto, mukana olo kisareissuilla kotimaassa sekä kannustaminen ovat tärkeä osa osallistumista urheilijan elämään."

 

 

2020

Ryhtinuori

Emma Ala-Ikkelä

"Emmalla on positiivinen ja eteenpäin katsova asenne. Hyväntuulisuus näkyy ja tarttuu myös muihiin. Käytös on esimerkillistä ja Emma on aina valmis auttamaan. Emmalla on monipuolinen kilpaurheilutausta eri lajien parissa, viimeaikoina lajina erityisesti salibandy."

 

Akseli Latvala

"Akseli on hyväkäytöksinen, ystävällinen ja urheilullinen nuori, joka opiskelee Kyrönmaan lukion urheilulinjalla ensimmäistä vuotta. Kesällä 2020 hänet valittiin hiihtoliiton U18 haastajaryhmään. Lisäksi Akseli on harrastanut jalkapalloa, futsalia ja salibandya."

 

 

Kunnon kuntalainen

Merja Högnäsbacka

"Merjan aktiivinen toiminta on ollut merkittävässä roolissa monissa eri tehtävissä Pohjankyrön Rastissa ja Kyrön Voimassa. Panostus seuratoimintaan vastuullisissa tehtävissä sekä erityisesti juniorityön kehittäminen on ollut kiitettävää eri lajien parissa."

 

 

Liikuttavin työpaikka

Kyrö Distillery Company

"Kyrö Distillery haluaa huolehtia työntekijöidensä hyvinvoinnista mahdollistamalla kaikille KYRÖ-tunnin joka viikko, jolloin työntekijät voivat käyttää tunnin työajastaan liikkumiseen tai vaikka bändikämpällä musisointiin. Työnantaja tarjoaa maksuttomat uinnit uimahalli Pärskeessä ja lisäksi muutaman viikon välein on mahdollisuus hierontaan työpaikalla."

 

 

Vuoden viri

Asko Frusti

"Asko on toiminut yli 20 vuotta KyVon puheenjohtajana ja ollut kokoavana voimana eri hankkeissa ja projekteissa niin pääseurassa kuin hiihtojaostossa. Viime talvena Askon johdolla lumetettiin Ylipään kuntoradalle latu vaikkei oikein ollut kelejäkään ja kesällä uusittiin Pukkilansaaren katto. Askon moottoriliitovarjostaan ottamia kuvia on saatu muutkin ihailla."

 

 

Vuoden nuori urheilija

Ella Mäntylä

"Ellan vuoden 2020 parhaat saavutukset: SM-kulta T14, KLL:n mestaruus T15, piiriottelun voitto T17. Lisäksi yhteensä neljä suomenennätystä hallissa ja ulkona kuulantyönnössä."

 

 

Vuoden urheilija

Marianne Palo

"Mariannen vuoden 2020 parhaat saavutukset: EM 23. (ilmakivääri), SM-kulta (joukkue ilmakivääri), SM-hopea (pienoiskivääri)."

 

Vuoden valmentaja

Olavi Mäntylä

"Olavi on perehtynyt yleisurheiluvalmentamiseen viime vuosien aikana ja vapaa-aikaa koostuu lähes kokonaan urheilusta, johon kuuluu valmennettavan kilpailut, harjoitukset, treeniohjelmien tekeminen ja myös itsensä kehittäminen. Tänä vuonna hän sai myös valmentajan suomenmestaruusmitalin Ellan voittaessa kultaa kuulantyönnössä."