Pyöräilyreitistö

Vapaa-aika ja matkailu » Liikunta » Luontoreitit » Pyöräilyreitistö

Pyöräilyreitistöt

Pyöräilyreitistöjen keskuspaikkana toimii Napuen taistelun muistomerkin parkkialue, joka toimii reitin ns. nollapisteenä.

 

Tuurala-Tulisalo

Reitti on opastettu Napuelta Kyrönjoen pohjoispuolta Tuuralan kyläkaffilan kohtaan, josta lähdetään ajamaan lenkki Lymmyysen kautta Tulisaloon ja Fatisaaren pitkospuille ja sieltä edelleen takaisin polkuja, metsäauto- ja peltoteitä takaisin jokivarteen.

 

Palonkylä-Pömpeli

Palonkylästä lähdetään ajamaan pois jokivarresta ajellen välillä hiekkateitä ja välillä metsäpolkuja pitkin. Pömpelin metsäautotieverkostossa ajellaan vanhoja patikkareittejä pitkin ja Pömpelin laavulta polkua eli ns. rajatietä pitkin Kuivilantielle ja sitä pitkin jokivarteen saakka ja takaisin Napueen.

 

Tuomaanmäki-Napue

Reitin alku kulkee pääsääntöisesti teitä pitkin, mutta Tuomaanmäkeen kääntymisen jälkeen reitti kulkee enemmän polkuja pitkin hyödyntäen moottorikelkkareittejä.

 

Orismala-Orisberg

Napuesta on viitoitettu yhdystie Orsibergiin eritasoisia teitä ja polkuja pitkin. Orisbergin suunnalla reitti kulkee pääosin metsäautoteitä pitkin, mutta kyllä mukaan mahtuu myös ns. Kissilänpolkua pitkin pyöräiltävä osuus.