Ajankohtaista

Ajankohtaista

Mediatiedote 10.05.2022 Isonkyrön kunta panostaa asukasviihtyvyyteen viherympäristöä hoitamalla


10.05.2022

ISONKYRÖN KUNTA PANOSTAA ASUKASVIIHTYVYYTEEN VIHERYMPÄRISTÖÄ HOITAMALLA

 

Isonkyrön kunnan tekninen palvelu pyrkii pitämään viherympäristön siistinä ja vehreänä, vaikka resurssit ovat hyvin rajalliset. Tavoitteenamme on tarjota kuntalaisille ja matkailijoille omalta osaltamme positiivinen ilme.

 

Kesän kukkaistutuksiin meillä on varattu tänäkin vuonna noin 2500€. Tämä ei ole summana kovinkaan suuri, mutta riittävä maiseman värittämiseksi. Teknisellä palvelulla on noin 18 ha hoidettavia viheralueita pihoilla ja puistoissa. Näillä alueilla ruoho leikataan noin kerran viikossa. Tekijöitä on vähän ja koko ympäristön hoitoon ei aika valitettavasti riitä. Tästä syystä kaava-alueilla olevien pienpeltojen hoitoniittoja on sisällytetty osaksi vuokrattavia viljelysmaita. Kustannussyistä tienvarsiniittoja on tehty pääsääntöisesti kerran kesässä. Asuntoalueilla tienvarsien ja ojanpientareiden niitto on jäänyt pääosin asukkaiden oman aktiivisuuden varaan. 

 

Tulevan kesän aikana Isonkyrön kunta siistii myös asemakaava-alueen lähimetsiä. Viime kesänä siistimme Peippoosten asuntoaluetta Tervajoella. Tänä kesänä vuorossa on keskustan tuntumassa sijaitsevat Välimäen, Talson ja Taipaleen alueet. Tavoitteenamme on suorittaa alueilla pienpuuston ensiraivausta, minkä jälkeen arvioidaan mahdollinen puuston harvennustarve. 

 

Lisätietoja antaa:

                      

Petri Hänninen, tekninen johtaja, petri.hanninen@isokyro.fi, 050 413 9439

 


Takaisin uutisiin