Vapaat tontit

Asuminen ja ympäristö » Vapaat tontit

Vapaat tontit

 
Kasvunvaraa asumiseen

Isonkyrön kunnan tarjoamien tonttien koot vaihtelevat 1.600 m²:stä suurempiin, aina 3.500-4.500 m² tontteihin, joten asumisen väljyyttä riittää. Kunnallistekniikka tonteilla on valmiina ja keskustan alueella on mahdollisuus energiatehokkaaseen kaukolämpöön. Tonttien neliöhinnat liikkuvat pääosin kahden euron molemmin puolin. Kunnan myytäviin eri alueiden tontteihin voit tutustua Isonkyrön karttapalvelusta tai vapaat-tontit- sivulta.

 

Palvelut aivan vieressä

Valtaosa tonteista on kuntakeskuksessa lähellä keskitettyjä palveluja kuten yläkoulu, lukio, uimahalli ja pääkirjasto. Tervajoen Peippoosessa lähellä rautatieasemaa ja uutta Kylkkälän alakoulua ja päiväkotia. Isonkyrön terveysasema ja neuvola sijaitsevat kuntakeskuksessa. Neuvolapalveluja saa myös Tervajoella. Yksittäisiä tontteja on tarjolla myös Tuuralassa ja Orismalassa.

 

Vapaat tontit, löydä omasi!

Lapinmäen alue
Orismalan alue
Peippoosen alue
Kivikkokujan alue
Rivitalotontit

 

Tontteja 110 €/tontti -kampanja jatkuu

Aikaisempina vuosina toteutettu 110 €/tontti -kampanja jatkuu neljällä asuinalueella.

 

 

Kampanjatontteja on seuraavilla alueilla:
1. Koulukeskuksen alue

2. Välimäen alue

3. Riihimäen alue

4. Taipaleen alue

 

 

Rakennuslupa tulee kampanjatonteille hakea v. 2022 aikana ja rakentaminen tulee aloittaa yhden vuoden kuluessa ostopäätöksestä. Ostaja sitoutuu rakentamaan tontille asemakaavan mukaisen asuinrakennuksen. Muussa tapauksessa tontin ostaja maksaa kunnalle sakon, jonka määrä on 10.000 euroa. Kunnanhallitus voi kirjallisesta anomuksesta, erityisin perustein, myöntää jatkoaikaa rakentamisen aloittamiselle. Yksi tontti rakentajaa kohden. Ostaja sitoutuu suunnitelmissaan ja rakentamisessa noudattamaan rakennustarkastusviranomaisen antamia rakentamisohjeita. Tontin edelleen luovutus on kielletty. Kampanja-aika on 1.1.-20.12.2022.

 

***

Vuokra-asunto -50 % rakentamisen ajaksi!

Rakentajalle tarjotaan nyt mahdollisuutta asua edullisesti vuokralla rakentamisen ajan! Isonkyrön Asuntovuokraus Oy:n ja kunnan välisen sopimuksen perusteella kunnan tontin ostajille tarjotaan mahdollisuutta vuokrata vapaana olevia asuntoja 50 %:lla alennettuun hintaan. Asuntosihteeri hyväksyy vuokralaisen ja vuokrattavan asunnon. Vuokrasopimus voidaan tehdä kyseisellä hinnalla sen jälkeen, kun rakennuslupa tontille rakennettavalle asuinrakennukselle on myönnetty. Vuokrasopimus voi olla voimassa alennetulla hinnalla enintään 6 kk. Kampanja koskee kaikilta asuinalueilta kunnalta ostettuja tontteja.

 

***

Lapinmäki – pihasuunnitelma ja/tai sisustussuunnitelma nyt kaupan päälle

Vuoden 2022 aikana Lapinmäen asuintontille rakentamisen aloittaneet palkitaan  pihasuunnittelulla ja/tai sisustussuunnittelulla. Yhteensä enintään 1.000 euron (sis. ALV) avustus maksetaan rakentajalle käyttöönottokatselmuksen jälkeen kuitteja vastaan. Avustusta on haettava viimeistään vuoden kuluessa käyttöönottokatselmuksesta.

 

Katso Lapinmäen asuntoalueen uusi drone-video:

 

 

***

Peippoonen – tontit 1 € / m2

Peippoosen asuinalueen tonttien hinta on alennettu toistaiseksi hintaan 1,00 €/m2. Peippoosen tonttien hinnat ovat 1842-2476 euroa. Kampanja koskee alueen tontteja, joissa on kunnallistekniikka rakennettuna. Peippoosen tonteilla on normaali kolmen vuoden rakentamisvelvoite.

 

Peippooseen pääset tutustumaan myös drone-videon kautta tästä.

 

***

Kivikkokujan alueen loput tontit -50 %

Kivikkokujan alueen jäljellä olevien tonttien hintaa on alennettu -50 %. Pinta-alaltaan 2512-2590 m2:n tonttien alennetut kokonaishinnat ovat 3768-3885 €.

 

 

Lisätietoja antavat kunnanjohtaja Tero Kankaanpää p. 044 2970 256 tai tekninen johtaja Petri Hänninen p. 050 4139 439