Jätehuolto

Asuminen ja ympäristö » Ympäristö » Jätehuolto

Jätehuolto

Vaasan seudun jätelautakunta hoitaa kunnan lakisääteisiä viranomaistehtäviä jätehuollon järjestämiseksi. Vaasan seudun jätelautakunta kokoontui ensimmäisen kerran 13.3.2014. Vaasan kaupunki on isäntäkunta ja vastaa lautakunnan hallinnasta.

 

Vaasan seudun jätelautakunnan sähköiset lomakkeet

 

Vaasan seudun jätehuoltomääräykset 1.5.2017 ja liite.

 

Isonkyrön kunnan jätehuollon järjestämistehtävät hoitaa Stormossen Oy, joka vastaa myös jäteneuvonnasta.
Jätteenkuljetustehtävät hoidetaan asiakkaan ja kuljetusliikkeen välisellä sopimuksella. Isossakyrössä toimivat mm. seuraavat jätteenkuljetusyritykset, joiden kanssa kiinteistöt voivat tehdä sopimuksen jäteastioiden hankinnasta ja tyhjennyksestä

 

Pohjanmaan Hyötyjätekuljetus, Laihia
p. (06) 477 0278

 

LUH-Konepalvelut, Vaasa
Haavistontie 10 66500 Vaasa
p. 040 1244476

 

Jätteenkuljetusyritykset laskuttavat kiinteistöiltä jäteastioiden tyhjennyksen ja jätteiden kuljetuksen kiinteistön ja jätteenkuljetusyrityksen välisen sopimuksen mukaisesti.

 

EKOPISTEET JA HYÖTYKÄYTTÖASEMA

Isonkyrön alueella on yhdeksän ekopistettä, jotka on tarkoitettu kotitalouksien hyötyjätteille. Ekopisteissä on astiat keräyspaperille, keräyslasille ja pienmetallille sekä paristoille. Muutamalla ekopisteellä kerätään myös kartonkia.

 

Ekopisteiden sijainti

 

Hyötykäyttöasema on miehitetty jäteasema, jossa otetaan vastaan keräyspaperia, pahvia, lasia, styroksia, keräysmetallia, kodinkoneita, poltettavaa jätettä, betonia, tiiliä ja puuta. Hyötykäyttöasemalla vastaanotettavasta puutarhajätteestä on risut eriteltävä, puutarhajätettä vastaanotetaan (huhti-lokakuu) ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-13.  Hyötykäyttöasemalla on myös kodin vaarallisten jätteiden paitsi vanhojen lääkkeiden vastaanotto.

 

Isonkyrön hyötykäyttöasema
Osoite: Tolkintie 15, kunnan keskusvarasto
Puh 010 320 7662, vain aukioloaikana

 

 

Stormossen tarjoaa ilmaista jäteneuvontaa monille kohderyhmille, kuten päiväkodeille, kouluille, maahanmuuttajille, yhdistyksille ja eri tapahtumille. Vuosittain Stormossenin jätekeskuksessa käy noin 1000 vierailijaa. Jäteneuvontaa voit tilata puhelimitse 010 320 7600 tai sähköpostitse anne.teir-siltanen(at)stormossen.fi

 

Kotitalouksien jätteenkäsittelystä ja lajittelusta voit kysyä tiedottaja Anne Teir-Siltanen 010 320 7600, 0500 980 580 tai anne.teir-siltanen(at)stormossen.fi

 

Yrityksien jätteenkäsittelystä ja laittelusta voit kysyä palvelupäällikkö Seppo Ruostekoskelta 010 320 7600 tai seppo.ruostekoski(at)stormossen.fi

 

EKOMAKSU

Jätelain mukaan kunnalla on oikeus periä järjestämästään jätehuollosta jätemaksu, jonka jätteen haltija on velvollinen maksamaan. Isonkyrön kunta on hyväksynyt asuntokohtaiset ekomaksut, jotka Stormossen Oy laskuttaa vuosittain. Ekomaksuilla ylläpidetään mm. seuraavia jätehuoltopalveluja:

 

- jätetiedotusta ja lajitteluneuvontaa
- ekopisteitä, joissa vastaanotetaan kotitalouksien keräyspaperia, keräyslasia ja pienmetallia
- hyötykäyttöasemia, joissa vastaanotetaan suurempia kotitalouksien jäte-eriä
- kotitalouksille vaarallisen jätteen vastaanotto apteekeissa, hyötykäyttöasemilla ja kiertäväswsä Ekobiili-kampanjassa.