Ikäihmiset

Vapaa-aika ja matkailu » Ikäihmiset

Ikäihmiset

Isonkyrön kunta on valittu mukaan Ikäinstituutti koordinoimaan Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan vuosille 2021-2023.

 

Ikäinstituutti tarjoaa kuntien ammattilaisille sekä vertaisohjaajille maksuttomia koulutuksia ja verkostotapaamisia iäkkäiden terveysliikunnasta. Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -ohjelma edistää vielä kotona itsenäisesti pärjäävien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten liikkumiskykyä, osallisuutta ja itsenäistä selviytymistä terveysliikunnan avulla. Liikunta on osoitettu tehokkaaksi ja edulliseksi tavaksi edistää ikäihmisten hyvinvointia laaja-alaisesti.

Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa on ollut tähän mennessä mukana 86 kuntaa. Lue lisää valinnasta tästä.

 

Kannattaa ottaa seurantaan Voimaa vanhuuteen kotisivut ja facebookissa Voimaa vanhuuteen VIP -sivusto. Ikäinstituutti julkaisee myös ajankohtaisia asioita ikäihmisten terveysliikunnasta ja mielen hyvinvoinnista.

 

Varsinaisesti toiminta käynnistyy syksyllä 2021 tehtävällä alkukartoituksella ja sitä seuraavalla suunnitelmalla, miten ikäihmisten toimintakykyä ja hyvinvointia lähdetään edistämään laaja-alaisesti.

 

Tälle sivulle tulee myöhemmin ikäihmisten "lukujärjestys", josta näkyy kaikille avoin toiminta.

 

Isonkyrön Voimaa vanhuuteen ohjausryhmään kuuluvat hyvinvointijohtaja Antti Iivari, päivätoiminnan ohjaaja Anu Kytölä, liikunnanohjaaja Serina Hemminki, kirjasto- ja kulttuurisihteeri Elina Kupari, kunnanjohtaja Tero Kankaanpää, vanhusneuvoston puheenjohtaja Tapani Mäki-Reini, hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Pasi Myllyniemi, yhteistyöjärjestöistä puheenjohtajat Isonkyrön kansallisista senioreista Martti Ristiluoma ja Eläkeliiton Isonkyrön yhdistyksestä Vesa Annala sekä Ikäinstituutista Voimaa vanhuuteen -mentori Ritva-Liisa Salonen.