Ajankohtaista

Vapaa-aika ja matkailu » Kulttuuri » Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Kulttuurikaffit

 

Etelä-Pohjanmaan liiton virtuaalisilla Kulttuurikaffeilla keskiviikkona 13.10.2021 klo 9–11.30 kuullaan kulttuurialan rahoitusmahdollisuuksista. Mitä apurahoja ja avustuksia on jaossa juuri nyt ja tulossa lähiaikoina hakuun? Millainen on hyvä hakemus ja miten ihmeessä sitä rahaa irtoaa?

Jaossa on myös henkilökohtaisia rahoitusklinikka-aikoja loppuvuodelle. Tilaisuuden aikataulutettu ohjelma puhujineen on kutsun liitteenä.


Ilmoittaudu mukaan täyttämällä yhteystietosi, niin saat Teams-linkin osallistumista varten: https://forms.office.com/r/3gSV72steP

 

Isonkyrön legendat liikuttavat turisteja
 

Isonkyrön kunta julkaisi heinäkuun alussa liikunnallisen sovelluksen, joka houkuttelee ihmisiä liikkumaan paikallisten tarinoiden avulla. Pelillisen sovelluksen tarinoiden taustalta löytyy oikeita  paikallisia tapahtumia.

 

Idea pelistä syntyi ulkoilureitistöjen kehittämisen yhteydessä, kun hyvinvointijohtaja Antti Iivari mietti miten reitistöille voisi houkutella lisää käyttäjiä. Isokyröläiset maisemat kätkevät uumeniin lukemattoman määrän tarinoita ja kulttuurihistoriaa, joissa riittää kerrottavaa niin paikkakuntalaisille kuin vieraileville kävijöille. Iivari otti yhteyttä Platonic Partnershipin toimitusjohtajaan nähtyään jutun heidän toteuttamastaan pelistä Vaasan vanhoihin paikkoihin liittyen ja tiedusteli, onnistuisiko perimätiedon siirtäminen pelin avulla ja lopputulos on nyt kaikkien ladattavissa.

 

“Oli hienoa päästä toteuttamaan tämä Tarinapolku-projekti Platonic Partnershipin poikien kanssa! Lähdemateriaalia kerätessä oppi itsekin monta uutta asiaa omasta kunnasta, joihin muillakin on nyt erilainen mahdollisuus päästä tutustumaan originaaleissa ympäristöissä pelin kautta. Toivottavasti pelille saadaan paljon latauksia”, toivoo Isonkyrön hyvinvointijohtaja Antti Iivari. “Tarinoiden kehittäminen oli iso, mutta antoisa työ. Kävimme läpi valtavan määrän vanhoja lehtileikkeitä, kirjoja ja muuta aineistoa mitä Antti meille toimitti. Toivottavasti yleisö löytää näiden tarinoiden kautta uusia puolia lähiympäristöstään sekä sen historiasta”, sanoo Platonic Partnershipin toimitusjohtaja Jussi Loukiainen.

 

Isonkyrön Tarinapolku julkaistiin heinäkuussa 2021 ja se on ladattavissa Android-käyttöjärjestelmille. iOS -versio pelistä julkaistaan myöhemmin. Samalla peli saa englanninkielisen käännöksen.

 

Platonic Partnership on palkittu vaasalainen pelistudio. Pelistudion vahvuuksia ovat opetuspelit, pelilliset sovellukset sekä tarinapelit.

 

Lisätietoja:

Antti Iivari

Hyvinvointijohtaja, Isonkyrön kunta

+358 50 466 4120

antti.iivari@isokyro.fi 

 

Jussi Loukiainen

Toimitusjohtaja, Platonic Partnership

+358 50 343 3331

jussi@platonicpartneship.com

 

Voit ladata pelin ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta: Tarinapolku

 

 

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurikartta

Tiedätkö mistä kunnasta löytyy Tove Janssonin ainoa alttaritaulu? Entä oletko kuullut nuoresta tytöstä nimeltä Kyllikki Saari, jonka kohtalo toi koko Suomen yhteen? Miltä mahtaa näyttää Suomen pienin taidetila?


Etelä-Pohjanmaa on täynnä tutkittavaa, ihmeteltävää ja ihasteltavaa.


Etelä-Pohjanmaan liiton koordinoima Kulttuurikartta ohjaa asukkaita alueen kuntien kauniiden ja omaleimaisten kulttuurikohteiden äärelle. Kohteet tutustuttavat paikalliseen arkkitehtuuriin, historiaan, perinteeseen ja taiteeseen. Mukana Kulttuurikartan kohteiden valikoinnissa ovat olleet Etelä-Pohjanmaan kuntien kulttuurivastaavat.

 


Kulttuuripäällikkö Hanna Hangasluoma Etelä-Pohjanmaan liitosta korostaa kuntarajat ylittävän yhteistyön ja kulttuurikokemusten merkitystä erityisesti haastavina aikoina.

Kulttuurikartan avulla halusimme nostaa esiin maakuntamme kulttuurin helmiä ja samalla myös konkretisoida alueen kuntien kulttuurivastaavien yhteistyötä, kertoo Hangasluoma. Karttaan on pyritty ottamaan mukaan myös ulko- ja luontokohteita, joita ihmiset pystyvät kokemaan turvallisesti koronapandemian aiheuttamat rajoitukset ja sulut huomioiden, jatkaa Hangasluoma.


Kulttuurikartan sisältöihin voi törmätä myös Etelä-Pohjanmaan kuntien ja @Kulttuurinpaikka -tilin sosiaalisessa mediassa. Alueen asukkaita kannustetaan myös jakamaan omat alueen kulttuurin helmet #Kulttuurikartta -merkinnällä.

Kartta löytyy sähköisenä osoitteesta http://epliitto.fi/kulttuurikartta

Kulttuurikartta on osa kuntien kulttuuritoimintalain 166/2019 6 §:n mukaista alueellista Kulttuurin paikka -kehittämistehtävää. Kehittämistehtävällä pyritään varmistamaan, että Etelä-Pohjanmaalla voidaan tulevaisuudessakin elää kulttuurisesti rikasta ja hyvinvoivaa elämää!

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan liitto
Hanna Hangasluoma, 040 7515 610, hanna.hangasluoma(a)etela-pohjanmaa.fi

Seinäjoen kaupunki / Kulttuuripalvelut
Päivi Alaniska, 040 505 3284, paivi.alaniska(a)seinajoki.

 

 

Muuta ajankohtaista

 

Isonkyrön kulttuuripalvelut sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/isokyrokulttuuri

https://www.instagram.com/isokyrokulttuuri

 

Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteri: https://www.epkalenteri.fi/