Palkitut

Vapaa-aika ja matkailu » Liikunta » Avustukset ja stipendit » Palkitut

Hyvinvointipalveluiden palkitut 

 

2021

Ryhtinuori

Aapeli Rinta-Koski

"Hän on aktiivinen kahden lajin harrastaja, sekä pistoolin että kiväärin. Hän saavutti henkilökohtaisen Suomenmestaruuden ilmaolympiapistoolissa vuonna 2021 ja täydensi mitalitiliään vielä kiväärin henkilökohtaisella SM-pronssilla ja joukkuehopealla. Aapeli on myös mukana seuran talkoissa ja kisoissa."

Maija Kangas

"Maija on harrastanut telinevoimistelua noin 12 vuoden ajan ja päässyt palkintosijoille useissa kilpailuissa. On lisäksi toiminut jo noin kolmen vuoden ajan valmentajana telinevoimistelun harrasteryhmissä."

 

Kunnon kuntalainen

Juha Savinainen

"Juha Savinainen on todellinen aktiiviliikkuja. Juha pitää peruskuntoa yllä talvella hiihtämällä. Kesäisin hän harjoittelee kilpakävelyä, jota hän harrasti nuoruusvuosinaan ja oli jopa maaotteluedustajana. Vuonna 2019 Juha osallistui kilpakävelyn 3000m piirinmestaruuskisoihin ja sijoittui hopealle miehet 65-70 sarjassa."

 

Liikuttavin työpaikka

Pohjanmaan pelastuslaitos Isonkyrön paloasema

 

 

Vuoden viri

Ylipään latujen lumetustyöryhmä

 

 

Vuoden nuori urheilija

Matias Onnenlehto

"Monipuolinen nuori urheilija. Painissa tältä vuodelta 3 sm-mitalia: kr SM1 U15 44kg, kr SM3 U17 45kg, vapaa SM3 U15 48kg, sekä kr KLL 1 47kg, pm ja aluemestaruudet. Yleisurheilussa PM-mitaleja useassa lajissa. Seipäässä PM1 sekä A-luokan tulos. B-luokan tulos kiekossa, kuulassa ja korkeudessa. Pelaa Remixin 08-09 joukkueessa silloin kun ehtiin. Valittiin vapaapainin nuorten maajoukkueleiritykseen tammikuussa nuorimpana jäsenenä."

 

Vuoden urheilija

Marianne Palo

"Marianne on Suomen Ampumaurheiluliiton A-valmennusryhmässä ammattimaisesti harjoitteleva nuori nainen. Hän edusti Suomea kuluvana vuonna niin 10m kuin 50m EM kilpailuissa ja oli menestyksekkäin naisampujamme. Hän sijoittui parinsa Aleksi Lepän kansssa parikilpailussa (pienoiskivääri) neljänneksi, häviten vai täpärästi pronssia voittaneelle Norjalle , lisäksi hän voitti useita SM mitalleja mm. naisten pienoiskiväärin SM- kultaa 3*40 ls."

 

Vuoden valmentaja

Arto Harjula

"Arto toimii Tuuli Raunion valmentajana. Tuulin ura on tähän asti ollut erittäin nousujohteista. Uran huipentumana tällä hetkellä nuorten MM-kisoihin valinta sprintin katsastuskisojen ykkösenä. Epäonninen välinerikko kuitenkin esti MM suorituksen jo kisojen sprinttikisan alkumetreillä. Kuluneelta kaudelta on kuitenkin saavutuksena SM-mitaleita niin lumilta kuin kesän rullahiihdoista. Pariskunta Harjulat elävät koko sydämestään hiihdolle. Tuulin osalta tämä ei rajoitu vain valmennukseen, vaan huolto, mukana olo kisareissuilla kotimaassa sekä kannustaminen ovat tärkeä osa osallistumista urheilijan elämään."

 

2020

Ryhtinuori

Emma Ala-Ikkelä

"Emmalla on positiivinen ja eteenpäin katsova asenne. Hyväntuulisuus näkyy ja tarttuu myös muihiin. Käytös on esimerkillistä ja Emma on aina valmis auttamaan. Emmalla on monipuolinen kilpaurheilutausta eri lajien parissa, viimeaikoina lajina erityisesti salibandy."

 

Akseli Latvala

"Akseli on hyväkäytöksinen, ystävällinen ja urheilullinen nuori, joka opiskelee Kyrönmaan lukion urheilulinjalla ensimmäistä vuotta. Kesällä 2020 hänet valittiin hiihtoliiton U18 haastajaryhmään. Lisäksi Akseli on harrastanut jalkapalloa, futsalia ja salibandya."

 

 

Kunnon kuntalainen

Merja Högnäsbacka

"Merjan aktiivinen toiminta on ollut merkittävässä roolissa monissa eri tehtävissä Pohjankyrön Rastissa ja Kyrön Voimassa. Panostus seuratoimintaan vastuullisissa tehtävissä sekä erityisesti juniorityön kehittäminen on ollut kiitettävää eri lajien parissa."

 

 

Liikuttavin työpaikka

Kyrö Distillery Company

"Kyrö Distillery haluaa huolehtia työntekijöidensä hyvinvoinnista mahdollistamalla kaikille KYRÖ-tunnin joka viikko, jolloin työntekijät voivat käyttää tunnin työajastaan liikkumiseen tai vaikka bändikämpällä musisointiin. Työnantaja tarjoaa maksuttomat uinnit uimahalli Pärskeessä ja lisäksi muutaman viikon välein on mahdollisuus hierontaan työpaikalla."

 

 

Vuoden viri

Asko Frusti

"Asko on toiminut yli 20 vuotta KyVon puheenjohtajana ja ollut kokoavana voimana eri hankkeissa ja projekteissa niin pääseurassa kuin hiihtojaostossa. Viime talvena Askon johdolla lumetettiin Ylipään kuntoradalle latu vaikkei oikein ollut kelejäkään ja kesällä uusittiin Pukkilansaaren katto. Askon moottoriliitovarjostaan ottamia kuvia on saatu muutkin ihailla."

 

 

Vuoden nuori urheilija

Ella Mäntylä

"Ellan vuoden 2020 parhaat saavutukset: SM-kulta T14, KLL:n mestaruus T15, piiriottelun voitto T17. Lisäksi yhteensä neljä suomenennätystä hallissa ja ulkona kuulantyönnössä."

 

 

Vuoden urheilija

Marianne Palo

"Mariannen vuoden 2020 parhaat saavutukset: EM 23. (ilmakivääri), SM-kulta (joukkue ilmakivääri), SM-hopea (pienoiskivääri)."

 

Vuoden valmentaja

Olavi Mäntylä

"Olavi on perehtynyt yleisurheiluvalmentamiseen viime vuosien aikana ja vapaa-aikaa koostuu lähes kokonaan urheilusta, johon kuuluu valmennettavan kilpailut, harjoitukset, treeniohjelmien tekeminen ja myös itsensä kehittäminen. Tänä vuonna hän sai myös valmentajan suomenmestaruusmitalin Ellan voittaessa kultaa kuulantyönnössä."