Ajankohtaista

Ajankohtaista

Mediatiedote tekniset palvelut 9.4.2024


09.04.2024

OSOITETIETOJAN TÄSMÄLLISYYDEN TURVAAMINEN LAATUANALYYSIN AVULLA ISOSSAKYRÖSSÄ

                                                         

Osoitetietojen puutteet ja virheet aiheuttavat ongelmia monille käyttäjille. Erityisesti hätäkeskuksen sekä ensihoidon, pelastustoimen ja poliisin toiminnan onnistumiselle oikeat osoitetiedot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Osoiteanalyysi on Maanmittauslaitoksen tarjoama ilmainen palvelu, jonka avulla kunnat voivat löytää osoiterekisterin puutteet ja virheet. Vaikka suurin osa tarkastettavista kohteista on helposti korjattavissa, laatuanalyysi paljastaa myös hankalammin havaittavia poikkeavuuksia.

 

Koska rakennusten ja tonttien osoitteet syntyvät kunnan prosesseissa, on tärkeää, että osoitetiedot saadaan korjattua kuntien tietojärjestelmiin ja sitä kautta edelleen kokoavaan osoitetietovarantoon.

 

Isonkyrön osalta analyysi on toimitettu ja sitä käydään läpi kiinteistörekisterin parannushankkeeseen kuuluvana osana. Tämän vuoden kiinteistöjen rakennusmittaukset alkavat tulevina viikkoina ja kestävät noin 8 viikkoa.  Tarkastettavien kiinteistöjen ilmoitukset annetaan tekstiviestitse sekä postilaatikkoilmoituksina näiden viikkojen aikana sitä mukaa, kun työ etenee.

 

 

Lisätietoja antavat

                                                         

Tekninen johtaja                                                    

Petri Hänninen                                                        

p. 050 4139 439                                                        

petri.hanninen@isokyro.fi                                 

 

Rakennuskannan tarkastaja

Kai Wass

p. 050 473 1801

kai.wass@isokyro.fi


Takaisin uutisiin